reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Dziewczyny może mi coś podpowiecie. Niestety nie robiłam zdjęć testów owulacyjnych, ale od czwartku tj. 06.09. test po raz pierwszy wyszedł pozytywny. od tego momentu codziennie miałam pozytyw a wczoraj kreska to była najciemniejsza z wszystkich testów. Kiedy zatem ta owulacja? Od pierwszego pozytywnego testu czy od tego pozytywnego co kreska była aż bordowa?

reklama
Dziewczyny może mi coś podpowiecie. Niestety nie robiłam zdjęć testów owulacyjnych, ale od czwartku tj. 06.09. test po raz pierwszy wyszedł pozytywny. od tego momentu codziennie miałam pozytyw a wczoraj kreska to była najciemniejsza z wszystkich testów. Kiedy zatem ta owulacja? Od pierwszego pozytywnego testu czy od tego pozytywnego co kreska była aż bordowa?
Test jest pozytywny kiedy kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej lub tak samo mocna jak kontrolna. Od momentu kiedy zobaczysz taki test w przeciągu 12-36 h powinna być owulacja

Też tak myślałam, ale po owulacji poziom LH niby ma spadać a wczoraj u mnie kreska bordowa. dzisiaj dalej pozytyw...

Też tak myślałam, ale po owulacji poziom LH niby ma spadać a wczoraj u mnie kreska bordowa. dzisiaj dalej pozytyw...
Patrz co sie u mnie dzialo miesiac temu[emoji13]
W 11dc kreska byla najciemniejsza, gdzie pozniej przez kilka dni testy nadal byly pozytywne[emoji23]
Screenshot_2018-09-09-20-14-51.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-09-09-20-14-51.jpg
    Screenshot_2018-09-09-20-14-51.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 171
On się b3dzoe trzymal przez 2 dni a potem spada. Testy najlepiej jest robić do 1 pozytywnego bo potem to już nie ma sensu

Rozumiem. Trochę mnie to zaniepokoiło bo tak czy siak podbrzusze mnie pobolewa i już zwyczajnie zgłupiałam. w końcu przyszło mi na myśl, że może owulację trzeba liczyć od tego najciemniejszego testu ze wszystkich danego cyklu...

reklama
To według ciebie kiedy miała miejsce owulacja w twoim przypadku?
No wedlug mnie w 11dc, bo wtedy byla najciemniejsza, zrobilam pozniej progesteron 7 dni po owulacji, i wyszedl niecale 10. Czyli niby trochę malo jak na odbyta owulacje. I wtedy zaczelam sie zastanawiac czy aby na pewno była w tym 11dc. Sugerowalam sie najciemniejsza kreska wtedy po prostu

Do góry