Lekarz kazał mi brać do momentu dostania miesiączki! A jeżeli jest ciąża to luteina mi nie zaszkodzi! Poczekam jeszcze do następnego tygodniaSkoro 4 dni się spóźnia to może warto betę zrobić, jeśli ciąża to super a jeśli nie to może lepiej odstawić luteine i nie przedłużać niepotrzebnie cyklu
reklama
Mayred91
Fanka BB :)
Proponuję zmienić lekarza ja jestem na clo i leczę się w klinice.Właśnie nic nie mówił a ja nie dopytalam bo dopiero jak wróciłam do domu to zaczęłam czytać co to jest za lek i czemu ma służyć. Powiedzial tylko że na owulacje. Jak pytam jakie badania powinnam wykonać - nie wiem żelazo, progesteron itp to mówi, że na razie nie trzeba. Doszło do zapłodnienia raz na 5 miesięcy starań i od razu ciąża stracona więc może uznał, że te owulacje są nieregularne lub rzadko występują ... Nie wiem co mam robić.
Mój lekarz daje clo tylko gdy jest potrzeba po obserwacji cyklu i oczywiście z obowiązkowym monitoringiem
KiedyPytam
Widzę takie podejście jak mój. Ja mam problem. Nieregularnymi cyklami i plamieniami. Mam za sobą 4 nieudane cykle. Od tego czasu jestem też u nowego lekarza. Ostatnio mi powiedział, że daje mi jeszcze dwa miesiące i stymulujemy. Ani badań żadnych, ani monitoringu. A jak sama sobie poroniłam wyniki krwi i poszlam z teczka zapytał czy ja takie mam hobby robić sobie badania krwi. Nie wiedziałby przez to np.ze mam niziutki progesteron.Nie rozumiem takiego lekarza . Najpierw chociaż jeden cykl mógł sprawdzić jak tam owu wyglada
Liliana87
Witaj. My z mezem staramy sie juz od 4 lat. Pierwsze jakies 11 miesiecy leczylam sie u miejscowej dr. Najpierw kazala mi zrobic wszelkie badania hormonalne jakie tylko mogla zlecic w swojej specjalizacji, bo poszlam do niej z neregularnymi mega cyklami. Wykluczyla pcos. Monitorowala mnie z dwa cykle ale albo nie bylo owulacji albo pecherzyki sie zatrzymywaly i nie rosly. Zaczela mnie stymulowac clostrubegytem ale bez zastrzykow. Po 11 moesiacach powiedziała, ze nie ma sensu czekac i wyslala mnie do kliniki, gdzie zrobili szerszy pakiet badan hormonalnych. Wszystkie byly ok a ciazy brak. Dlatego szykowali mnie do inseminacji, w zwiazku z tym,ze sie przenosili z jednego szpitala do drugiego, to inseminacja sie przwciagala. We wrzwsniu robili mi ten panel hormonalny, wszystko ok to zaczeli mnie znow stymulowac clostrybegytem. Pieknie sie stymulowalo, niby pekalo. W listopadzie po clostrybegycie podali mi ovitrelle pierwszy raz i od razu udalo sie zajsc w ciaze. Niestety pozamaciczna. Po tym wszystkim dopiero po pol roku mogli mi zrobic laparoskopie z histeroskopia by sprawdzic czy pęknięty jajowod jest sprawny. Dalej wszystko okz wiec znow stymulacja clo i od tamtej pory pecherzyki rosly jak szalone, do tego stopnia,ze nie pekaly i robily sie torbiele. Zmienilu closyrybegyt na lamette ale dzialo sie to samo. Po zastrzykach pecherzyki nie pekaly. Zrobili mi dwie inseminacje ale to samo, nie pekly pecherzyki- torbiele. Podjelismy decyzje,ze jedziemy do prywatnej kliniki na in vitro. I na poereszej wizycie po usg, mimo,ze niczym nie bylam stymhlowana znow zrobila sie torbiel w cyklu. Takze nie wiem jaka przyczyna.Witam dziewczyny. Chciałabym się z Wami przywitać i dołączyć do grona
Jednoczesnie mam pytanie, czy któraś z Was brała Clostilbegyt lub podobny tego typu lek? Lekarz przepisał mi go, mogę powiedzieć że w ciemno bo bez zastrzyku który podobno jest niezbędny i bez monitoringu owulacji. Poczytalam trochę opinii o tym leku i podobno bez zastrzyku branie tego środka mija się z celem a mało tego, mogą powstać torbiele... Czy któras z Was ma z tym jakieś doświadczenia i coś doradzi? Bo zastanawiam się czy w ogóle realizować receptę.
