reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Ja sie Naszym boje parkowac a co mowiac jeszcze wiekszym[emoji23][emoji23][emoji23]
Moj z poczatku tez nie chcial w gazie, ale akurat trafilo sie benzyna + gaz i kupilismy. Jak na razie nie narzekamy. Jeszcze Nas nie zawiodl[emoji14]
Ja to bym chciala jakies malutkie autko[emoji4]
Mi Audi akurat w wielkości pasowala, chociaz i tak czasami w samochodzie mialam tak , ze mowie o jak malo miejsca do zaparkowania a wychodzę z auta a tam kupa miejsca jeszcze [emoji14] no a tym teraz to już nie wiem , jak to będzie. Bede musiała sie przestawić [emoji86] [emoji85]

reklama
Ebay/ takie allegro w uk,nie wiem czy w pl tez jest,pewnie tak.nie wiem co sie stalo ktos chyba podpisal i nie oddal,niestety nie pierwszy raz i nie tylko mi
No to nie ciekawie :( i nie ładnie ktoś zrobił... ale lepiej by było z apteki (bezpieczniej ) ja zamawialam wlasnie z apteki pod gryfem i zaplacilam 65,80 z przesyłką i dotarło ;)

Dziewczyny, bo Wy wszystko wiecie, dlatego uderzam z tematem tutaj [emoji2] jak jest z jedzeniem wędzonych rzeczy w ciąży? Ryby wędzonej wiem, że nie wolno. Ale jak jest z szynkami, kiełbasami takimi z własnej wędzarni? W ciąży nie wolno w ogóle wędzonego i to bez względu na to czy to jest ryba, czy szynka czu coś innego? Pytam bo idą święta, a nasz wujek ma swoją wędzarnie i ja zawsze pochalaniałam te wyroby tonami bo uwielbiam wędzone. Ale chyba w te święta się powstrzymam[emoji23][emoji7]

No to nie ciekawie :( i nie ładnie ktoś zrobił... ale lepiej by było z apteki (bezpieczniej ) ja zamawialam wlasnie z apteki pod gryfem i zaplacilam 65,80 z przesyłką i dotarło ;)
Ja zaplacilam 16f w aptece a przez neta 11f ale chyba mniejsza ilosc zelu.no trudno,czesto zamawiam do pracy przesylki i zawsze dochodza,ale akurat tego zelu nie chcialam do pracy zamawiac bo zaraz by bylo "a co zamowilas??pokaz!!"

Dziewczyny, bo Wy wszystko wiecie, dlatego uderzam z tematem tutaj [emoji2] jak jest z jedzeniem wędzonych rzeczy w ciąży? Ryby wędzonej wiem, że nie wolno. Ale jak jest z szynkami, kiełbasami takimi z własnej wędzarni? W ciąży nie wolno w ogóle wędzonego i to bez względu na to czy to jest ryba, czy szynka czu coś innego? Pytam bo idą święta, a nasz wujek ma swoją wędzarnie i ja zawsze pochalaniałam te wyroby tonami bo uwielbiam wędzone. Ale chyba w te święta się powstrzymam[emoji23][emoji7]
Ja nic nie wiem na ten temat ale chetnie sie dowiem co dziewczyny wiedza:)

A dlaczego nie mozesz sama jechać na własna rękę tylko czekasz na decyzje PZU? Bo nie rozumiem....
Ból minal. Jutro bede dzwonic do pzu zeby jeszcze w tym tygodniu a najlepiej na jutro umowili mi wizytę. Tam mam ubezpieczenie. Oni zazwyczaj szybciej umawiaja wizyty niz samemu jak chce sie dostac do lekarza. Teraz jest jakos inaczej pewnie przez to ze chce isc do lekarza w zupelnie innej czesci kraju...
A jak nie to tak jak mowie jak bede znow sie zle czuć pojade jutro wieczorem na ip.
Jak to ryby wedzonej nie mozna ? [emoji14] mozna o ile wedzona na cieplo a nie na zimno [emoji14] a takie domowe wedzone wyroby jak najbardziej mozna i tez mam zamiar sie zajadac nini w swieta bo tz tato będzie robić [emoji6]
Nie wolno tylko surowych mies i ryb, wedzonych na zimno no i rzeczy niepasteryzowanych jak np mleko [emoji6]

Ból minal. Jutro bede dzwonic do pzu zeby jeszcze w tym tygodniu a najlepiej na jutro umowili mi wizytę. Tam mam ubezpieczenie. Oni zazwyczaj szybciej umawiaja wizyty niz samemu jak chce sie dostac do lekarza. Teraz jest jakos inaczej pewnie przez to ze chce isc do lekarza w zupelnie innej czesci kraju...
A jak nie to tak jak mowie jak bede znow sie zle czuć pojade jutro wieczorem na ip.Jak to ryby wedzonej nie mozna ? [emoji14] mozna o ile wedzona na cieplo a nie na zimno [emoji14] a takie domowe wedzone wyroby jak najbardziej mozna i tez mam zamiar sie zajadac nini w swieta bo tz tato będzie robić [emoji6]
Nie wolno tylko surowych mies i ryb, wedzonych na zimno no i rzeczy niepasteryzowanych jak np mleko [emoji6]
Moim zdaniem nie ma znaczenia czy wędzone w domu czy ze sklepu. w domu też można wędzić na zimno i chyba większość wędzarek tak jest zbudowanych. Jeżeli wędzone w domu ale na zimno to ja bym nie jadła. No chyba, że ktoś najpierw mięso ugotuje a dopiero potem wędzi ale to chyba nie jest popularne rozwiązanie. Pytanie jak zbudowana jest wędzarka - czy palenisko jest bezpośrednio pod mięsem czy z boku. Jeżeli pod to raczej wędzone jest ciepłym dymem, jeśli z boku i dym idzie rurą do komory w której się wędzi to on ostygnie zanim tam dotrze ;) kiedyś mieliśmy budować sobie wędzarnie chociaż niestety nie doszło to jeszcze do skutku ;)

A jak nie to tak jak mowie jak bede znow sie zle czuć pojade jutro wieczorem na ip.Jak to ryby wedzonej nie mozna ? [emoji14] mozna o ile wedzona na cieplo a nie na zimno [emoji14] a takie domowe wedzone wyroby jak najbardziej mozna i tez mam zamiar sie zajadac nini w swieta bo tz tato będzie robić [emoji6]
O niepasteryzowanych rzeczach wiem[emoji2] tylko to wędzone mi spokoju nie daje, bo koleżanka mi mówiła dzis, ze nie wolno... A ja nigdy z takim czyms się nie spotkałam... A moze spotkałam tylko uwagi nie zwracałam. Dlatego wolę Was zapytać bo chyba nie ma tematu,na który nie znacie odpowiedzi. Dla mnie to bie problem z czegokolwiek zrezygnować, tylko tez nie chcę w paranoję popadać. Wolę się po prostu upewnić [emoji2]

reklama
Kochane miała zawrót głowy teraz więc nie miałam czasu się odzywać 2 dni przed @ czyli dziś dostałam plamienia to jest 14dpo cykle mam około 31 dniowe . Zawsze od kiedy pamiętam najpierw z 1 h lub 2h bolał mnie brzuch i później dostałam @ zawsze musiałam iść siku A teraz zabolało mnie brzuch i od razu plamienie takie delikatne różowe zobaczę co jutro będzie i zrobię test . Co myślicie o tym ?

Do góry