reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Ty też umiesz badać szyjke?
Ja to sceptycznie podchodze do badania szyjki, zwlaszcza w czasie intensywnych staran. Wiem co i jak i kiedy, ale jednak raz gdy zadowolona z siebie przedstawilam lekarzowi wyniki badan, cyklu pelen dokladny opis i co z szyjka itp itd. To dostalam bure, ze absolutnie nie dotykac! Bo gdybym mogla byc w ciazy moze wlasnie niechcacy zrobilabym sobie krzywde takim samobadaniem. Tak mnie wtedy to dotknelo, ze nie tykam juz.

Ja za 3 dni powinnam miec owulacje narazie testy wychodza negatywnie i sluzu typowo plodnego brak za to jest gesty i bialy szyjka nisko zamiast wysoko:/ wiec domyslam sie ze ten cykl jest bez owulacji :/
U mnie z kolei w tym miesiącu dziwnie... Miałam na teście owu ciemną drugą kreskę, najciemniejszą chyba jak do tej pory, w 11 dc. Wtedy też był śluz i uniosła się szyjka macicy. Próbowaliśmy od zakończenia @ do przedwczoraj. Wczoraj zaczęłam mieć delikatne pieczenie i ciągnięcie w macicy, 7 dni po owu. A teraz rano mierzę temperaturę a ona nadal jest niska :( Wczoraj nawet zrobiłam znów test owu czy coś się nie poprzesuwało i te bóle może są owulacyjne, ale nie - nie wyszła żadna kreska, tylko testowa. Nie wiem więc o co chodzi z tą temperaturą w tym miesiącu :(

Dziś dostanę. Ja nie mam przesunięć. Cykl zawsze 31-32 dniowy. Teraz mi się zaczyna robić smutno, że znowu nic

Dziś dostanę. Ja nie mam przesunięć. Cykl zawsze 31-32 dniowy. Teraz mi się zaczyna robić smutno, że znowu nic
Kochana może nie przyjdzie. Mimo że test wyszedł negatywny.

Ja wczoraj wieczorem czułam jajniki A zwłaszcza prawy ten co bolał 2 i 3 dc ale @ brak. Dzisiaj mnie jajniki nie bolą ale wstałam z bólem głowy i strasznie mi jest gorąco mimo że na dworze chłodno.

A ja to mialam 4 dni plamienia.. bola piersi.. brzuch nic.. wczoraj czysto.. dzisiaj rano nic zupelnie choc jak wstalam to myslalam ze mnie zaleje bo brzuch ciagnal okrutnie.. ale tez ciemno przed oczami.. w glowie sie krecilo.. i niedobrze momentami.. termin @ na dzis i poki co dupa.. nic.. biegam do lazienki i sprawdzam co chwile.. oszalec idzie.. :(

reklama
Ja tez czekam na @. Dziś mam termin i trz ciagle latam i sprawdzam. Już czuje ze nadchodzi. Sikaniec i beta wczoraj wyszły negatywne wiec zludZen nie mam ale wkurzam się ze mi się znów rozjedzie cykl. Przyszłaby i zaczęłabym spokojnie żyć.

Do góry