reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Ja natomiast mialam dla młodego raczej wiekszosc rzeczy używanych, od znajomych, kupione od kogos itp, jedynie lozeczko turystyczne z takich wiekszych rzeczy bylo nowe (sluzy nam do dzis [emoji6]) no i oczywiscie butelki itp [emoji6] no i jak czytam ze sredni koszt wyprawki to takie 4-5tyś albo ze ktos sprobuje zmiescic sie w 8tys to jestem w lekkim szoku [emoji57] nie no zeby nie bylo kazdy robi jak uważa, wydaje tyle kasy ile chce, nikomu do portfela nie zagladam, tylko po prostu mnie to ciekawi na co az tyle kasy [emoji6]
Sama w sumie zmiescilam sie w 1500zl ze wszystkim [emoji57]
Teraz juz malo mam rzeczy po mlodym ale wiem ze przy kolejnym nawet majac wiecej kasy wolałabym to odłożyć niz wydawać [emoji57] Heeej [emoji57] jestes nowa na watku, wypadało by sie przywitać [emoji57][emoji6]
Nie no na pewno nie mówię tu o takich pieniądzach [emoji14] ja wcale nie oszczędzałam i obstawiała bym 2 tys [emoji14]

No to niezłe przygody miałaś [emoji33]
Ja swojego czasu też mieszkałam w Wawie i żadna rewelacja, nigdy nie miałam do tej pory umowy o prace więc nawet teraz żadne dodatki mi się nie liczą bo nie mam świadectw pracy [emoji17] a bywało , ze w Wawie zarabiałam mniej kasy niż u siebie na Mazurach [emoji53]
No bo taka jest prawda o tym mieście... Ludzie myślą że jak się mieszka w Warszawie to się zarabia fajnie a oni sieja taki wyzysk że szkoda gadać

No chyba właśnie najlepsza opcja tak jak piszesz - odchować dzieci i do pracy wrócić na stałe, ale z drugiej str wypada się z rynku i też może być problem [emoji53]
Ciężkie mamy teraz czasy [emoji30]
Niestety jak się ma konkretny zawód to tak to wygląda ja w księgowości to już połowa rzeczy się pozmieniała... Ale tyle lat do emerytury że jeszcze zdążę nadrobić ;)

Tzn jutro powinnam dostac@ ale mam nadzieje ze nie przyjdzie :p. Od dłuższego czasu już chodziła za mną myśl posiadania dziecka. W poprzednim miesiącu już starania zaczęliśmy ale przytulanki za często nie były wiec będę testować jeżeli @ nie przyjdzie :)

reklama
Czyli starania i staraczki to jedna grupa rozbita na dwa wątki tak?
To sa dwarozne wątki[emoji6]
Tzn jutro powinnam dostac@ ale mam nadzieje ze nie przyjdzie :p. Od dłuższego czasu już chodziła za mną myśl posiadania dziecka. W poprzednim miesiącu już starania zaczęliśmy ale przytulanki za często nie były wiec będę testować jeżeli @ nie przyjdzie :)
To trzymam kciuki zeby jednak nie przyszla [emoji3][emoji110][emoji110]

Do góry