reklama
młoda1994
Fanka BB :)
Kochana ja się nie kluce. Co do twojej temp to nie wiem co mam ci napisać też sama mierze pierwszy cykl i też się zbytnio na Tym nie znam. Tak dla pocieszenia to dzisiaj znowu mi temp spadła z 36.22 na 36.02[emoji6]Dziewczyny spokój bo się tu nieprzyjemnie robi. Zamiast się kłócić lepiej się cofnijcie i przeczytajcie mojego posta co was rano pytałam o wykres temperatury a nikt mi nie odpisal a tak liczyłam na jakąś radę ...
młoda1994
Właśnie o to chodzi. Trzeba też żyć normalnie. Ja np lubię wypić 2-4 piwa w miesiącu i bardzo często się zdaza że to jest właśnie w drugiej fazie cyklu. A nie wariujmy w każdym cyklu można zajść w ciążę więc w każdym cyklu mam sobie odmawiać wszystkiego ? Nie o to tu chodziNie ma się co kłócić , każdy ma inne zdanie , ja wiem z własnego doświadczenia ,że przez te 2 lata starań ,gdybym odmawiała sobie wszystkiego co może zaszkodzić ciąży ,to musiałabym z domu nie wychodzić , też fiksowałam i jak było po owu to już tego nie tamtego nie ,bo może , i dopiero jak to wszystko odpuściłam to zaszłam, i mimo że w tym cyklu spożywałam alko , ciąża rozwija się prawidłowo , co innego pić nałogowo , to jest problem i zagrożenie
KiedyPytam
Tak samo mi spadło. Zastanawiam się czy to oznacza całkowity brak progesteronu.... No nic. Ja już przestałam liczyć na ciążę w tym cyklu przez tą temperaturę. A końcem miesiąca mam wizytę u profesora. Zobaczymy co ma za pomysł na mnie. Ale wiecie co? Najważniejsze że w tym cyklu odbywa się bez plamień. Tfu tfu odpukac jak narazie. Mam nadzieję że jeszcze tydzień do okresu nie będę plamić bo mi to urlop zniszczy.Kochana ja się nie kluce. Co do twojej temp to nie wiem co mam ci napisać też sama mierze pierwszy cykl i też się zbytnio na Tym nie znam. Tak dla pocieszenia to dzisiaj znowu mi temp spadła z 36.22 na 36.02[emoji6]
młoda1994
Kochana jeśli nie pijesz nadmiernie to od czasu do czasu się nic nie stanie. Możesz się napić wina szampana wina ja akurat wódki nie lubię. Zatrułam się na 19 urodzinach[emoji6] napewno nie zaszkodzi.No właśnie . Dlatego do Was napisałam. Bo z jednej strony myślę też tak że trzeba dbać o siebie a z drugiej strony tak jak dziewczyny piszecie nie można popaść w paranoję. Ale właśnie dużo jest opinii, że jak się starasz to broń boże nic nie pić bo może akurat jesteś w ciąży i skoro masz mieć dziecko to dbaj o siebie i bądź odpowiedzialna. I wypicie dwóch drinków to już katastrofa. I takich opinii się naczytałam pełno więc stąd napisałam do was. Ale z kolei ktoś tu kiedys pisał, że właśnie tak dziewczyna żyła że od dwóch dni przed owulacją do okresu zero wszystkiego. I po roku ani dziecka ani psychiki. Depresja. I wróciła do normalnego życia i dziecko jest. Więc może nie przesadzajmy faktycznie.....
Tym bardziej my dziewczyny z nieregularnymi @ to już wogule byśmy nie mogły się niczego napić bo w każdej chwili może być owu i w każdej chwili niby może być ciaza.
Dlatego faktycznie starajmy się o tych maluszków ale z głową na karku.
młoda1994
Jak nie ma plamien to trzymam kciuki aby już ich nie było. Też nie wiem co oznacza ten spadek temperatury. Ja muszę w końcu zbadać progesteron ale zanim go zbadam to muszę mieć potwierdzona owu na monitoringu i po 7 dniach od owu zrobić badanie. Bo wtedy się je robiTak samo mi spadło. Zastanawiam się czy to oznacza całkowity brak progesteronu.... No nic. Ja już przestałam liczyć na ciążę w tym cyklu przez tą temperaturę. A końcem miesiąca mam wizytę u profesora. Zobaczymy co ma za pomysł na mnie. Ale wiecie co? Najważniejsze że w tym cyklu odbywa się bez plamień. Tfu tfu odpukac jak narazie. Mam nadzieję że jeszcze tydzień do okresu nie będę plamić bo mi to urlop zniszczy.
KiedyPytam
7-9 dni po owu się robi. No to na to wychodzi zJak nie ma plamien to trzymam kciuki aby już ich nie było. Też nie wiem co oznacza ten spadek temperatury. Ja muszę w końcu zbadać progesteron ale zanim go zbadam to muszę mieć potwierdzona owu na monitoringu i po 7 dniach od owu zrobić badanie. Bo wtedy się je robi
KiedyPytam
Na to wychodzi że powinnam jutro. Ale ludzie.... Chyba mi nie odbije aż tak by na urlopie biegać po laboratoriach i badać progesteron ...7-9 dni po owu się robi. No to na to wychodzi z
młoda1994
No ja mam dzisiaj niby 9-10dpo7-9 dni po owu się robi. No to na to wychodzi z
reklama
młoda1994
Dla powiedz mi w przyszłym cyklu będziesz miała możliwość monitorować cykl i potwierdzić owu na USG?Na to wychodzi że powinnam jutro. Ale ludzie.... Chyba mi nie odbije aż tak by na urlopie biegać po laboratoriach i badać progesteron ...