reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

:-) :):);)IP
Ja wczoraj miałam koszmarny dzień, tak mnie połamało jak na jakąś grupę że myślałam że oszaleję. Ale się wyspałam i jest lepiej.

Faktycznie większość brzmi jak zwykły pech, ale ważne że zachodzisz w ciąże. Oby lekarz zbadał przyczynę dlaczego te biochemiczne się nie zagnieżdżają...

Witamy serdecznie! Dopiero zaczynacie starania?
O 4 dziecko staramy się 1,5 roku :errr: nigdy nie brałam tabeletek ani plastrów ani prezerwatyw ufam mężowi ze zdąży , w końcu jesteśmy ze sobą 15 lat :rolleyes2:teraz ma przyjechać 20 grudnia w centrum dni płodnych zobaczymy , gdybym teraz zaszła w ciąże to był by to niezły prezent na urodziny we wrześniu

Ostatnia edycja:
reklama
One się zagnieżdżają. Beta Hcg jest wykrywalna dopiero gdy dojdzie do zagnieżdżenia. Po prostu organizm odrzuca zarodek z przeróżnych przyczyn.
Co do snów... Ja mam ostatnio same horrory. Ciągle ten sam schemat - wojna, natolty, strzelanie i dziecko, albo to jest moje dziecko albo czyjeś pilnuje i nagle gdzieś dowiaduje się, że w okolicach wybuchła wojna albo widzę naloty... Masakra.
Ostatnio wyjątek był, śniło mi się, że poszłam w odwiedziny do mojego byłego i jego siostry, gadka szmatka i mówię, że muszę iść odebrać Maksia od babci (nie mam dzieci i nie dałabym dziecku na imię Maksymilian, Max) i do tego powiedziałam, że musimy z Adrianem jechać coś załatwić ( że z mężem) ale mój mąż ma na imię Tomasz! :D Co najlepsze nie mam wśród bliskich znajomych Adrianów i nie wiem skąd w śnie to imię!
A to sorki, myślałam że biochemiczna to gdy nie dojdzie do zagniezdzenia :)
Najgorsze sny to miałam teraz po poronieniu (ale to był 19tc) i przez 2tyg jechałam na hydroksyzynie bo bałam się zasnąć :oops: Śniło mi się że mi córkę porywają i to kilka różnych snów jednej nocy...

:-D:-D:confused:IP
O 4 staramy się 1,5 roku :errr: teraz ma przyjechać 20 grudnia w centrum dni płodnych zobaczymy , gdybym teraz zaszła w ciąże to był by to niezły prezent na urodziny we wrześniu
No to faktycznie długo. A robiliście jakieś badania czy to wynika z faktu że ciężko trafić we właściwy moment?
Ile lat mają Twoje dzieci?

:-) :):);)IP
O 4 dziecko staramy się 1,5 roku :errr: nigdy nie brałam tabeletek ani plastrów ani prezerwatyw ufam mężowi ze zdąży , w końcu jesteśmy ze sobą 15 lat :rolleyes2:teraz ma przyjechać 20 grudnia w centrum dni płodnych zobaczymy , gdybym teraz zaszła w ciąże to był by to niezły prezent na urodziny we wrześniu
W końcu się uda! :) My 3 lata walczymy o pierwsze, całe szczęście, że u męża wszystko w porządku, tylko u mnie zawsze coś nie tak, albo jakiegoś hormonu za dużo, albo za mało... Albo zwyczajny pech.

Najgorsze sny to miałam teraz po poronieniu (ale to był 19tc) i przez 2tyg jechałam na hydroksyzynie bo bałam się zasnąć :oops: Śniło mi się że mi córkę porywają i to kilka różnych snów jednej nocy...

No to faktycznie długo. A robiliście jakieś badania czy to wynika z faktu że ciężko trafić we właściwy moment?
Myśle ze to z faktu ze jest co 2 miesiąc w domu . Na pierwsze dziecko czekałam 3 lata ma teraz 11 , potem córeczka z która wpadłam hah 9 i potem synek 5 do tego mam jeszcze siostrę w rodzinie zastępczej od 12 lat ... ale mam duże serce starczy na taka rodzinkę

No właśnie są różne opinie, często czytałam, że beta hcg uwalnia się po zagnieżdżeniu,a gdzieniegdzie można przeczytać, że już przed implantacją wytwarza gonatropinę kosmówkową. Tak czy inaczej jest to bardzo wczesne poronienie.
Bardzo Ci współczuję poronienia. U mnie szczęście w nieszczęściu, że ta ciąża triploidalna zakończyła się poronieniem samoistnym...

No i u mnie ani widu ani słychu jeśli chodzi o @... Ale biorę pod uwagę to, że jestem dopiero drugi cykl po poronieniu więc może to się jeszcze trochę wydłużyć. Mam nadzieję, że to jeszcze nie teraz, bo mąż jedzie za granicę, nie chciałabym tego wszystkiego przeżywać sama, a i on jest taki, że by oszalał.

W końcu się uda! :) My 3 lata walczymy o pierwsze, całe szczęście, że u męża wszystko w porządku, tylko u mnie zawsze coś nie tak, albo jakiegoś hormonu za dużo, albo za mało... Albo zwyczajny pech.
No my tez staraliśmy się o 1 trzy lata i wyszedł po wielu badaniach Adrian z którym leżałam 6 miesięcy w szpitalu na płasko ... wtedy nie wiedzieli co mi jest a mam coś z krwią ze jak zachodzę w ciąże to łożysko się odkleja i muszę brać tabletki i zastrzyki w brzuch cały czas ciąży

No my tez staraliśmy się o 1 trzy lata i wyszedł po wielu badaniach Adrian z którym leżałam 6 miesięcy w szpitalu na płasko ... wtedy nie wiedzieli co mi jest a mam coś z krwią ze jak zachodzę w ciąże to łożysko się doleją muszę brać tabletki i zastrzyki w brzuch cały czas
O kurcze to nieciekawie bardzo. Życzę Ci, aby kolejna ciąża była spokojna! :)

Myśle ze to z faktu ze jest co 2 miesiąc w domu . Na pierwsze dziecko czekałam 3 lata ma teraz 11 , potem córeczka z która wpadłam hah 9 i potem synek 5 do tego mam jeszcze siostrę w rodzinie zastępczej od 12 lat ... ale mam duże serce starczy na taka rodzinkę
Fajna duża rodzinka ❤️ My długo wstrzymywaliśmy się z drugim, teraz córka ma już 6 lat. Miałam być mamą w marcu, ale troszkę nam się przesunie :)
No właśnie są różne opinie, często czytałam, że beta hcg uwalnia się po zagnieżdżeniu,a gdzieniegdzie można przeczytać, że już przed implantacją wytwarza gonatropinę kosmówkową. Tak czy inaczej jest to bardzo wczesne poronienie.
Bardzo Ci współczuję poronienia. U mnie szczęście w nieszczęściu, że ta ciąża triploidalna zakończyła się poronieniem samoistnym...
Fakt, samoistnie zawsze najlepiej dla organizmu. Teraz ważne by dość do siebie i na pewno kolejne ciąże będą szczęśliwe :)

reklama
Fajna duża rodzinka ❤️ My długo wstrzymywaliśmy się z drugim, teraz córka ma już 6 lat. Miałam być mamą w marcu, ale troszkę nam się przesunie :)

No mi tez się podobają takie duże rodziny tyle w nich miłości :) u mnie to raz ciąża raz praca no i mamy już dom wybudowane wiec tez się czuje ta stabilizację :happy:

Do góry