LU36
Fanka BB :)
Hej Linka, żeby mieć cały przegląd to polecam wejść na temat: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg, na tym forum. Ja sobie to przejrzałam przez ostatnie dni i tam jest cała masa informacji, jakie badania robiły dziewczyny i jakie leczenie przyniosło u nich skutek. To nie tylko genetyka ale też immunologia, masa badań na różne przeciwciała które mogą powodować problemy. Jak to przeczytałam to widzę że ja z badaniami jestem dopiero na początku, ale zakładam że lekarz wie co robi i chce najpierw sprawdzić pewnie rzeczy najważniejsze a później jeśli z nich nic nie wyjdzie to będzie dalsza diagnostyka. Pamiętaj że te badania są bardzo drogie, więc ma sens żeby jednak lekarz zdecydował po kolei.. My na pierwszy rzut badań wydaliśmy około 2,500zl...najdrozszy jest kariotyp, chyba 600zl za dwie osoby. Oprócz tego sporo badań krwi, ja większość hormonalnych miałam już wcześniej robionych, musiałam teraz tylko powtórzyć AMH, TSH, prolaktyne i zrobić grupę krwi.Moj partner ma badania nasienia też bardzo szczegółowe, u mnie dodatkowo posiewy z szyjki na mykoplazme, ureoplazme, chlamydie, bakterie i grzyby. Pamiętaj że nie ma sensu diagnostyka tylko Ciebie, równocześnie musi się zbadać Twój partner. No i zastanów się czy to już ten moment, rozumiem że starasz się 4 miesiące dopiero, takie badania to kupa kasy, a jedna ciąża biochemiczna to pewnie się 90% kobiet przytrafia... Wiem że Ci bardzo zależy ale ja bym jeszcze poczekała, poza tym masz dopiero 30 lat i jestem pewna że niedlugo Ci się uda