reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Bycie milym a traktowanie kogos jak matka córkę i corka matke to zupełnie inne sprawy [emoji6]
Zawsze zazdroscilam ze inni maja dobry kontakt ze swoimi matkami ja tego nie miałam teraz mam [emoji6] po prostu [emoji6]
My ogólnie mieszkamy od siebie ponad 300km tylko wlasnie jak wakacje czy jak tz jechal na poligon czy jak teraz na kurs to po prostu tak jest łatwiej bo jakbym miala siedziec sama z mlodym w naszym mieszkaniu jak tz miesiac na poligonie to chyba bym oszalala nie majac z kim rozmawiać a juz nie wspomne co by bylo gdyby cos sie stało...
Ale mamy plany przeprowadzic sie w te okolice w przyszlym roku wiec jak dla mnie to super sprawa [emoji6]

Po prostu życie Ci to wynagrodziło w postaci złotej teściowej :)

U mnie 17 cykl starań. W czerwcu w koncu zdrcydowalismy sie na badanie nasienia i przezylismy szok. Bo soe okazalo ze maz ma tylko 1% prawidlowych plemnikow, 99% patologicznych. Bylismy u ginekologa, zalecil dietę itp. Pozniej poszlismy do urologa. On stwierdzil zylaki z 2/3 stopien, we wrzesniu maz będzie mial je usuwane. Mowil Nam urolog ze to one mogą byc przyczyna takich wynikow meza. Zalecil tez kuracje Profertilem. No i maz od 2 miesiecy bierze ten Profertil, olej z wiesiolka, kwasy omega3, Mace. We wrzesniu bedziemy powtarzac badania i mam nadzieje ze sie poprawia wyniki! Musza! Nie ma innej opcji!:)
Ze mna niby jest ok, tak twierdzi moj ginek.
Niby...bo do konca tez nie wiem. Bede zbijac tsh bo mam 2,9. Testy owulacyjne wychodza mi piękne, ale nie mam 100% pewnosci ze do owulacji w ogoke dochodzi. Dzis robilam progesteron 7 dni po owulacji i czekam na wynik wlasnie.
U mnie 17 cykl starań. W czerwcu w koncu zdrcydowalismy sie na badanie nasienia i przezylismy szok. Bo soe okazalo ze maz ma tylko 1% prawidlowych plemnikow, 99% patologicznych. Bylismy u ginekologa, zalecil dietę itp. Pozniej poszlismy do urologa. On stwierdzil zylaki z 2/3 stopien, we wrzesniu maz będzie mial je usuwane. Mowil Nam urolog ze to one mogą byc przyczyna takich wynikow meza. Zalecil tez kuracje Profertilem. No i maz od 2 miesiecy bierze ten Profertil, olej z wiesiolka, kwasy omega3, Mace. We wrzesniu bedziemy powtarzac badania i mam nadzieje ze sie poprawia wyniki! Musza! Nie ma innej opcji!:)
Ze mna niby jest ok, tak twierdzi moj ginek.
Niby...bo do konca tez nie wiem. Bede zbijac tsh bo mam 2,9. Testy owulacyjne wychodza mi piękne, ale nie mam 100% pewnosci ze do owulacji w ogoke dochodzi. Dzis robilam progesteron 7 dni po owulacji i czekam na wynik wlasnie.

dziewczyny jestem tu nowa proszę o pomoc odebrałam wyniki męża a po wizycie u gin jestem załamana bo stwierdził ze najlepszym wyjściem będzie inseminacja objętość 3,50 czas upłynnienia 30 min pH 7,50 wygląd prawidłowy Lepkość, aglutynacja, Agregacja w porządku wyniki HOS testu 79% żywe plemniki 79% koncentracja mln/ml 31,56 mln/ejakulat 110,47 Plemnik i ruchliwe liczba 609 72,76% koncentracja mln/22,97 mln/ejakulat 80,38 Ruch postępowych liczba 488 58,30%, koncentracja mln/ml 18,40 mln/ejakulat 64,41 Ruch niniepostepowy postępowych 121 procent14,46 koncentracja 4,56 mln/ejakulat 15,97 nierychliwe liczba 228 procent 27,24 mln/ml 8,60 mln/ejakulat 30,09 morfologia plemniki prawidłowe 3% norma 4 plemniki nieprawidłowe 97 uwagi tratozoospermia

Ja też przez kilka lat żyłam tak że widywalismy się tylko na weekendy ja pracowałam w jednym mieście mój 200 km odemnie i spotykaliśmy się w połowie drogi bo z moimi rodzicami był mój syn ale na dłuższą metę było to ciężkie

Teściową mam super bo 200 km od nas mieszka ;)

A co do objawów hmm pobolewa brzuch, piersi lekko plecy jestem zmęczona ale ja uwielbiam spać więc . . Można gdybać

Owu miałam w zeszły piątek według krechy na teście

Też bym chciała mieć "teściową" i "szwagierkę" 200km albo i dalej :realmad:
Takie są czasami dziwne, że wolałabym mieszkać od nich jak najdalej a szczególnie od jego popieprzonej siostrzyczki :/

dziewczyny jestem tu nowa proszę o pomoc odebrałam wyniki męża a po wizycie u gin jestem załamana bo stwierdził ze najlepszym wyjściem będzie inseminacja objętość 3,50 czas upłynnienia 30 min pH 7,50 wygląd prawidłowy Lepkość, aglutynacja, Agregacja w porządku wyniki HOS testu 79% żywe plemniki 79% koncentracja mln/ml 31,56 mln/ejakulat 110,47 Plemnik i ruchliwe liczba 609 72,76% koncentracja mln/22,97 mln/ejakulat 80,38 Ruch postępowych liczba 488 58,30%, koncentracja mln/ml 18,40 mln/ejakulat 64,41 Ruch niniepostepowy postępowych 121 procent14,46 koncentracja 4,56 mln/ejakulat 15,97 nierychliwe liczba 228 procent 27,24 mln/ml 8,60 mln/ejakulat 30,09 morfologia plemniki prawidłowe 3% norma 4 plemniki nieprawidłowe 97 uwagi tratozoospermia
Na razie spróbujcie z suplementami. To Wasze pierwsze badanie nasienia?
Ja mam u meza gorsze wyniki, ale nie uslyszalam od lekarza ze mamy od razu podchodzic do inseminacji. Wyniki mozna poprawić!

reklama
Do góry