reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Do Marca to ty chyba kochana tego brzuszka nie zgubisz ni hu hu mówię ci nawet o tym nie myśl ...
@KatiNails ja to zawsze cierpliwa bylam co do testowania a teraz to tez najlepiej test zrobilabym jeszcze przed owulacja ...czlowiek to naprawde czasem glupie stworzenie caly czas niby nie mysle nie zastanawiam sie nie wyczekuje owu a jak przyjdzie co do czego to bym testa dzien po @@@ zrobila hehehe
Wiem znam to [emoji23]
Dlatego jestem w szoku że jeszcze jestem oaza spokoju w tym cyklu [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Właśnie zeszłam z wagi i równe 53kg. No lepiej żebym nie chudła tyle samo co mój facet bo zostaną same kości [emoji23] Ale ten odstający brzuszek zgubię, systematyczne ćwiczenia codziennie i powinno poskutkować bo też dieta dużo pomoże.
W wakacje kupiłam sobie taką fajną sukienkę z h&m, zrobiłam sobie zdjęcie z ukochanym i każdy myślał, że w ciąży jestem bo jest taki okrąglutki jakby to był jakiś 4miesiac ciąży [emoji23]

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie zeszłam z wagi i równe 53kg. No lepiej żebym nie chudła tyle samo co mój facet bo zostaną same kości [emoji23] Ale ten odstający brzuszek zgubię, systematyczne ćwiczenia codziennie i powinno poskutkować bo też dieta dużo pomoże.
W wakacje kupiłam sobie taką fajną sukienkę z h&m, zrobiłam sobie zdjęcie z ukochanym i każdy myślał, że w ciąży jestem bo jest taki okrąglutki jakby to był jakiś 4miesiac ciąży [emoji23]

Odstający brzuch może być objawem problemów jelitowych ;) i dieta czy ćwiczenia nic nie dadzą :) a 53 kg to nie jest dużo :) ja teraz ważę 49/50 kg bo mi się waha. I też mam brzuszek - raz problemu żołądkowo-jelitowe ;) dwa rozciągnięte mięśnie brzucha i skóra lekko rozciągnięta po ciąży :) i wyglądam jak w połowie ciąży z synem [emoji23]
1512986316-35bad7727e82139c-aaaaaa.jpeg

Odstający brzuch może być objawem problemów jelitowych ;) i dieta czy ćwiczenia nic nie dadzą :) a 53 kg to nie jest dużo :) ja teraz ważę 49/50 kg bo mi się waha. I też mam brzuszek - raz problemu żołądkowo-jelitowe ;) dwa rozciągnięte mięśnie brzucha i skóra lekko rozciągnięta po ciąży :) i wyglądam jak w połowie ciąży z synem [emoji23]
1512986316-35bad7727e82139c-aaaaaa.jpeg

Mam robione badania systematycznie pod kątem żołądka i jelit bo mam baterię pylorii i póki co jest wszystko w porządku. Brzuch mi został po ciąży i od tamtej pory ma identyczne wręcz wymiary, nie robiłam z tym nic bo mi tam nie przeszkadza ale lekarz tak doradził. Dokładnie u mnie jest ten problem wynikający z zaburzonych hormonów i otyłość brzuszna to jeden z objawów.

Przy 53 kg myślę że nie ma co mówić o otyłości [emoji14] to masz odpowiedź [emoji14] rozciągnięte mięśnie brzucha :) a nie masz rozejścia się mięśni prostych brzucha ? Czasami tym też jest właśnie spowodowany 'ciążowy' brzuszek. Ja miałam helikobakter pylorii ale w wieku 13 lat antybiotykoterapia i już nie wróciło. Została nadkwasota i jak są często zaczynam jeść ciężkostrawne dania to mnie jak balonik dodatkowo zdyma. Plus właśnie ciąża i taki efekt ale to z otyłością nawet brzuszna nie ma nic wspólnego. Jakiś dziwny lekarz że zasugerował otyłość. BMI liczyłas? Nie wiem ile masz wzrostu ale na pewno musiałabyś być mega niska żeby przy tej wadze można było stwierdzić otyłość :)

