reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Wiem Kasia wiem[emoji37] jeszcze żeby ktoś mi zagwarantował ze kiedys sie uda... to moge jeszcze czekac... ale tak... wiecznie to samo... na mnie teksty, że w następnym się uda juz nie działają....
No to piatka bo ja w te teksty tez nie wierze.
Ogolnie bojowo sie nastawilam teraz. Odpuszczam ten cykl i stawiam na badania i wtedy zobacze co dalej.

reklama
Mam pytanie do dziewczyn których faceci robili badanie nasienia. Czy podstawowe badanie wystarczy czy trzeba robić rozszerzone? Jakie parametry są najważniejsze? Idziemy na badania w sobotę i nie wiem które wybrać...
Rozszerzone, bo w podstawowym nie ma chyba morfologii, a to bardzo ważny parametr. U nas podstawowe wyniki ok a morfologia tragiczna i dupa :(

Zależy jaki czas. Zależy też chyba od rany. Mi kazali wybrać [emoji12] I wybrałam cc
Ja bym się bała że mi peknie macica przy sn. Szczególnie że pierwsze miałam dobę próby sn po odejściu wod i przy oxy rozkręconej myślałam że wyskoczę z okna z bólu a poród stal w miejscu jak przyszłam o 8 w niedzielę z rozwarciem 3 cm to w poniedziałek o 2 w nocy miałam całe 4 cm rozwarcia a już miałam połowę włosów wyrwanych z bólu [emoji14] po dobie walki doszło mi do 5cm a ja nie miałam siły mówić i chyba tylko dlatego mój mąż jeszcze żyję bo chciałam go zamordować że sprawił że tak cierpie ;P

A po jakim czasie byłyście 'na chodzie' po cc? Ja sie panicznie boje sn i co któraś koleżanka rodzi to jeszcze gorsze historie opowiada. Jakoś mi się ten cud narodzin nie widzi... Ale może zmienię zdanie jak zajde ;)

Mam pytanie do dziewczyn których faceci robili badanie nasienia. Czy podstawowe badanie wystarczy czy trzeba robić rozszerzone? Jakie parametry są najważniejsze? Idziemy na badania w sobotę i nie wiem które wybrać...
Lepiej zróbcie rozszerzone. My robiliśmy rozszerzone i od razu powiew jakby coś wyszło i trzeba by sprawdzić czy jest jakaś infekcja

Dziewczyny a jeśli jesteście przy temacie tsh to się zapytam, bo widzę, ze mądre tu duszyczki :) moje tsh wyszło 2600 niby norma jest do 4000 chyba z tego co pamietam. Niektórzy mówią, ze 2600 w wieku 25 lat to trochę za dużo?
Teoretycznie normy podane w labo nie mają odniesienia do osób młodych, w wieku rozrodczym, jakieś 2 lata temu chodziła w sieci jeszcze informacja, że przy staraniach najlepiej żeby była do 2,5 teraz już mówią o 2, a czasami się spotykam z informacją, że najlepiej jak jest w okolicach 1, uważam, że trzeba zrobić wszystkie badania tarczycowe żeby wyciągnąć jakiś wniosek bo na samym TSH nie ma co polegać

reklama
Pojde ostatni raz do mojego lekarza a jak mnie oleje to poszukam innego ktory podejdzie do sprawy powazniej.
Chodzisz prywatnie czy na NFZ ? Powiem ci, że ja byłam raz na NFZ i wtedy jeszcze się starałam mówię mu o swoich problemach, a on mi zaproponował brać Ovarin i Costangus, a ja tlumacze, że chciałabym jakieś badania, a nie suplementy, które są podawane osobom bez problemów od tak żeby coś tam wspomóc, ale nie było nawet takiej opcji więc wolę wydać pieniądze na prywatną wizytę ale coś z niej wynieść

Do góry