Dodam, że staramy się już prawie 5 miesiąc, a w czerwcu pierwsze poronienie było na samiutkim początku
Bardzo duzo kobiet po tym zestawie zachodzi w ciaze. Moja miejsowa dr zna sie na tym i czesto tak stymuluje dodajac jeszcze szereg innych lekow. Ale podkreslam, przy kazdym braniu clo od 2 do 5dc zawsze mialam monitorowane cykle, z reguly od 8dc az do pekniecia lub przerosniecia.
Mayred91
Ja bardzo podobna sytuacja do twojej tylko że u mnie raz pekaly pęcherzyki po zastrzyku raz nie. U mnie jeszcze stwierdzili cały szereg pcos więc trochę trudniej jestem po 1 iui w piątek czekam na efekty trzymam kciuki aby u ciebie w końcu się udałoWitaj. My z mezem staramy sie juz od 4 lat. Pierwsze jakies 11 miesiecy leczylam sie u miejscowej dr. Najpierw kazala mi zrobic wszelkie badania hormonalne jakie tylko mogla zlecic w swojej specjalizacji, bo poszlam do niej z neregularnymi mega cyklami. Wykluczyla pcos. Monitorowala mnie z dwa cykle ale albo nie bylo owulacji albo pecherzyki sie zatrzymywaly i nie rosly. Zaczela mnie stymulowac clostrubegytem ale bez zastrzykow. Po 11 moesiacach powiedziała, ze nie ma sensu czekac i wyslala mnie do kliniki, gdzie zrobili szerszy pakiet badan hormonalnych. Wszystkie byly ok a ciazy brak. Dlatego szykowali mnie do inseminacji, w zwiazku z tym,ze sie przenosili z jednego szpitala do drugiego, to inseminacja sie przwciagala. We wrzwsniu robili mi ten panel hormonalny, wszystko ok to zaczeli mnie znow stymulowac clostrybegytem. Pieknie sie stymulowalo, niby pekalo. W listopadzie po clostrybegycie podali mi ovitrelle pierwszy raz i od razu udalo sie zajsc w ciaze. Niestety pozamaciczna. Po tym wszystkim dopiero po pol roku mogli mi zrobic laparoskopie z histeroskopia by sprawdzic czy pęknięty jajowod jest sprawny. Dalej wszystko okz wiec znow stymulacja clo i od tamtej pory pecherzyki rosly jak szalone, do tego stopnia,ze nie pekaly i robily sie torbiele. Zmienilu closyrybegyt na lamette ale dzialo sie to samo. Po zastrzykach pecherzyki nie pekaly. Zrobili mi dwie inseminacje ale to samo, nie pekly pecherzyki- torbiele. Podjelismy decyzje,ze jedziemy do prywatnej kliniki na in vitro. I na poereszej wizycie po usg, mimo,ze niczym nie bylam stymhlowana znow zrobila sie torbiel w cyklu. Takze nie wiem jaka przyczyna.
Bardzo duzo kobiet po tym zestawie zachodzi w ciaze. Moja miejsowa dr zna sie na tym i czesto tak stymuluje dodajac jeszcze szereg innych lekow. Ale podkreslam, przy kazdym braniu clo od 2 do 5dc zawsze mialam monitorowane cykle, z reguly od 8dc az do pekniecia lub przerosniecia.
Liliana87
Trzymam w takim razie kciuki za |U| [emoji110][emoji110][emoji110] Oby była szczęśliwa !!!Ja bardzo podobna sytuacja do twojej tylko że u mnie raz pekaly pęcherzyki po zastrzyku raz nie. U mnie jeszcze stwierdzili cały szereg pcos więc trochę trudniej jestem po 1 iui w piątek czekam na efekty trzymam kciuki aby u ciebie w końcu się udało
Paraply
Tak właśnie myślałam, że trzeba poszukać innego lekarza. Przy następnym cyklu będę sprawdzać paskami owu, może wtedy się uda a jak nie to pójdę do innego lekarza bo nie widzę sensu szpikowac się lekami w ciemno bez żadnego monitoringu. Najgorsze ze to juz kolejny cykl bezowocny a lata lecą :/
Mayred91, trzymam kciuki!
Mayred91, trzymam kciuki!
adzik
Witam się i ja. Niestety nawet nie wiem co Wam nam napisać po wizycie u gin... nic nowego się nie dowiedziałam. Tyle że wyniki te powinny już same spać na minus i jestem niespotykanym przypadkiem... Żaden gin nie da mi zielonego światła.
Czekam na wizytę u zakznka 8.08.
Zaczyna mi naprawdę brakować sił.
Ściskam
Ściskam
AsiaIN
Przykro mi, ale mam nadzieje, ze wreszcie uslyszysz te słowaWitam się i ja. Niestety nawet nie wiem co Wam nam napisać po wizycie u gin... nic nowego się nie dowiedziałam. Tyle że wyniki te powinny już same spać na minus i jestem niespotykanym przypadkiem... Żaden gin nie da mi zielonego światła.
Ściskam
reklama