reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania dla mam i kp

reklama
Tak. Chociaż sama już nie wiem czy nie lepiej dopiero za ponad rok robić, ale skoro wesela i tak nie będzie , nie będę czekać. Mam nadzieję, że za rok to chrzciny będą 😊
Pewnie, już będziesz mieć z głowy, a w październiku może - już i jeszcze w miarę będziesz się czuła :) chyba że ślub z chrzcinami 😁

Hej, może popiszę też trochę u Was. Chyba tu pasuję. Mam roczna córeczkę. Staramy się teraz o drugie. Chciałabym 2 letnia różnicę wieku. O pierwsze dziecko staraliśmy się dokładnie rok. Miałam podwyższona prolaktynę. Udało się po 3 miesiącach brania dostinexu na obniżenie. Teraz powtórzyłam wyniki i to samo - od 3 tygodni biorę leki. Od listopada nie karmię piersią.

Nie boicie się tak małej różnicy wieku? Ja chcę drugiego bobasa ale w czerwcu jak córka chorowała i szły zęby to już zarzekałam się że koniec starań. Teraz jest zdrowa i jest super więc znowu powraca myśl o dziecku.
Szkoda że to nie jest tak szybko, że się chce i jest ciąża 😜

My robiliśmy chrzciny razem z roczkiem i korciło mnie też żeby dodać ślub. Ale ostatecznie ślubu nie było i chyba dobrze, trafiliśmy na mega upał. Zresztą i tak się dużo działo. U nas w grę wchodzi tylko cywilny

Hej, może popiszę też trochę u Was. Chyba tu pasuję. Mam roczna córeczkę. Staramy się teraz o drugie. Chciałabym 2 letnia różnicę wieku. O pierwsze dziecko staraliśmy się dokładnie rok. Miałam podwyższona prolaktynę. Udało się po 3 miesiącach brania dostinexu na obniżenie. Teraz powtórzyłam wyniki i to samo - od 3 tygodni biorę leki. Od listopada nie karmię piersią.

Nie boicie się tak małej różnicy wieku? Ja chcę drugiego bobasa ale w czerwcu jak córka chorowała i szły zęby to już zarzekałam się że koniec starań. Teraz jest zdrowa i jest super więc znowu powraca myśl o dziecku.
Szkoda że to nie jest tak szybko, że się chce i jest ciąża 😜
Hej, jasne zapraszamy. Wątek czasem przymiera, w sumie ja staram się od marca i teraz ostatni miesiąc, potem pauza i zobaczymy co dalej🤷‍♀️ . Dwie dziewczyny, które aktywnie się udzielały już w ciąży ❤️ @Marcemma90 @grope_
Mam synka, który w lipcu skończył rok i w sumie wolałabym teraz być w ciąży niż za jakiś czas od nowa wracać do ciężkich nocy, pieluch itp. Tak samo jeżeli chodzi o drogę zawodową, wolałabym teraz mieć przerwę ciągiem i potem wrócić już na maxa, no ale niestety.
Powiedz, jeżeli chodzi o tą podwyzszona prolaktynę, miałaś regularne cykle?
U mnie cykle po odstawieniu antykoncepcji w marcu 28-34dniowe, dalej jestem kp, więc nie jest źle. Jednak jeden jajnik na obrazie usg miał cechy pcos, bez innych objawów tego schorzenia, więc na razie nie diagnozuje dalej, ale liczę się z tym że być może muszę polegać na jednym jajniku. Na razie właśnie nie wychodzi..

My robiliśmy chrzciny razem z roczkiem i korciło mnie też żeby dodać ślub. Ale ostatecznie ślubu nie było i chyba dobrze, trafiliśmy na mega upał. Zresztą i tak się dużo działo. U nas w grę wchodzi tylko cywilny
A macie w planach już jakiś przybliżony termin ślubu? Ja nie powiem, ostatnio coraz bardziej ciąży mi ten temat i gdzie kiedyś mi nie zależało to teraz chciałabym już jednak ogarnąć ślub 🤷‍♀️

Hej, jasne zapraszamy. Wątek czasem przymiera, w sumie ja staram się od marca i teraz ostatni miesiąc, potem pauza i zobaczymy co dalej🤷‍♀️ . Dwie dziewczyny, które aktywnie się udzielały już w ciąży ❤️ @Marcemma90 @grope_
Mam synka, który w lipcu skończył rok i w sumie wolałabym teraz być w ciąży niż za jakiś czas od nowa wracać do ciężkich nocy, pieluch itp. Tak samo jeżeli chodzi o drogę zawodową, wolałabym teraz mieć przerwę ciągiem i potem wrócić już na maxa, no ale niestety.
Powiedz, jeżeli chodzi o tą podwyzszona prolaktynę, miałaś regularne cykle?
U mnie cykle po odstawieniu antykoncepcji w marcu 28-34dniowe, dalej jestem kp, więc nie jest źle. Jednak jeden jajnik na obrazie usg miał cechy pcos, bez innych objawów tego schorzenia, więc na razie nie diagnozuje dalej, ale liczę się z tym że być może muszę polegać na jednym jajniku. Na razie właśnie nie wychodzi..
Tak, przed pierwszą ciąża miałam w miarę regularnie cykle 30-34 dni. Teraz mam krótsze 28, czasem 30 dni. Na USG wszystko wygląda dobrze. To pocieszające że dziewczynom się już udało i opuściły grupę staraczek :)Mówi się że łatwo zajść w druga ciążę po małej przerwie. Oby tak było :) czytałam że masz być świadkową o dlatego odpuszczasz.
Ja nawet jak zajdę w ciążę to wracam od września do pracy. Brakuje mi kontaktu z ludźmi. Nie wytrzymam kolejne lata w domu ;) chciałabym pracować jak najdłużej. W pierwszej ciazy miałam odwrotne podejście, bardzo wymiotowałam, nie mogłam nic jeść, dużo schudłam w pierwszym trymestrze i szybko byłam na L4

reklama
A macie w planach już jakiś przybliżony termin ślubu? Ja nie powiem, ostatnio coraz bardziej ciąży mi ten temat i gdzie kiedyś mi nie zależało to teraz chciałabym już jednak ogarnąć ślub 🤷‍♀️
Mi wcześniej bardzo zależało. 2 tygodnie po zaręczynach dowiedziałam się że jestem w ciąży. A mieliśmy już wstępnie termin ale odwołałam to bo to było 2 miesiece po terminie porodu i sobie tego nie wyobrażałam. Teraz trochę mniej mi już zależy. Tak naprawdę chciałabym zrobić to ale kameralnie, żeby to była taka chwila tylko dla nas. Ale wiem że rodzina się obrazi😜 na razie nie mamy terminu, lato się kończy, chociaż wrzesień też nie byłby taki zły żeby ogarnąć coś na szybko😜

Do góry