reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

A mi to obojetne co będzie pierwsze. Ale chciałabym żeby było na plusie jak urodze ;) póki co nie wyobrażam sobie karmienia piersią takiego maluszka który jeszcze nie umie trzymać dobrze główki i trzeba na cycka wręcz nadziewac ;) karmić na dworze w mróz,wes się tam dostan na juz, natychmiast :D

reklama
Jezu, Megi! Karmienie piersią to moje największe marzenie i jeśli będzie trzeba, to będę o to walczyć do upadłego. Karmienie piersią to wg mnie jeden z najcenniejszych darów, jakie możemy dać dziecku. Najlepsza inwestycja w jego rozwój teraz i w przyszłości. No i więź, która się tworzy jest nie do podrobienia żadną butelką... Będzie bolało, będzie niewygodnie, czasem zimno, będzie pot, krew i łzy, ale warto, bo nic cenniejszego od siebie, dosłownie z siebie nie będę w stanie dać dziecku. Nigdy.

Dokładnie. Tego boje się najbardziej ze nie będę mogła rodzic naturalnie, lub karmić piersią. Wiadomo że jeśli będzie trzeba to bez zajakniecia będę karmić w każdą pogodę itp. Ale takie malutkie życzenia można mieć hehe :D

Megi, mamy takie same lęki :) W ogóle podobne chyba do siebie jesteśmy :)

Ja dzisiaj już bastuję z forum - Drwal zarządził wieczór filmowy. A jutro albo po jutrze chyba się na Chmielaki do Krasnegostawu wybierzemy. Byliśmy w zeszłym roku i bardzo nam się podobało :)

Dziękuję Megi :)

Dziewczynki, wszystkim Wam życzę miłego wieczorku i spokoju w duszy na weekend :) Cieszmy się chwilą, tak po prostu :) Dobranoc :)

reklama
Kotka mój ma tak samo. Okna pozamykać i cicho żeby nic nie trzeszczało bo ktoś usłyszy ;). Nawet żaluzje w oknach muszą być zasłonięte bo ktoś może paczeć ;>. Już się do tego przyzwyczaiłam. Czasem mnie to nawet kręci jak mnie ucisza ;D. Ale myślałam, że jak zamieszkamy sami to jednak trochę więcej tej swobody dostanę. Może jak marzenie o domu się spełni to mój trochę wyluzuje. Też marzę o pierwszej dziewczynce,bardzo chciałam żeby była z maja tak jak ja, a później co wyjdzie to wyjdzie ;)
Oczywiście to tylko marzenia bo co będzie to będzie i tak moim skarbem ale mam nadzieję,że dziewuszka się nam kiedyś urodzi ;)