reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o pierwsze maleństwo lato 2015

hej dziewczyny, czytam, czytam i próbuję nadrobić zaległości, ale ciężko mi idzie, bo straszne "bojcory" jesteście:-p, ja po weekendzie wypoczęta byliśmy we Wiśle, niby nie ma tam za dużo do roboty ale zawsze to jakiś chwilowy reset :tak:w piątek byłam u lekarza, szukamy przyczynę poronienia, mam zrobić badania na ureaplazme, myconoplazme i chlamydię...:/ ...3 miesięczna karencja...mam jeszcze skontrolować betę za 2 tygodnie... teraz jest 10,45, ale mówił, że powinno się wchłonąć i nie będzie potrzeby robienia zabiegu :-)
....rano miałam równiutkie 4 kg na minusie ...skacze z radości ! :-)

reklama
Pewnie dziewczyny ze zaskoczymy szybko. Tylko z tego co widzę żeby załapać to trzeba się przestać starac ;) zająć się zdrowiem, sportem, może jakieś małe wyzwanie, nowa praca. I nagle się okazuje ze trzeba zwolnić bo ciąża :) co do antykoncepcji to na tabletkach wytrzymalismy niecale 5mc. Ale to była antykoncepcja 110% :D libido spadło poniżej zera dlatego też skończyło się na przerywanym ;)
Sikulinda gratuluję uwolnienia się od kg :) zasluzylas :)

Tak, dziewczyny, rozumiem wasz ból, ja mam dopiero trzeci cykl starań a już strasznie się niecierpliwię. Oby jak najszybciej zaczęłyśmy składać sobie gratulacje :)

Co do antykoncepcji to my zawsze stosowaliśmy tylko prezerwatywę - w dni płodne, a na samym początku chyba przez póltorej roku nawet w niepłodne. Może raz na jakiś czas przerywany. Nigdy nie chciałam antykoncepcji hormonalnej bo szkoda wątroby, nie wiadomo jak to do końca wpływa na organizm, no i możliwe tycie i spadek libido.

Karola, nie poddawaj się, teraz masz aktywny status walki o malucha to powinno napawać nadzieją :)

Sikulinda, dzielna jesteś!

My uzwalismy tylko prezerwatywy ale tylko wybrane bo mam alergie na niektore substancje i do tego dni po okresie i przed i nie wpadlismy przez 6 lat poglady mi sie zmienily ze tak latwo nie zachodzi smiejemy sie po co byly te gumki jak tyle miesiecy sie staramy i nic

witajcie. My wracamy z urlopu. było cudownie ale zaś wracać ;-) nie mierzył temperatury bo wstawałam non stop siku a śluz m cały czas taki jak w dni płodne wiec chyba trochę się popsułam. nie wiem co zrobić z monitoringiem chyba pójdę i najwyżej powie mi ze bezowulacyjny albo jestwm juz po. pierwszy czas od pol roku nie wiem co się podziało i nie umiem tego poznać.

My przez 9 lat tylko przerywany i też się zastanawiam po co? Już nigdy nie będę się zabezpieczała - zrewidowałam swoje poglądy i chce mieć tyle dzieci ile Pan BóG da... ;)

Dziewczyny, dzisiaj chyba czułam owulację. Najpierw zabolało, a teraz ciągnie. Dzisiaj, mimo, że moja mama śpi u nas, to będziemy działać. Musi się udać!!! W ogóle, to przez następne dni będę mało pisać, bo oddaję tel na gwarancję do serwisu, a na szajsungu nie umiem pisać hehehe

Ostatnia edycja:
reklama