reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Hehehe sporo ;P nie jestem w stanie zliczyć ale wszystko kupowane było nowe bo u nas w rodzinie zero małych dzieci żeby można było od kogoś coś brać ;P wiem że drugie wyjdzie duzooo taniej :D
Ja natomiast mialam dla młodego raczej wiekszosc rzeczy używanych, od znajomych, kupione od kogos itp, jedynie lozeczko turystyczne z takich wiekszych rzeczy bylo nowe (sluzy nam do dzis [emoji6]) no i oczywiscie butelki itp [emoji6] no i jak czytam ze sredni koszt wyprawki to takie 4-5tyś albo ze ktos sprobuje zmiescic sie w 8tys to jestem w lekkim szoku [emoji57] nie no zeby nie bylo kazdy robi jak uważa, wydaje tyle kasy ile chce, nikomu do portfela nie zagladam, tylko po prostu mnie to ciekawi na co az tyle kasy [emoji6]
Sama w sumie zmiescilam sie w 1500zl ze wszystkim [emoji57]
Teraz juz malo mam rzeczy po mlodym ale wiem ze przy kolejnym nawet majac wiecej kasy wolałabym to odłożyć niz wydawać [emoji57]
Próbowałam Was nadrobić z wczoraj. I akurat zobaczyłam wpis Eweliny. I ja nie rozumiem najpierw mówi ze chce zawiesić konto bo koniec starań a później kupić testy ? o_O
Heeej [emoji57] jestes nowa na watku, wypadało by sie przywitać [emoji57][emoji6]

reklama
Spokojnie kochana, czytałam ostatnio na forum " najwcześniejsze II kreski" , że prędzej wyjdzie w dniu @ niż dzień przed,ed. Nie wiadomo czemu tak jest. Ja przy zeszłej ciąży tak miałam 6 dni przed zrobiłam betę i wyszło 0,100 a od 5 pozytyw. Byłam pewna ,że już by coś wyszło. A za tydzień pach okresu brak ,zrobilam test i bledziutka kreska znowu na betę a tam prawie 500 malo na zawl nie zeszłam hahaba
Hej trafiłam na Wasz wątek i tego posta :) 6 tygodni temu urodziłam córkę. Test ciążowy przy niej ledwo cień cienia wyszedł 6 dni przed terminem @ (21dc) i tego samego dnia beta 9.27 :) cykle miałam 28 dniowe ale akurat wtedy owu była bardzo wcześnie bo w 11 dc :) więc mogą pozytywne testy dużo wcześniej wychodzić :)
Pozdrawiam i trzymam kciuki za szybkie ujrzenie dwóch kresek :)

Ja natomiast mialam dla młodego raczej wiekszosc rzeczy używanych, od znajomych, kupione od kogos itp, jedynie lozeczko turystyczne z takich wiekszych rzeczy bylo nowe (sluzy nam do dzis [emoji6]) no i oczywiscie butelki itp [emoji6] no i jak czytam ze sredni koszt wyprawki to takie 4-5tyś albo ze ktos sprobuje zmiescic sie w 8tys to jestem w lekkim szoku [emoji57] nie no zeby nie bylo kazdy robi jak uważa, wydaje tyle kasy ile chce, nikomu do portfela nie zagladam, tylko po prostu mnie to ciekawi na co az tyle kasy [emoji6]
Sama w sumie zmiescilam sie w 1500zl ze wszystkim [emoji57]
Hej Kamila. Już się przedstawiałam kilka dni temu :p ale nie za często się wypowiadam :)

No zazdroszcze takiego pracodawcy serio... Ja mieszkam w Warszawie i tu jest zasada żeby jak najdłużej się da na określony. Ja pracowałam kilka lat jeszcze studiując w jednej firmie i miałam bardzo długo zlecenie a jak byłam bliska umowy na nieokreslony to tak się firma posypała że pozostanie tam równało się wykończeniu psychicznemu [emoji14] więc zmieniłam na inną pracę tam wytrzymałam 2 miesiące bo nikt mnie nie uprzedził że potrafi wpadać policja i CBŚ i przesłuchiwać księgowe ( taka super korporacja ) no i szybko zmieniłam na tą ostatnią to też bym z 3 lata musiała pracować żeby mi dali na nieokreslony ;P tragedia zawsze miałam pecha [emoji14]
No to niezłe przygody miałaś [emoji33]
Ja swojego czasu też mieszkałam w Wawie i żadna rewelacja, nigdy nie miałam do tej pory umowy o prace więc nawet teraz żadne dodatki mi się nie liczą bo nie mam świadectw pracy [emoji17] a bywało , ze w Wawie zarabiałam mniej kasy niż u siebie na Mazurach [emoji53]

A co do Eweliny to ja rozumiem, ze instynkt włącza się w rożnym wieku niekiedy wogole kobiety go nie maja ale moim zdaniem chłopak ja zostawi jak zobaczy jaka to odpowiedzialność. Teraz ona chce dziecko wiec chce często przytulanek. A wiadomo ze jak ona jest chętna to on korzysta.

Mysle ze pomyliły ci sie watki [emoji6] jestem tu codziennie i uwierz ze bym cie nie przegapila [emoji3] witalas sie na drugim watku starania 2018-2019 [emoji6]

Jak będziesz miała na nieokreślony czas to muszą Cię przyjąć z powrotem ale z doświadczenia wiem mam znajome które pomimo takich umów i tak były zwalniane lub same się zwalniały bo zmienili im pracę na ich niekorzyść. Ale co się przejmujesz nie ta to inna praca. Ja stwierdziłam że chce mieć dwójkę małych dzieci odchować i dopiero wrócić na stałe do pracy bo już widzę jak pracodawcy będą patrzeć na świadectwa jak będą widzieć powroty i znowu zachodzenie w ciążę wolę nie mieć w papierach aż tak żeby potem nie było tak że nie będą chcieli mnie przyjąć bo byłam w dwóch ciazach pomimo że więcej nie planuje.
No chyba właśnie najlepsza opcja tak jak piszesz - odchować dzieci i do pracy wrócić na stałe, ale z drugiej str wypada się z rynku i też może być problem [emoji53]
Ciężkie mamy teraz czasy [emoji30]

reklama
[emoji3]U mnie dzis 14dc, owu moze byc za dwa dni [emoji57] jesli tz nie bedzie zby zmęczony tak jak wczoraj no to moze podzialamy [emoji3]
Ja bym chciała trafic córeczkę a ponoc o coreczke to przed owu trzeba sie starac [emoji3]
Kamila a Ty masz jednego synka tak ?
No ja chciałabym też córeczkę , ale nie wiem czy bd mi to dane [emoji14]
U mnie jakoś dziwnie dopiero się zaczęły dni płodne , owu gdzieś czw-pt a juz mam śluz jak białko kurze, nie wiem czy tak powinno być ?

Do góry