reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Witam nowa koleżankę:)
Jeśli starasz się kilka cykli to znasz siebie obserwuj śluz i przytulaj się co 2 dni , nie myśl nie szukaj objawów wyluzuj. Trzymam kciuki ;)
Hej. Właśnie z tym jest problem ze mój facet jest za granicą. Teraz w owulacje pojechałam do niego na przytulanie. I zobaczymy co z tego wyjdzie. Zapowiedział jemu że chciałabym żeby co każdy cykl przyjeżdżał choć na dwa trzy dni

reklama
U mnie w pracy wsciekliby się jakby się dowiedzieli że jestem w ciąży bo i tak atmosfera jest straszna. Normalnie stres na każdym kroku:no:

witamy nowa kolezanke! a ja wg kalendarzykow powinnam.miec owu piatek sobota, a dzis sluz mam.. i wez t7 sie ogarnij, troche czuje podbrzusze i piersi lekko jiz czuje. To owu czy po?

Wiatraki, jesteś na zwolnieniu lek teraz? I nic w pracy nie mówią? U mnie to nie miałabym życia po powrocie...
Teraz jednak wiem, że jakby sie udało, to nie patrzyłabym na nic i za jakiś miesiąc poszłabym na zwolnienie. Inaczej niemożliwym by było donosic szczęśliwie ciąży.

Wiatraki, jesteś na zwolnieniu lek teraz? I nic w pracy nie mówią? U mnie to nie miałabym życia po powrocie...
Teraz jednak wiem, że jakby sie udało, to nie patrzyłabym na nic i za jakiś miesiąc poszłabym na zwolnienie. Inaczej niemożliwym by było donosic szczęśliwie ciąży.
Tak a i tak za chwilę kończy mi się umowa. Więc, albo się uda, albo będę szukała pracy, ale juz bez stresu bo i bez tego jestem bardzo nerwowa... Właśnie dlatego nie wróciłam do pracy, bo by mnie zniszczyli... Nigdy więcej takich warunków, choć z pozoru to super stanowisko... No trudno, będzie dobrze :)
W ogóle jakie to przykre, że kobiety, które chcą być mamami, często są niszczone i nie maja gdzie wracać do pracy po UM...

Praca nie zając przejmuj się nią tak jak ona Tobą.I tak nikt tego nie docenia co robimy w pracy a płacą bo muszą.
Gdyby nie musieli to by nas przykuli do stanowiska i dolewali do miski żeby człowiek nie zdechł jak pies bo robić musi.

Tak a i tak za chwilę kończy mi się umowa. Więc, albo się uda, albo będę szukała pracy, ale juz bez stresu bo i bez tego jestem bardzo nerwowa... Właśnie dlatego nie wróciłam do pracy, bo by mnie zniszczyli... Nigdy więcej takich warunków, choć z pozoru to super stanowisko... No trudno, będzie dobrze :)
W ogóle jakie to przykre, że kobiety, które chcą być mamami, często są niszczone i nie maja gdzie wracać do pracy po UM...
O to chodzi jak nie ta to inna, pracą jest i można znaleźć ale ludzie siedzą z przyzwyczajenia albo dali sobie wyprać mózgi "jaka to wspaniałą pracę" mają

Praca nie zając przejmuj się nią tak jak ona Tobą.I tak nikt tego nie docenia co robimy w pracy a płacą bo muszą.
Gdyby nie musieli to by nas przykuli do stanowiska i dolewali do miski żeby człowiek nie zdechł jak pies bo robić musi.
Dokładnie... I jakie to przykre, że kobiety które chcą być mamami są niszczone i często po UM już nie mają gdzie wracać... Ja już jestem na tym etapie, że mało się tym przejmuje, bo i tak znajdę w końcu pracę a jak napisalas, za dużo się przejmujemy a nami nikt. Trzeba zadbać o siebie.

reklama
Ja już chyba 2 swojej nie wytrzymam. Myślałam że uda się do momentu zajścia 2 ciążę ale. Bardzo to się przedłuża. Więc postanowiłam z narzeczonym że. Zwolnie się. Poczekam jeszcze te parę dniax. Dwa. Tygodnie. Może. W. Tym cyklu się udało wie. Od. Razu poszłabym na zwolnienie.

Do góry