reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
A próbowałaś może jakis leków by sobie pomoc z tym wypróżnieniem. Moze masz jakies mocno zapchane jelita i warto byłoby je udrożnić troche? [emoji848]
myslalam ze dieta sobie pomoge....i tak jak mowie jak jestem w domu nie mam z tym problemu a w pracy nie mam kiedy wyjsc do wc i juz sie pojawia problem...i tak od pon do pt od okolo roku

Nie, tylko jak sie najem na weekend wiecej niz jem w tygodniu to czuje ze mam nacisk jelit na jajniki szczególnie jak 8 h siedze.... no i zwalam to na stres bo jak jestem w domu dluzszy czas np urlop takie rzeczy nie maja miejsca....
no i jak zjem cos wiecej np nie wiem dwa talerze zupy zamiast jednego to mam mega wielki brzuch....i nie moge sie go kilak dni pozbyc ale zadnego bolu nigdy nie odczuwalam
Myślę ,że też dużo daje twój tryb pracy.. no i stres.. Próbowałaś nasion chia podobno dobre na trawienie
No stwierdziłam, że zobaczę co tam słychać i nie wiem czy jest miękka czy twarda, bo ledwo sięgam [emoji14] a nie chciałam tam za bardzo grzebać :D
Oby została sobie tam wysoko [emoji110] Też prawda z grzebaniem, bo można sobie podrażnić i po co..
myslalam ze dieta sobie pomoge....i tak jak mowie jak jestem w domu nie mam z tym problemu a w pracy nie mam kiedy wyjsc do wc i juz sie pojawia problem...i tak od pon do pt od okolo roku
kurde i pewnie stąd ten problem z blokowaniem się, jakbyś podeszła do rodzinnego to pewnie by coś Ci przepisał, żeby wspomóc działanie jelit
i nie wiem czy to jest istotne czy nie ale przytyłam przez ostatnie okolo pol roku 6 kg;/
Tak się dzieje jak Ci tam wszystko zalega.. Ja w ciągu 1,5 miesiąca 12 kg przybrałam.. I tutaj miałam codzienne napady bólu i problemy z wypróżnianiem.. Masakra... Teraz już jest okej i zaczynam chudnąć

Myślę ,że też dużo daje twój tryb pracy.. no i stres.. Próbowałaś nasion chia podobno dobre na trawienie Oby została sobie tam wysoko [emoji110] Też prawda z grzebaniem, bo można sobie podrażnić i po co..kurde i pewnie stąd ten problem z blokowaniem się, jakbyś podeszła do rodzinnego to pewnie by coś Ci przepisał, żeby wspomóc działanie jelit Tak się dzieje jak Ci tam wszystko zalega.. Ja w ciągu 1,5 miesiąca 12 kg przybrałam.. I tutaj miałam codzienne napady bólu i problemy z wypróżnianiem.. Masakra... Teraz już jest okej i zaczynam chudnąć
nasiona chia jadlam bardzo dlugo juz nie moge na ne patrzec....a Ty brałas cos?ze Ci pomogło?

nasiona chia jadlam bardzo dlugo juz nie moge na ne patrzec....a Ty brałas cos?ze Ci pomogło?
U mnie skończyło się kolonoskopią i znalezieniem polipa zstępnicy . Odrazu został usunięty i od tego momentu jest lepiej miałam jeszcze bóle, ale to wiadomo musiało się zagoić.. I moja lekarka rodzinna przepisała mi Debridat ma wspomagać jelita.. Więc jak mnie zaczyna boleć to brać. Póki co nie ruszyłam ich .. Jakby nie pomogało mam przyjść i dostaje skierowanie do specjalisty i robimy rezonans jamy brzusznek.. Lub skierowanie na oddział na badania

U mnie skończyło się kolonoskopią i znalezieniem polipa zstępnicy . Odrazu został usunięty i od tego momentu jest lepiej miałam jeszcze bóle, ale to wiadomo musiało się zagoić.. I moja lekarka rodzinna przepisała mi Debridat ma wspomagać jelita.. Więc jak mnie zaczyna boleć to brać. Póki co nie ruszyłam ich .. Jakby nie pomogało mam przyjść i dostaje skierowanie do specjalisty i robimy rezonans jamy brzusznek.. Lub skierowanie na oddział na badania
aha....no to u mnie bez lekarza sie nie obejdzie....niby nic mnie nie boli ale na regulacje cos chyba musze miec bo lekka dieta nawet nie pomaga :( u mnie problem głownie siedzi w glowie..niestety...stres i tryb zycia robi swoje :( i wez tu zajdz w ciaze :(:p

reklama
Ja wyraźnie czuję kiedy jest zamknięta bo nawet opuszek nie wejdzie, ale najczęściej wlasnie opuszek palca wskazującego spokojnie moge wsadzić. Ale tak jest wlasnie ponoc po porodach.

Głowa mi pęka od tej choroby. [emoji849] Ewidentnie idzie przeziębienie :/

Do góry