reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Właśnie dopiero wstępne rozeznanie robię. Nastawiam się na kupowanie lakierów raczej osobno chociaż te z zestawu też pewnie wypróbuje. Planuję zamawiać pod koniec miesiąca więc jeszcze trochę czasu jest. Może uda nam się wybrać razem top 3 :) Oo dzięki za podesłanie linka. Właśnie na takie wskazówki liczę. Jakie firmy możesz polecić?
Najbardziej lubię neonail i semilac. Przy czym mam hard top i hard base z neonail bo z nimi świetnie się trzymają lakiery i z neonail i semilac. Długo używałam bazy proteinowej z indigo, też jest fajna jak ktoś ma słabe paznokcie ale zrezygnowałam z niej bo podrożała i zaczęła mnie wkurzac bo jest gęsta prawie jak żel. Także na pierwszym miejscu daje te dwie firmy, a na drugim indigo, a z tego względu, że niektóre ich lakiery ciężko się rozprowadzają. Trzeba poprobowac i wyczuć swoją ulubioną, byle tylko nie te najtańsze mało znane ;)

Ogólnie to oglądałam dużo filmików na YouTube jak dziewczyny malują i tam tych podstaw się nauczyłam, pracowałam też pół roku w gabinecie kosmetycznym i tam rękę najbardziej sobie wprawilam. Tu nie potrzeba jakiś super kursów poprostu trzeba ćwiczyć na sobie, na mamie czy kolezankach i z każdym kolejnym manicure będzie coraz ładniejszy i coraz szybciej to będzie szło. Ja po 3 latach bawienia się hybrydami zostaje przy semilacu i neonail. Nie ma co oszczędzać na samych lakierach, bazach czy topach, ale np lampy typowo z tych firm nie koniecznie polecam bo płaci się za firmę a można kupić mniej firmowa a takiej samej jakości
Ja też sama sobie robię pazurki :) i sama się nauczyłam. Za niedługo mam uro i mówiłam do męża że przydałaby mi się nowa frezarka [emoji1]

W ogóle wiecie co sobie dzis uświadomiłam? Że wczoraj minał rok od kąd zaczęliśmy starania o maluszka [emoji17] no ale jakby tak zebrac, brzydko mówiąc, do kupy te wszystkie dni z 12 cs to zribiłoby się max 3 pełne miesiące....
A co do zestawu do robienia hybryd to polecam z Cosmetics Zone. Musiałabym znaleźć ten konkretny, który znam jak chcecie [emoji1]

W ogóle wiecie co sobie dzis uświadomiłam? Że wczoraj minał rok od kąd zaczęliśmy starania o maluszka [emoji17] no ale jakby tak zebrac, brzydko mówiąc, do kupy te wszystkie dni z 12 cs to zribiłoby się max 3 pełne miesiące....
A co do zestawu do robienia hybryd to polecam z Cosmetics Zone. Musiałabym znaleźć ten konkretny, który znam jak chcecie [emoji1]
Ja chce!

Mi koleżanka która robi paznokcie mowila abym od razu nie kupowala calego zestawu. Bo czesto jest tak ze sie pozniej okazuje ze ktos traci cierpliwosc i to rzuca. Ze najlepiej na poczatek kupic malą lampę, top, primer czy jak to tam sie nazywa, jakis lakier i wtedy próbować robić.
I juz sama nie wiem czy kupowac oddzielnie czy caly zestaw
Potwierdzam mi się szybko znudziło i leży i się kurzy nie mam cierpliwości do takich robót ;P robię tylko na większe okazję i tyle :)

reklama
Kurde umówiłam się do Endo na następny czwartek na wizytę jutro miałam iść zrobić część badań bo mówiła że czeka się na nie tydzień i tak sobie z ciekawości weszłam na wszystko ile się czeka i w życiu bym się nie spodziewała że na selen aż 10 dni! No i teraz chyba muszę przełożyć na kolejny czwartek bo nie wiem czy dostanę komplet badań ehhh

Do góry