reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania dla mam i kp

Hej! Ja w sumie na razie średnio czuję się jak w ciąży, czasem mnie zemdli, czasem czuję się bardziej osłabiona czy nie mam na nic ochoty do jedzenia, ale bez jakiś konkretnych objawów, że szczerze momentami myślę, że coś jest nie tak. We wtorek mam pierwszą wizytę, więc dam znać co i jak:). Teraz byliśmy na tygodniowych wakacjach z Mlodym, jutro wracamy dlatego się nie odzywałam 🌞. Jeżeli chodzi o płeć, chciałabym parkę, więc chciałabym żeby teraz była dziewczynka, ale z chłopca też się ucieszę. Młody daje popalić, ale z wszystkiego wyrosną 😁na razie dalej kp, zobaczymy jak to pójdzie. Kurcze to ładnie wymioty Cię wymęczyły, dostałaś jakieś leki w szpitalu, jest lepiej?
Kochana co ty.. ja dalej codzinnie walze o zycie. Dosłownie. Zwracam, mdłości są tak okropne, ze nieraz placze, zeby ktos mi wyciął żołądek 😞 migreny są tak okropne, ze mi wszystko jedno. Nie mam sily gotowac😞 no ja sie jeszcze oswajam z tym, ze chlopak. A tak bardzo, bardzo chcialam dziewczynkę 😔 poczekam na potwierdzenie plci i cos kupie dziecku. Mam nadzieję,ze Ciebie tak nie będzie męczyć.

reklama
Kochana co ty.. ja dalej codzinnie walze o zycie. Dosłownie. Zwracam, mdłości są tak okropne, ze nieraz placze, zeby ktos mi wyciął żołądek 😞 migreny są tak okropne, ze mi wszystko jedno. Nie mam sily gotowac😞 no ja sie jeszcze oswajam z tym, ze chlopak. A tak bardzo, bardzo chcialam dziewczynkę 😔 poczekam na potwierdzenie plci i cos kupie dziecku. Mam nadzieję,ze Ciebie tak nie będzie męczyć.
O kurcze to masakra, w poprzednich ciążach też aż tak źle znosiłaś ciążę? Bardzo współczuję, tym bardziej że jeszcze dwójką musisz się mimo tego samopoczucia zająć..

Hej, ja też już po wizycie. Na razie wszystko ok, na razie nie zakładałyśmy karty ciąży, jeżeli będzie wszystko w porządku to na następnej wizycie za3 tygodnie. Ciąża trochę młodsza, z rozmiaru wychodzi 7tc, wg om7tc5, ale jednak cykle miałam też dłuższe 28-34dni, test też wyszedł trochę później. Serduszko na tą chwilę pracuje w porządku.

Czesc dziewczyny witam się i ja.
Synek na pokładzie na dniach kończy roczek, KP dwa razy dziennie i ciumka coś w nocy raz więcej raz mniej, RD spokojnie i do przodu.

Brak okresu wciąż, staramy sie od ponad miesiąca intensywniej o drugiego smyka, ginekolog mówił, ze niby wszystko okej, ale chyba podejdę na dniach na wizytę zeby sprawdzić jak sytuacja obecnie, bo na wizycie dostałam informacje, ze wszystko jest w porządku i zeby po prostu próbować :p podchodzę na luzie choć wiadomo jak to jest.
Pozdrawiam Was, trzymam kciuki i dajcie znac jesli któraś z Was zobaczyła dwie testowe kreski KP i z brakiem miesiączki 🤔

Hej dziewczyny co tam u Was, jak się czujecie?
Hej. Ja juz nie wymiotowałam kilka dni. Za to mdlosci, bole jelit i żołądka plus sgaga i migreny męczą. Jestem tez taka zmeczona. Mlody ciagle na cycu, cala noc do kibla nie da wyjsc. Ja mam az sutki opuchnięte 😞 a uparciuch, ze szok. Mała yez daje do wiwatu, syfi, rozwala, nauczyla sie yrzaskac dztwoami. 🙆 Jutro mam wizyte u gina, mam nadzieję że maly zyje. Nic a nic jeszcze go nie czuje, a to 15 tc. Ciagle nosze i dzwigam. Tu dzieci tu cos, tu zakupy. Ciagle sie zginam, ciagle sie denerwuje. Dzieci mi ciagle skacza po brzuchu, bo nie rozumieją 🙈 ja jestem naprawdę zmęczona wszystkim, w nocy malo co spie, w dzień n drzemke nie nam co liczyc. Mąż ciągle w delegacjach albo sie zajmuje sam sobą. Przynajmniej mowil, ze będzie z dziecmi jak na prawko pojde. Ale zeby isc musza mi mdlosci minąć. Naprawdę napisalabym cod pozytywnego, ale to chyba tyle, ze slub ogarniam yzn dopiero papiery u ksiedza, ale to trwa. No i liczę, ze jednak z chlopca zrobi się dziewczynka, ale chyba nie zrobi🙈 a co u Ciebie?

reklama
Do góry