reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania dla mam i kp

Tak, przed pierwszą ciąża miałam w miarę regularnie cykle 30-34 dni. Teraz mam krótsze 28, czasem 30 dni. Na USG wszystko wygląda dobrze. To pocieszające że dziewczynom się już udało i opuściły grupę staraczek :)Mówi się że łatwo zajść w druga ciążę po małej przerwie. Oby tak było :) czytałam że masz być świadkową o dlatego odpuszczasz.
Ja nawet jak zajdę w ciążę to wracam od września do pracy. Brakuje mi kontaktu z ludźmi. Nie wytrzymam kolejne lata w domu ;) chciałabym pracować jak najdłużej. W pierwszej ciazy miałam odwrotne podejście, bardzo wymiotowałam, nie mogłam nic jeść, dużo schudłam w pierwszym trymestrze i szybko byłam na L4
Niby łatwo zajść w drugą ciążę po porodzie. Moja córka miała 5 miesięcy jak zaszłam 😅 ale po drugim dziecku okres nie wrócił tak szybko i był mega nieregularny. Ja bym nie dała rady pracować w ciąży. Czuje się jak 💩

reklama
Niby łatwo zajść w drugą ciążę po porodzie. Moja córka miała 5 miesięcy jak zaszłam 😅 ale po drugim dziecku okres nie wrócił tak szybko i był mega nieregularny. Ja bym nie dała rady pracować w ciąży. Czuje się jak 💩
My się w sumie do porodu szczególnie nie zabezpieczamy ale póki co nie pykło, zawsze muszą być wyjątki od reguły 😜 ja też się czułam jak 💩 ale naiwnie liczę że każda ciąża inna i teraz będzie inaczej😜 naprawdę brakuje mi ludzi. Od 2 lat mieszkam na odludziu i zaczyna mi to doskierać🙈

My się w sumie do porodu szczególnie nie zabezpieczamy ale póki co nie pykło, zawsze muszą być wyjątki od reguły 😜 ja też się czułam jak 💩 ale naiwnie liczę że każda ciąża inna i teraz będzie inaczej😜 naprawdę brakuje mi ludzi. Od 2 lat mieszkam na odludziu i zaczyna mi to doskierać🙈
U mnie czwwarta i czuję się źle jak w każdej. No może w pierwszej straconej nie dokuczały mi mdłości, tylko apetyt i omdlenia.

Tak, przed pierwszą ciąża miałam w miarę regularnie cykle 30-34 dni. Teraz mam krótsze 28, czasem 30 dni. Na USG wszystko wygląda dobrze. To pocieszające że dziewczynom się już udało i opuściły grupę staraczek :)Mówi się że łatwo zajść w druga ciążę po małej przerwie. Oby tak było :) czytałam że masz być świadkową o dlatego odpuszczasz.
Ja nawet jak zajdę w ciążę to wracam od września do pracy. Brakuje mi kontaktu z ludźmi. Nie wytrzymam kolejne lata w domu ;) chciałabym pracować jak najdłużej. W pierwszej ciazy miałam odwrotne podejście, bardzo wymiotowałam, nie mogłam nic jeść, dużo schudłam w pierwszym trymestrze i szybko byłam na L4
A córeczka do żłobka czy macie pomoc rodziny? Ja jeżeli nie zajdę to właśnie muszę na szybko ogarnąć jakiś prywatny żłobek i też wracam już do pracy bądź szukam innej. Nie będzie innego wyjścia. Ale też jak najbardziej rozumiem, że czasem brakuje tych ludzi i człowiek już chce wyjść do ludzi 😁

Mi wcześniej bardzo zależało. 2 tygodnie po zaręczynach dowiedziałam się że jestem w ciąży. A mieliśmy już wstępnie termin ale odwołałam to bo to było 2 miesiece po terminie porodu i sobie tego nie wyobrażałam. Teraz trochę mniej mi już zależy. Tak naprawdę chciałabym zrobić to ale kameralnie, żeby to była taka chwila tylko dla nas. Ale wiem że rodzina się obrazi😜 na razie nie mamy terminu, lato się kończy, chociaż wrzesień też nie byłby taki zły żeby ogarnąć coś na szybko😜
Też marzę o czymś kameralnym. Dziś nawet byliśmy obejrzeć dwa miejsca, które są w naszym stylu😊 może jak nie zajdę w ciążę, to będzie znak, żeby za to się wziąć i coś ogarnąć 🤷‍♀️

U mnie czwwarta i czuję się źle jak w każdej. No może w pierwszej straconej nie dokuczały mi mdłości, tylko apetyt i omdlenia.
Ja ciążę przechodzilam w miarę, poza zmęczeniem w I trymestrze, ale na l4 poszłam przy końcu 12tc ze względu na covid. Moja gin nie chciała ryzykować, a pracowałam w sporym teamie, gdzie pojawiały się już przypadki zakazen.

reklama
Kurcze, wymioty bardzo męczą? Kiedy masz jakąś wizytę? ❤️
Wymiotowałam kilka razy. Za wszelką cenę staram się nie zwracać, bo potem jest jeszcze gorzej. Mdłości niesamowite, zmęczenie, boli mnie też żołądek, zgaga ( ogólnie mam problemy z żołądkiem) hah a do tego dwójką rozbrykanych maluchów 🙈wizyta 9 sierpnia, mam nadzieję, że lekarz przyjdzie

Do góry