reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania i wsparcie po ciazy biochemicznej

Powodzenia :D ja niestety nawet na @ musze czekac jeszcze z 5 dni o ile sie nie przesunie... Od owulacji ogolnie powinno byc 14-15 dni do okresu?
Ja sie zapisalam na 5 listopada do lekarza ktory wlasnie sie specjalizuje w leczeniu nieplodnosci, moze mi powie cos madrego, ale liczy sobie 200zl za 15 minut z usg :/ no raz sprobuje moze da mi skierowanie na badania i sie czegos dowiem.

reklama
A jak w ogóle Wasi patrnerzy/mężowie się w tych staraniach odnajdują?
Mój jest bardzo zaangażowany, razem śledzimy mój cykl, testy owulacyjne, razem byliśmy u mojego lekarza. Dopiero trzeci cykl starań, a on już się martwi, że to z nim jest coś nie tak i już chciał iść na badania, ale mój lekarz go powstrzymał na szczęście :) Pracę też sobie tak ustawia, żeby w płodne dni być przy mnie. Chociaż niedużo pije, zrezygnował z alkoholu całkowicie, bierze suplementy. Mam nadzieję, że jego podejście i troska się nie zmienią, jak już dziecko się pojawi :)
A u mnie dziś owulacja, trzymajcie kciuki za wyniki staranek!:)

Ja sobie zamowilam wlasnie inozytol, podobno tez pomaga przy staraniach a dodatkowo dziala delikatnie przeciwdepresyjnie co mi sie przyda bo przez te niepowodzenia i dodatkowy stres w pracy ostatnio krucho z moim nastrojem 🤣

Mój jest bardzo zaangażowany, razem śledzimy mój cykl, testy owulacyjne, razem byliśmy u mojego lekarza. Dopiero trzeci cykl starań, a on już się martwi, że to z nim jest coś nie tak i już chciał iść na badania, ale mój lekarz go powstrzymał na szczęście :) Pracę też sobie tak ustawia, żeby w płodne dni być przy mnie. Chociaż niedużo pije, zrezygnował z alkoholu całkowicie, bierze suplementy. Mam nadzieję, że jego podejście i troska się nie zmienią, jak już dziecko się pojawi :)
A u mnie dziś owulacja, trzymajcie kciuki za wyniki staranek!:)
Wow.. super , z takim wsparciem to cos pieknego. u mnie nieco gorzej z tym... niby chce , ale malo zaangazowania. Czasem sie zastanawiam.. czy moze wlasnie dlatego nie zachodze, moze tak wlasnie mialo i ma byc..

To dzień po mnie, czyli w podobnym czasie będziemy pewnie analizować "czy się udało" :) głowa do góry, ja po dwóch dniach depresji już w lepszej formie jestem😉
Ja dostalam wczoraj po 22 wiec wychodzi ten sam dzien 🤣🤣 moje cykle ostatnio to 25 dni. Takze juz niebawem bedziemy razem sie nakrecac haha 😘

To u mnie dłużej, ja raczej 30-34 dni, zobaczymy jak z owulacja w tym miesiącu, bo raz na czas trafia mi się cykl bezowulacyjny. No i międzyczasie idę do magika od niepłodności 😀

Naomi to przede wszystkim bawcie się dobrze😀 podobno porzedny orgazm wspomaga zaplodnienie😉
My marzymy o synku, więc wielkie O było, a jakże :D Poza tym seks bez zabezpieczenia jest o niebo lepszy!
Nam lekarz zalecił taki suplement, w składzie też jest inozytol :) Jeszcze nie kupiłam, ale jeśli teraz się nie powiedzie, to kupię bo skład bogaty. Teraz od 1dc brałam wiesiołka i chociaż nigdy nie miałam problemów z nawilżeniem, to teraz widziałam sporą różnicę w ilości śluzu.

reklama
LU36 pamietasz moze jakie badania genetyczne mialas zlecone po tych poronieniach? Chyba tez bede musiala je zrobic, czy ktos Ci je zlecil, jakis lekarz?