Przy 53 kg myślę że nie ma co mówić o otyłości [emoji14] to masz odpowiedź [emoji14] rozciągnięte mięśnie brzucha :) a nie masz rozejścia się mięśni prostych brzucha ? Czasami tym też jest właśnie spowodowany 'ciążowy' brzuszek. Ja miałam helikobakter pylorii ale w wieku 13 lat antybiotykoterapia i już nie wróciło. Została nadkwasota i jak są często zaczynam jeść ciężkostrawne dania to mnie jak balonik dodatkowo zdyma. Plus właśnie ciąża i taki efekt ale to z otyłością nawet brzuszna nie ma nic wspólnego. Jakiś dziwny lekarz że zasugerował otyłość. BMI liczyłas? Nie wiem ile masz wzrostu ale na pewno musiałabyś być mega niska żeby przy tej wadze można było stwierdzić otyłość :)

Mam 152cm wzrostu, otyłość to duże słowo ale tak to się nazywa jeśli brzuch odstaje i czuć tłuszczyk. Z mięśniami wszystko ok, lekarz to też sprawdzał. BMI mam ok, ogólnie nie uważam BMI gdyż to taka ocena bardzo skrzywiona, osobom umięśnionym wyjdzie otyłość a nie mają tłuszczu zbyt dużo. :)

Mam 152cm wzrostu, otyłość to duże słowo ale tak to się nazywa jeśli brzuch odstaje i czuć tłuszczyk. Z mięśniami wszystko ok, lekarz to też sprawdzał. BMI mam ok, ogólnie nie uważam BMI gdyż to taka ocena bardzo skrzywiona, osobom umięśnionym wyjdzie otyłość a nie mają tłuszczu zbyt dużo. :)

Lekarz czy fizjoterapeuta? Miałaś dodatkowo USG? Pytam bo mój tato jest masażysta fizjoterapeuta i wiem że lekarze nie do końca wszystko wykryją. Pod tym kątem ufam tylko fizjoterapeutom :)

Tak ale BMI nawet osobom umięśnionym aż tak nie wyjdzie też żeby wyszła otyłość jeśli jej nie ma. :) Norma BMI ma dość szeroki zakres :) może być lekka nadwagą ale to wtedy na to też bierze się poprawkę :)

Z synem też lekarze nawet ortopedii nie do końca dawali diagnozę jaka powinna być plus że wyrośnie. A teraz się okazuje że nie wyrósł a porządny fizjoterapeuta od dzieci zauważył to czego lekarze nie zauważyli.
Nie pisze żeby Cię pouczać broń Boże :) tylko po prostu wyczulam :) bo nawet jeśli masz trochę brzuszka, to przy tej wadze i wzroście wątpię że masz problemy z wagą czy nadmiarem tłuszczu i nie sądzę żeby to miało wpływ na ciążę. Owszem waga może przeszkadzać w zajściu w ciążę ale to musi być taka już konkretną nadwaga.

reklama
Lekarz czy fizjoterapeuta? Miałaś dodatkowo USG? Pytam bo mój tato jest masażysta fizjoterapeuta i wiem że lekarze nie do końca wszystko wykryją. Pod tym kątem ufam tylko fizjoterapeutom :)

Tak ale BMI nawet osobom umięśnionym aż tak nie wyjdzie też żeby wyszła otyłość jeśli jej nie ma. :) Norma BMI ma dość szeroki zakres :) może być lekka nadwagą ale to wtedy na to też bierze się poprawkę :)

Otyłość to może nie ale pokazuje nadwagę, dlatego warto jednak patrzeć na swoje ciało, bo kto lepiej zna swoje ciało jak nie my sami? Chyba każdy z nas potrafi poczuć, widzieć czy jest szczupły czy jednak ma trochę kg za dużo. ;)

Do góry