reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

U mojego gina na nfz wizyta nie trwa dłużej niz 5 min - i to razem z badaniem[emoji37]
A u mojego ginka prywatnie wizyta trwa min 30 minut. Wszystko dokladnie tłumaczy, odpowiada na pytanie, nawet mozna z Nim pożartować. Zrobi dokladne usg, zbada. Widać że mu sie z niczym nie spieszy i ma czas dla pacjentki.

reklama
Ja zrobiłam sobie herbatkę z sokiem malinowym. Zaraz robie peeling twarzy, nałożę jakąś maskę, zrobię paznokcie. A później będę robiła sałatkę:)

U mojego gina na nfz wizyta nie trwa dłużej niz 5 min - i to razem z badaniem[emoji37]
A u mojego ginka prywatnie wizyta trwa min 30 minut. Wszystko dokladnie tłumaczy, odpowiada na pytanie, nawet mozna z Nim pożartować. Zrobi dokladne usg, zbada. Widać że mu sie z niczym nie spieszy i ma czas dla pacjentki.

Za kasę to wszyscy mają czas a na NFZ to tylko wpadł i wypadł :/

A u nas w sumie fajnie jest, pije kawkę na dworze [emoji6]
Odpoczywam po zbieraniu winogron [emoji14] beda soki [emoji6]
IMG_20180922_150734.jpg

Załączniki

• IMG_20180922_150734.jpg
    IMG_20180922_150734.jpg
    105,6 KB · Wyświetleń: 143
Za kasę to wszyscy mają czas a na NFZ to tylko wpadł i wypadł :/
Akurat moj prywatny ginek jest ordynatorem ginekologi i położnictwa w szpitalu u mnie w miescie. Przyjn2uje tez na nfz ale do Niego zapisy sa 3 miesiace do przodu wiec chodzę tylko prywatnie. Na nfz tez ma czas dka pacjentki bo kolezanka byla u Niego. Zakezy od lekarza jaki jest i jakie ma podejscie do pacjenta

Chociaż na tym się zna :D :p
No ja byłam też pierwszy raz u nowej lekarki , taka starsza babeczka ale super wszystko mi pokazała, opowiedziała , mówi do mnie spokojnie jeszcze się nie pakuj nigdzie, chyba z pół h u niej byłam - zbadała mnie tak o na fotelu , później USG zrobiła, zbadała piersi , dała skierowanie na USG piersi bo pow że ciotka (siostra mamy) miała raka piersi - wypisała receptę , pogadała ze mną i dopiero jak już wszystko było jasne to mogłam iść :D
No i to się nazywa lekarz!

No właśnie niedawno ze znajomą rozmawiałam, bo pilnowałam jej córeczki i ona urodziła małą mając 34 lata i to jej pierwsze dziecko i mówiła mi , żeby nie czekać zbyt długo bo później się nie chce i inny komfort życia jest , człowiek z roku na rok się przyzwyczaja do wolności i później już się nie chce siedzieć w pieluchach itd. ale no ja już tak się nastawiłam, że chcę mieć swojego dzidziusia w końcu a nie czyimiś cały czas się zajmować, chociaż to też fajne bo takie małe dziaciaczki to słodziaki i lubię się nimi opiekować :D no ale domyślam się , że lubić czyjegoś słodziaka a mieć swojego i kochać jak mama to zupełnie coś innego :wink:

Ja to samo słucham od kuzynek i znajomych, które gdzieś tam się później zdecydowały na dziecko.. Że nie ma na co czekać... W sumie u mnie w rodzine bardzo szybko kobiety przechodzą menopauze zaraz po 30 roku życia..
Wszystkie dzieciaczki małe są słodkie to prawda i tak samo opieka raz na jakiś czas maluchem a na codzień przez 24 h to co innego.. Boje się czy podołam, ale to każdy ma swoje obawy

Ja mam czasami i to w sumie od jakiegoś czasu bo wcześniej się nie zdarzało i czasami też na twarzy coś wyskoczy ale w sumie nie obserwowałam w jakiej fazie cyklu to się zdarza...
Ja mam białe włoski na twarzy ale moja mama ma więc to pewnie genetycznie :p

Całkiem możliwe.. Mnie gin wysłał na wyniki więc wiem ,że jest dość podwyższony i dlatego pewnie trochę szaleje.. bo wyszedł ponad 71

Ja też mam super lekarza, ale wiadomo prywatnie.. Nie mam doświadczenia na NFZ , bałam się jakoś iść na koszt państwa.. Z tego co wiem to też super facet jeśli idzie się do niego na NFZ , ale u nas w mieście jest tylko prywatnie... Pogada, pożartuje , zrobi gadanie na fotelu i usg dopochwowe, zabada piersi.. Taki sympatyczny , dużo tłumaczy, wybiera dla Ciebie najlepszą opcje leczenia i pyta czy Ci odpowiada, nic na siłę [emoji108] Zdecydowanie lekarz na plus

reklama
Ktoś tu wczoraj pisał że 500 stron napisane a to już dawno nieaktualne :)u mnie dzisiaj taka pogoda że na moto polatalismy trochę u mnie 5 dnie do @o_O

Do góry