reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Mi w zeszłym cyklu testy robione przed owu wychodziły w ogóle z jedną jasną kreską, więc kompletnie negatywnie a potem nie było mnie w domu żeby sprawdzić w dniu owulacji i tuż przed. Uważam, że jakk @Meliska89 pisze, czasem po prostu nie działają.
Ajaj... Czemu to wszystko jest takie skomplikowane? :D baby powinny mieć takie wyświetlacze który dzień cyklu i czy jest owulacja czy nie :p aaa no i powinno zaraz pokazywać ewentualną ciaze, a nie jakieś tam czekanie do terminu @xD

reklama
Może, zrobię może jeszcze wieczorem jeden i jutro wieczorem już jak należy i zobaczę czy ciemnieje jeśli nie to może faktycznie była wcześniej owulacja, ewentualnie w ogóle nie było, to ta niestety gorsza opcja
Nie przejmuj się tak bardzo tymi testami :) bo na moim przykładzie mogę powiedzieć, że gdy miałam owulacje (potwierdzona na monitoringu) to na teście nawet cienia nie było. Za to gdy owulacji nie było to krecha jak byk... Idę do ginekolog cała w skowronkach, a ona mi mówi, że pęcherzyka nie ma dominującego.

Ajaj... Czemu to wszystko jest takie skomplikowane? :D baby powinny mieć takie wyświetlacze który dzień cyklu i czy jest owulacja czy nie [emoji14] aaa no i powinno zaraz pokazywać ewentualną ciaze, a nie jakieś tam czekanie do terminu @xD
Są [emoji16] Kiedyś widziałam taki fajny... Ale chyba +/- 1400 zł

Bo to bylo wszystko latwe i proste kiedy zadna sie nie starala[emoji12]
A gdy zaczelysmy sie starac to od razu milion problemow[emoji23]

Na krew mnie nawet nikt siłą nie zaciągnie xD z usg też lipa bo do mojego ginekologa są terminy. Dziwne to jest bardzo, przyznam się bez bicia że od lat z mężem przez 3 dni po @ seksujemy bez zabezpieczenia czyli do 9 dc i nigdy z tego ciąży nie było, raz czy dwa zdarzyło się tak w 10 dc i też ciąży nie było, to jak to by było możliwe, gdyby faktycznie owulacja była wczesniej to byłby cud że wcześniej nie zaliczyliśmy wpadki. Gdy staraliśmy się o synka były seksy w 10 dc, 13 i 14 i była ciąża... Bardzo mnie ten test zdezorientowal bo jak wnioskuję powinien dzień przed owulacja być mocno pozytywny
Ale jesteś pewna że masz tak wcześnie? Ja bym zrobiła testy od dzisiaj do 16 dnia będziesz miała obraz sytuacji większy :) może ci się przesunela owulka i stężenie LH jest jeszcze za niskie na test. Ja poza tym nie lubię tych testów. Mam takie z różowym paskiem, te niebieskie też mi nie wychodziły

Nasz zestaw startowy na kazdy cykl[emoji23][emoji13][emoji5][emoji16]
InShot_20180906_150408640~2.jpg

Załączniki

• InShot_20180906_150408640~2.jpg
    InShot_20180906_150408640~2.jpg
    88,2 KB · Wyświetleń: 140
reklama
Ale jesteś pewna że masz tak wcześnie? Ja bym zrobiła testy od dzisiaj do 16 dnia będziesz miała obraz sytuacji większy :) może ci się przesunela owulka i stężenie LH jest jeszcze za niskie na test. Ja poza tym nie lubię tych testów. Mam takie z różowym paskiem, te niebieskie też mi nie wychodziły
No pewności nie mam, będę robiła te testy nadal oczywiście bo przecież nie zmarnuje :D będę meldowac wam wszystko :p

Azulka wooow! Ale zestaw!

A mnie coraz bardziej podbrzusze boli jak to zwykle w środku cyklu :(

Do góry