reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Jakoś brakowało mi odwagi. No i miałam nadzieję że jednak się nam dość szybko uda. Często slysze komentarze że o pierwszym dziecku to trzeba było myśleć 10 lat temu a nie teraz... Ale tak mi się życie poukładało! W czerwcu wyszłam za mąż. Razem jesteśmy trzy lata. Na początku starania były takie na luzie. Od czerwca biegamy po lekarzach i staramy się nie tracić nadziei :yes:
My tez od czerwca bujamy sie po lekarzach[emoji19]

Ja słyszałam ze co 2-3 lata trzeba robić przerwy na parę miesięcy ze względu na problemy z krzepliwością. 20 lat to jakoś meeega długo. Organizm na pewno potrzebuje czasu żeby dojść do siebie. Zresztą nie spotkałam się żeby ktoś brał tyle czasu bez przerw na krwawienie. 20 lat nie miałaś okresu ?

No właśnie ja też się nie spotkałam z tym, żeby nie robić przerw w antykoncepcji - wszystkie moje koleżanki robiły przerwy właśnie tak jak Ty mówisz po ok 2latach na pół roku, a ciotka jednej z nich w tej przerwie zaszła właśnie w ciążę - a ja też miałam plastry anty przez niecały rok i w końcu moja gin stwierdziła, żebym zaszła najpierw w chociaż jedną ciążę i urodziła i wtedy się zabezpieczała ;)

Czy to jest pozytywny czy jeszcze nie? ;)
1543499280316.jpeg

Załączniki

• 1543499280316.jpeg
    1543499280316.jpeg
    19,6 KB · Wyświetleń: 348
Jakby alkohol bardzo wplywal na jakosc nasienia to alkoholicy w ogole nie mieli by dzieci. A maja. I to bez problemu.

No w sumie racja... nie chcą dzieci a mają i właśnie mój tż wychodzi z takiego założenia, że jakieś patologie co łoją litrami alkohol to mają dzieci, to czemu my mamy nie miec jak on sobie trochę wypije....tylko czy ktoś kto chce i się stara nie powinien się powstrzymywać od większej ilości alkoholu ?

No w sumie racja... nie chcą dzieci a mają i właśnie mój tż wychodzi z takiego założenia, że jakieś patologie co łoją litrami alkohol to mają dzieci, to czemu my mamy nie miec jak on sobie trochę wypije....tylko czy ktoś kto chce i się stara nie powinien się powstrzymywać od większej ilości alkoholu ?
Od wiekszej ilisci powinien sie powstrzymywac. Ale mysle ze jak 2-3 razy w tygodniu sobie wypije piwo lub dwa to sie nic nie stanie

Boziu dziś 27dc i już mnie korci na test a obiecałam sobie ze dopiero 33-34 zrobię jak nie przyjdzie bo przeważnie koło 30dc przychodzi :/ :(

reklama
Do góry