reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Strasznie mi dzisiaj smutno, boję się o to puste jajo. Zafiksowałam się na tym punkcie niestety. To, że nie mam mdłości też mi jakoś specjalnie nie pomoga, bo cały czas myślę, że to pewnie dlatego, że jest źle i beta niska. Naprawdę, aż mi się dzisiaj płakac chce.

reklama
Strasznie mi dzisiaj smutno, boję się o to puste jajo. Zafiksowałam się na tym punkcie niestety. To, że nie mam mdłości też mi jakoś specjalnie nie pomoga, bo cały czas myślę, że to pewnie dlatego, że jest źle i beta niska. Naprawdę, aż mi się dzisiaj płakac chce.
przestan, nie smuc sie. Nie masz na to wplywu. Jedna z dziewczyn super pisze, nie przejmujmy sie tym na co nie mamy wplywu please!

Ja tez nie mam żadnych objawów, totalnie nic. To jest nasz pierwszy cykl starań, a wcześniej nie zwracałam zbytnio uwagi na to, co dzieje się ze mną przed @. W każdym razie nie widzę niczego nadzwyczajnego- piersi trochę większe, tkliwe, delikatnie widać żyłki. Brzuch i jajniki pobolewają i to tyle. Nie mam mdłości, nie odrzuca mnie od kawy ani niczego innego, nie jestem senna, nie czuje żadnego metalicznego posmaku w ustach :p w weekend miałam mega wzdęcia i ogólnie rewolucje żołądkowe, ale winę zwalam na owoce morza, bo mąż dzień później miał tak samo :D

Właśnie na piersi liczyłam ze po tym coś zauważę ... a tu jak płaska byłam tak jestem [emoji23]

Czesc Dziewczyny,
Dlugo sie nie odzywalam, ale czytam Was caly czas.
U mnie dzisiaj 22dc, drugi cykl po odstawieniu pigulek, nie mam pojecia kiedy byla owu, nigdy sie sama nie „badalam” wiec ciezko mi cokolwiek stwierdzic :) najwazniejsze ze ths spadlo w dwa miesiace z ponad 4 na 2 :)
Korci mnie by jutro rano zrobic test (wiem wiem wiem za wczesnie) ale we wszystkim co mi sie w ostatnich dniach dzieje, wynajduje objawow ; D

Ja podczas pierwszych badań w ciąży miałam tsh 10,80 więc nie ma co przesadzać że max może być 2,5. Przed ciążą nie wiedziałam że mam problem z tarczyca a udało się zajść w ciążę w pierwszym cyklu więc problemy nie zależą tylko od poziomu tsh
Nie zależą, to na pewno, ale takie są zalecenia lekarskie w Polsce przynajmniej, żeby zbijać w ciąży TSH do max. 2,5. Nawet w zakresach referencyjnych w laboratoriach to widziałam. A jaki realny wpływ na zajście w ciąże to ma to niestety nie wiem. Ale pewnie gdyby nie można było zajść a TSH byłoby wysokie to pierwsze co lekarz by zrobił to zbił TSH.

Czesc Dziewczyny,
Dlugo sie nie odzywalam, ale czytam Was caly czas.
U mnie dzisiaj 22dc, drugi cykl po odstawieniu pigulek, nie mam pojecia kiedy byla owu, nigdy sie sama nie „badalam” wiec ciezko mi cokolwiek stwierdzic :) najwazniejsze ze ths spadlo w dwa miesiace z ponad 4 na 2 :)
Korci mnie by jutro rano zrobic test (wiem wiem wiem za wczesnie) ale we wszystkim co mi sie w ostatnich dniach dzieje, wynajduje objawow ; D

U mnie pierwszy cykl po plastrach i tez kompletnie nic nie wiem...[emoji4] idę w ciemno[emoji4] z tym że dzisiaj 25dc test na spokojnie zrobię dopiero jak nie przyjdzie @.

Kochana, ja dopiero wizyta w poniedziałek, na NFZ, więc nawet na usg nie liczę. Także ta moja ciąża jest, ale tak nie wiem, ale staram się myśleć dobrze. Pewne usg mam 24, prywatnie i może wtedy zacznę się czuć w ciąży.. O ile będzie ok. Trzeba myśleć dobrze.

Aj dziewczyny strasznie mnie mdli od wczoraj tak napadowo a dzień taki długi dziś. Dobrze, że chociaż podbrzusze przestało boleć. Będzie ta @ do piątku czy nie?:D

reklama
Do góry