reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

U mojego gina na nfz wizyta nie trwa dłużej niz 5 min - i to razem z badaniem[emoji37]
A u mojego ginka prywatnie wizyta trwa min 30 minut. Wszystko dokladnie tłumaczy, odpowiada na pytanie, nawet mozna z Nim pożartować. Zrobi dokladne usg, zbada. Widać że mu sie z niczym nie spieszy i ma czas dla pacjentki.

reklama
Ja zrobiłam sobie herbatkę z sokiem malinowym. Zaraz robie peeling twarzy, nałożę jakąś maskę, zrobię paznokcie. A później będę robiła sałatkę:)

U mojego gina na nfz wizyta nie trwa dłużej niz 5 min - i to razem z badaniem[emoji37]
A u mojego ginka prywatnie wizyta trwa min 30 minut. Wszystko dokladnie tłumaczy, odpowiada na pytanie, nawet mozna z Nim pożartować. Zrobi dokladne usg, zbada. Widać że mu sie z niczym nie spieszy i ma czas dla pacjentki.

Za kasę to wszyscy mają czas a na NFZ to tylko wpadł i wypadł :/

A u nas w sumie fajnie jest, pije kawkę na dworze [emoji6]
Odpoczywam po zbieraniu winogron [emoji14] beda soki [emoji6]
IMG_20180922_150734.jpg

Załączniki

• IMG_20180922_150734.jpg
    IMG_20180922_150734.jpg
    105,6 KB · Wyświetleń: 148
Za kasę to wszyscy mają czas a na NFZ to tylko wpadł i wypadł :/
Akurat moj prywatny ginek jest ordynatorem ginekologi i położnictwa w szpitalu u mnie w miescie. Przyjn2uje tez na nfz ale do Niego zapisy sa 3 miesiace do przodu wiec chodzę tylko prywatnie. Na nfz tez ma czas dka pacjentki bo kolezanka byla u Niego. Zakezy od lekarza jaki jest i jakie ma podejscie do pacjenta

Chociaż na tym się zna :D :p
No ja byłam też pierwszy raz u nowej lekarki , taka starsza babeczka ale super wszystko mi pokazała, opowiedziała , mówi do mnie spokojnie jeszcze się nie pakuj nigdzie, chyba z pół h u niej byłam - zbadała mnie tak o na fotelu , później USG zrobiła, zbadała piersi , dała skierowanie na USG piersi bo pow że ciotka (siostra mamy) miała raka piersi - wypisała receptę , pogadała ze mną i dopiero jak już wszystko było jasne to mogłam iść :D
No i to się nazywa lekarz!

No właśnie niedawno ze znajomą rozmawiałam, bo pilnowałam jej córeczki i ona urodziła małą mając 34 lata i to jej pierwsze dziecko i mówiła mi , żeby nie czekać zbyt długo bo później się nie chce i inny komfort życia jest , człowiek z roku na rok się przyzwyczaja do wolności i później już się nie chce siedzieć w pieluchach itd. ale no ja już tak się nastawiłam, że chcę mieć swojego dzidziusia w końcu a nie czyimiś cały czas się zajmować, chociaż to też fajne bo takie małe dziaciaczki to słodziaki i lubię się nimi opiekować :D no ale domyślam się , że lubić czyjegoś słodziaka a mieć swojego i kochać jak mama to zupełnie coś innego :wink:

Ja to samo słucham od kuzynek i znajomych, które gdzieś tam się później zdecydowały na dziecko.. Że nie ma na co czekać... W sumie u mnie w rodzine bardzo szybko kobiety przechodzą menopauze zaraz po 30 roku życia..
Wszystkie dzieciaczki małe są słodkie to prawda i tak samo opieka raz na jakiś czas maluchem a na codzień przez 24 h to co innego.. Boje się czy podołam, ale to każdy ma swoje obawy

Ja mam czasami i to w sumie od jakiegoś czasu bo wcześniej się nie zdarzało i czasami też na twarzy coś wyskoczy ale w sumie nie obserwowałam w jakiej fazie cyklu to się zdarza...
Ja mam białe włoski na twarzy ale moja mama ma więc to pewnie genetycznie :p

Całkiem możliwe.. Mnie gin wysłał na wyniki więc wiem ,że jest dość podwyższony i dlatego pewnie trochę szaleje.. bo wyszedł ponad 71

Ja też mam super lekarza, ale wiadomo prywatnie.. Nie mam doświadczenia na NFZ , bałam się jakoś iść na koszt państwa.. Z tego co wiem to też super facet jeśli idzie się do niego na NFZ , ale u nas w mieście jest tylko prywatnie... Pogada, pożartuje , zrobi gadanie na fotelu i usg dopochwowe, zabada piersi.. Taki sympatyczny , dużo tłumaczy, wybiera dla Ciebie najlepszą opcje leczenia i pyta czy Ci odpowiada, nic na siłę [emoji108] Zdecydowanie lekarz na plus

reklama
Ktoś tu wczoraj pisał że 500 stron napisane a to już dawno nieaktualne :)u mnie dzisiaj taka pogoda że na moto polatalismy trochę u mnie 5 dnie do @o_O

Do góry