reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Potrzebuje pomocy. Ciąża

Czytam "według kalendarzyka..." i nie chce mi się dalej. Idź na monitoring :)
Tak w ogóle, zdrowe pary mogą starać się do roku, więc też trzeba mieć to na uwadze przy swoich nadziejach/oczekiwaniach.
Pewnie nie pocieszylam, ale też byłam staraczką i wiem, że odrobina dystansu i zimnej krwi bardzo się przydaje.

reklama
Dokładnie, jak ktoś pisze,że owulacja wg kalendarzyka i to zaraz po wyjęciu wkładki, to po prostu odechciewa się czytac dalej. Cykle po antykoncepcji mogą być rozjechane w 4 światy. Mogą się też zdarzać krwawienia srodcykliczne.

Mogą, nie muszą 😉 i Wy możecie mieć rację i autorka postu. Z własnego doświadczenia jak zaczynasz się starać o dziecko to najbardziej regularne cykle dostają fizia 😂 Ja nigdy nie przyjmowałam antykoncepcji, owulację miałam zawsze idealnie 14-15 dnia cyklu i zaczęliśmy starania... w pierwszym cyklu okres spóźnił mi się tydzień 🤦, w kolejnym miałam plamienie, w jeszcze kolejnym @ była wcześniej.... dosłownie wszystko mi się rozjechało 🤷 po 1,5 roku zaszłam w ciążę i poroniłam... Po poronieniu z cykli 28-29 dniowych zrobiły mi się 25 🤷 dniowe. Zaszłam w ciążę 5 miesięcy po poronieniu i teraz mam synka na rękach. Do czego zmierzam, nawet jeśli owulacja była w innym terminie ale kochacie się regularnie to szansa na ciążę jest ale pamiętaj, że to tylko 25% szans w każdym cyklu przy idealnych warunkach 🙂 także uszy do góry 😘 trzymam kciuki 🙂

Do góry