reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania o ciążę

Hejka ostatni raz miesiączkę miałam 8-9-10 grudnia. cykl co 30 -31 dni . Według kalendarzyka Okres wypada mi na 8-9 styczeń 2019
Sex bez zabezpieczenia 11 grudzień , 14 grudzień , 16 grudzień , 21 grudzień, 23 grudzień , 25 grudzień i 1 styczeń . Czy są szanse jakieś że będę w ciąży staramy się już pół roku i jak do tej pory nic :( dodam że już mamy z partnerem jedno dziecko

reklama
Hejka ostatni raz miesiączkę miałam 8-9-10 grudnia. cykl co 30 -31 dni . Według kalendarzyka Okres wypada mi na 8-9 styczeń 2019
Sex bez zabezpieczenia 11 grudzień , 14 grudzień , 16 grudzień , 21 grudzień, 23 grudzień , 25 grudzień i 1 styczeń . Czy są szanse jakieś że będę w ciąży staramy się już pół roku i jak do tej pory nic :( dodam że już mamy z partnerem jedno dziecko
Szansa zawsze moze byc uda się

Szanse jak najbardziej są :) pamiętaj tylko ze z medycznego punktu widzenia „staranie sie” to współżycie min. 3x w tygodniu przez cały cykl.
My próbowaliśmy nieregularnie kilka miesięcy, aż w końcu jeden cykl codziennie lub ewentualnie co drugi dzień i od razu w tym cyklu zaskoczyło :)
Także gdyby (odpukać) tym razem nie poszło, to myśle ze warto będzie zintensyfikowac działania:) powodzenia :)

Od jakiegoś czasu tzn około 8-10 dni codziennie boli mnie brzuch na dole tak jakby jajniki kłócić jak bym miała skurcze czy to może. Być jakaś oznaka ciąży czy bardziej owulację ?

a poza bólem brzucha masz inne objawy ciąży?
Bolą Cię piersi, jesteś zmęczona, masz zawroty głowy?
Cieżko stwierdzić tak na prawde, najlepiej zrób test, bedziesz pewna :)

u każdej objawy są inne.
twoje mogą być oznaką ciąży jak i zbliżającej się miesiączki. albo po prostu nerwów/stresu.
ja nie miałam totalnie żadnych objawów, dopiero po teście się zorientowałam w dniu @.
ale to tak jak w ciąży. jedne wymiotują prawie do końca i ogólnie znoszą ją tragicznie, a inne - w tym ja, znoszą ją prawie bezobjawowo.. nic nie boli, nic nie mdli, nic nie ciągnie, nie puchnie.. humor super i ogólne samopoczucie również ;)
myślę że zamiast się denerwować to zrobiłabym betę ona da wiarygodny wynik już.

reklama
Od jakiegoś czasu tzn około 8-10 dni codziennie boli mnie brzuch na dole tak jakby jajniki kłócić jak bym miała skurcze czy to może. Być jakaś oznaka ciąży czy bardziej owulację ?
U mnie te ciążowe bóle objawiały się takim kłuciem przeciągającym się. Właśnie to rozciąganie wiązadeł takie odczucie daje. Czasem pojedyncze ukłucie, czasem przedłużone i w różnych miejscach np. przy samych pachwinach. Wiadomo każda kobitka inaczej ciąże przechodzi. :)
A co do szansy to zawsze jest!

Do góry