reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

nnat. Do gina termin dopiero na 22.09 się udało. Jak @ do tego czasu nieprzyjdzie do szlag mnie trafi.. ostatni potwierdzony cykl bezowulacyjny trwał 72dni.
Czy ktoś miał cykl.bezowulacyjny i żadnych oznak owulacji fizycznych a test wychodził prawie pozytywny?
Boże.... Nie da się nic przyspieszyć? :((((((

reklama
Boże.... Nie da się nic przyspieszyć? :((((((
@enej ja w takim przypadku brałam dupka przez 10 dni 2x1. Może byś spróbowała na własną rękę? Mnie też się cykle ciągnęły po parę miesięcy...
Chciałabym. Ale lekarz kazał najpierw monitoring. A nic nie przepisał żeby to przyspieszyć. Chciałabym nawet na własną rękę ale nie mam dostępu do takich leków..
Nie dość że to trwa i trwa to jeszcze ten test mnie załamał bo nie wiem co się znowu dzieje..

Dokładnie, ja mimo wszystko tez wolałabym już się starać i oczekiwać, a teraz nic nie mogę robić tylko czekac na jeszcze jeden okres :/
U nas w sumie moglibyśmy już zacząć, ale wielkimi krokami nadchodzą sprawy remontowo wykończeniowe i jakoś tak mnie to stopuje. Obawiam się, że byłby problem połączyć remont i ciążę, jeśli okazałoby się że trzeba się oszczędzać i leżeć :/

Kasiu wiem że ciężko to przeżyć, ale trzeba być silnym ja miałam kilka dni bardzo ciężkie wyjęte z życia, nie śmiałam się w ogóle, nie miałam ochoty na nic. Ale teraz czuje się silniejsza o to doświadczenie i myślę że tak po prostu miało być. Musimy być silne kochana

U mnie 2dc [emoji26]

@ przyszła 3 dni wcześniej. Przynajmniej nie było bezsensownych nadziei

Powodzenia dla wszystkich niebawem testujących [emoji173]

Ja zwracałam uwagę na czułość i stwierdziłam, że kolejnym razem chyba nie będę. Dwa różne testy, robione z tego samego moczu, górny to czułość 25,a dolny 10... Zgłupiałam wtedy, choć najważniejsze dla mnie było że w końcu była ta druga kreska :) Zobacz załącznik 1017130
Gratulacje!
No właśnie tak to jest z tymi testami:-) ja w pierwszej ciąży wogóle myślałam że taki cień blady to nie ciążą bo czekałam na dwie grube krechy:-) poszłam do lekarza a tu 6 tydzien:-)

U mnie 2dc [emoji26]

@ przyszła 3 dni wcześniej. Przynajmniej nie było bezsensownych nadziei

Powodzenia dla wszystkich niebawem testujących [emoji173]
Jak długie masz cykle:-)? U mnie dzisiaj 4 dc to pójdziemy podobnie:-)
Obyśmy obie nie doczekały następnej @.

Moje dziecko dzisiaj 1 dzień w przedszkolu:-) nie płakała, ale mnie bardzo smutno bo jakiś etap maluszka się kończy a zaczynają obowiazki:-)
No pasowała by mi ta ciąża jak nic:-)

reklama
W tym cyklu pójdę na kontrolne usg,może zrobię jakieś badania,zobaczymy co gin powie.wsumie to wszystko raczej ok,jedyne co mnie niepokoi to że krew jest czasami(jak jest jej mniej ) taka różowa a nie czerwona ale nigdy na to nie zwracałam uwagi więc nie wiem czy tak mialam zawsze czy o czymś to świadczy.pojde też tak pogadac,może coś mi doradzi sensownego:-)

Powiedzcie około którego dnia cyklu warto zrobić usg żeby zobaczyć już jakąś rosnące lub dojrzałe pęcherzyki (mam tak średnio 30 dni cykl)?

Do góry