reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

Mój mąż konczy te witaminy mimo, że my zakończyliśmy starania od sierpnia. Są dość drogie ale mają bardzo dobry skład.
1571222119435.jpeg
1571222139349.jpeg
1571222163404.jpeg

reklama
Dla męża polecam witaminy pod nazwą profertil, fertil Man, fertil Man plus, androvit, aceetil, super sperm

A dla ciebie np inofem albo ovarin, pregna Star, zależy co byś chciała.
A mi lekarka powiedziała że w warzywniakach jest tyle witamin że mam jeść owoce sezonowe, teraz śliwki, gruszki jabłka itp. wcześniej maliny, borówki itp.
I przy zerowej diecie odpuścić sobie te wszystkie suplementy diety. Bo to z witaminami nie ma nic wspólnego.
I to już też słyszałam kiedyś od innego lekarza.
Że więcej chemii zjemy w tych tabletkach niż jedzac jabłko z plantacji

Tylko ze ja mam witaminy oprócz d3 na dobrym poziomie. I mąż też na nasienie ma bardzo dobre wyniki. Więc nie faszeruje my się bez sensu. Tylko folik

A mi lekarka powiedziała że w warzywniakach jest tyle witamin że mam jeść owoce sezonowe, teraz śliwki, gruszki jabłka itp. wcześniej maliny, borówki itp.
I przy zerowej diecie odpuścić sobie te wszystkie suplementy diety. Bo to z witaminami nie ma nic wspólnego.
I to już też słyszałam kiedyś od innego lekarza.
Że więcej chemii zjemy w tych tabletkach niż jedzac jabłko z plantacji

Masz racje jeśli dobrze się odżywiasz to poza kwasem foliowym nie trzeba się suplementowac ale to naprawdę dobre gatunkowo warzywa i owoce powinnaś jeść a najlepiej ze swojego ogródka . Moja gin mówiła by jeść jak najwiecej zielonych warzyw bo to one są super na płodność . A dodatkowo wit D i kwas foliowy. Robiłam poziom wit D i mam ok wiec dostarczam go mało w ovarinie . A polecam sama wit D vigantolette , to akurat najlepiej przyswajalna

Masz racje jeśli dobrze się odżywiasz to poza kwasem foliowym nie trzeba się suplementowac ale to naprawdę dobre gatunkowo warzywa i owoce powinnaś jeść a najlepiej ze swojego ogródka . Moja gin mówiła by jeść jak najwiecej zielonych warzyw bo to one są super na płodność . A dodatkowo wit D i kwas foliowy. Robiłam poziom wit D i mam ok wiec dostarczam go mało w ovarinie . A polecam sama wit D vigantolette , to akurat najlepiej przyswajalna
Ja Wit d3 mam na receptę bo biorę 15 tys jednostek 4 krople na dobę devikap.

Kochane :) Kończy mi się @, przed nami kolejny cykl starań. Proszę podpowiedzcie mi z doświadczenia/opinii Waszych lekarzy, co powinno się suplementować w tym okresie starań, zarówno jeśli chodzi o mnie, jak i o męża? Aktualnie biorę tylko Folik i nic więcej a chciałabym dziś się zaopatrzyć dla nas na najbliższe miesiące :D
Mój mąż bierze profertil i nasienie z 0% prawidłowych plemników wzrosło w 2,5 miesiąca do 6%, także myśle, ze super. Poza tym robi soki owocowo-warzywne w wyciskarce i pije non stop :)

Kochane dziękuję pięknie! ❤️ Zapisałam wszystko, posprawdzam i spróbuję Ze mną jest większy problem, bo większość specyfików zawiera cynk, a po nim mam okropne nudności, wiec muszę zawsze sprawdzać skład!

Kochane :) Kończy mi się @, przed nami kolejny cykl starań. Proszę podpowiedzcie mi z doświadczenia/opinii Waszych lekarzy, co powinno się suplementować w tym okresie starań, zarówno jeśli chodzi o mnie, jak i o męża? Aktualnie biorę tylko Folik i nic więcej a chciałabym dziś się zaopatrzyć dla nas na najbliższe miesiące :D
Ja biorę Miovelia i Miovelia Nac. Dostępne tylko przez internet. Zalecane przy PCOS jak i przy staraniach

reklama
Hejka dziewczyny.
Wracam po dłuższej nieobecności po wakacjach trochę wypoczelam.
Dziś przypada termin@ jak narazie brak. Ból w dole pleców. Zaparcia z biegunka;/ ogólne brak mocy

Do góry