reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

reklama
Ten chiński kompletnie mi się nie sprawdził i to, że przed owu to dziewczynka, też nie :) Wierzyłam aż za bardzo w tą teorię i nastawilam sie tylko na dziewczynke, ogromne zdziwienie przeżyłam jak się okazało, że to chłopiec :) Z tego względu, że nawet moja gin, powiedziała, że nie powinnam być w ciąży przy takich cyklach po stosunku w 10dc, szukałam imienia o znaczeniu dar Boży.. nie dałam mu na imię Bożydar, bo miałby przerabane xD , więc dostał grecki odpowiednik (z tłumaczenia darowany przez Boga) :) A imię dla dziewczynki mam wybrane - Celina :) Dla chłopca: Juliusz i Maksym. Teraz tylko w ciążę zachodzić ;)

Stokrotenko to była też moja ukochana dobranocka. Lubiłam jeszcze Franklina :)

Ja jutro planuje kluski ziemniaczane z twarogiem i skwarami:D

Kocham te kluski :) Zawsze u babci się nimi zajadalam. Teraz mi smaka na nie narobiłaś.

Wiecie co, jestem wkurw****. Pojechalismy na poprawiny poprawin, a tam dziecko z ospa. Licze na cud, choc w glebi wiem, że raczej na pewno mój to od niego zalapal. Że też nikt mnie nie ostrzegl. W 10 min. decyzja, że wracam do domu... pewnie już niepotrzebnie. Cholera, jeszcze mam wesele za 10 dni ;(

Ten chiński kompletnie mi się nie sprawdził i to, że przed owu to dziewczynka, też nie :) Wierzyłam aż za bardzo w tą teorię i nastawilam sie tylko na dziewczynke, ogromne zdziwienie przeżyłam jak się okazało, że to chłopiec :) Z tego względu, że nawet moja gin, powiedziała, że nie powinnam być w ciąży przy takich cyklach po stosunku w 10dc, szukałam imienia o znaczeniu dar Boży.. nie dałam mu na imię Bożydar, bo miałby przerabane xD , więc dostał grecki odpowiednik (z tłumaczenia darowany przez Boga) :) A imię dla dziewczynki mam wybrane - Celina :) Dla chłopca: Juliusz i Maksym. Teraz tylko w ciążę zachodzić ;)

Stokrotenko to była też moja ukochana dobranocka. Lubiłam jeszcze Franklina :)

Kocham te kluski :) Zawsze u babci się nimi zajadalam. Teraz mi smaka na nie narobiłaś.

Wiecie co, jestem wkurw****. Pojechalismy na poprawiny poprawin, a tam dziecko z ospa. Licze na cud, choc w glebi wiem, że raczej na pewno mój to od niego zalapal. Że też nikt mnie nie ostrzegl. W 10 min. decyzja, że wracam do domu... pewnie już niepotrzebnie. Cholera, jeszcze mam wesele za 10 dni ;(
A jakie te krostki todziecki mialo?

Pytam, bo jakis czas temu bylamz mlodym w leroy u siebie i matka przyszla z dwiema corkami ktore mialy ospe do kącika dla dzieci, tez ucieklam ale te krostki mialy delikatnie wysuszone i synsie nie zarazil.

Stokrotenko ja bylam w identycznym szoku. Matka tego dziecka do mnie podeszla i zaczela tłumaczyć, że ona nie wiedziala, ze tu takie male dzieci beda, ja patrze na nia i sobie mysle jakies chore chyba,bo go lapala za czolo. Potem slyszalam jak sie pyta jednego chlopaka czy moje dziecko chorowalo na ospe to jej odpowiedziałam, ze nie i sie zalamalam normalnie.
Dodam, ze na weselu tez go widzialam!

Andzelika chyba na buzi mial jedna czy dwie ale nie przygladalam sie az tak, raczej juz zaschniete. Potem moj maz mi cos tlumaczyl, ze uslyszal, ze niby od miesiąca ma, ale wierzyc mi sie nie chce, bo goraczkowal.

Mąż tam wrocil, wiec jak przyjedzie do domu, to sie go zapytam, czy sie cos wiecej dowiedzial, bo ja ucieklam od nich.

A ospa to mnie normalnie prześladuje. W ciąży też się martwilam, ze się zarazilam, bo mialam jakies krosty, a moja mama nie pamietala czy chorowalam... co ja wtedy sie naprzezywalam. Dermatolog na szczęście wykluczyła ta chorobę :)

reklama
Adiika, współczuje, chyba do 2 tyg ma ospa czas na "wyklucie", oby nie złapał synuś. Ludzie to naprawde nie mysla, mogli wczesniej zadzwonic... Tez Mam takich znajomych, malo tego potrafia chore dziecko ciagnac po ludziach...

Stokrotenka, ja tez nie mam nigdy pomysłu na obiad... Tzn. pomysły może i sa, ale towarzystwo wybredne;)

Jesli chodzi o kalendarz chiński, to one chyba się rożnia, trafiłam kiedys na taki, ktory potwierdził a ten, ktory leeleth wstawiła pokazuje córkę i syna. Ja nie bede ukrywać, ze marzy mi się córeczka - dla rownowagi, bo mnie kiedys te chłopy wykończa.
Podobaja mi sie imiona: Bianka, Anika, Ada, Alicja i jeszcze pare by sie znalazlo. Z meskich ewentualnie Julian.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry