reklama
1
185097
Gość
Pozniej podpytam koleżanki.A żeby podejść do takiej inseminacji na NFZ to jak długo muszą nie wychodzić starania albo jaki jest wogole wyznacznik tego żeby można było mieć na NFZ inseminację ? Zawsze się zastanawiałam jak długo człowiek musi się starać żeby móc skorzystać z takiej opcji
Ale skierowanie na inseminacje daje chyba ginekolog. Sam zabieg jest na nfz, ale za leki lub jakieś dodatkowe badania trzeba juz samemu płacić. I chyba trzeba miec zrobioną drożność ale tutaj tez pewnosci nie mam
Genadia
Fanka BB :)
Cały zestaw tarczycowy bo mam niedoczynność + prolaktyna + cukier dorzuciłam do tego. Proga raz badałam i też nie miałam jakiś extra wyników.A przypomnij na co robilas?progresteron czy tsh?bo to tutaj popularne badania na forum
Dzięki, łudzę się nadzieją, że teraz wyjdzie nieco lepiej! Czyli u Ciebie wyszło coś poza hashimoto jeszcze? Ja zbadałam dziś jeszcze prl bo miałam fatalny wynik ostatnio chociaż przy takim tsh to nie dziwne + cukier bo mam jakieś przeczucie, że coś może tu nie grać.Trzymam kciuki żebyś nie miała większych problemów z tarczyca ja mam wrażenie że jak już zaczęły wychodzić problemy u mnie to jeden ciągnie drugi zastanawiam się co jeszcze stanie mi na drodze ;P ten rok zaczynam stawiać w grupie pechowych
Magda 2791
Też najbliżej mam do Lublina ale w tej kwestii jeszcze nie myślałam ani nie czytałam żadnych opinii, cały czas wierzymy że uda się naturalnie.... Teraz 12cs leci dziś 22dc mąż drugi miesiąc bierze witaminy bo miał słabą morfologie i ruchliwość plemników.... Ale moja gin powiedziała że jest duża ilość to morfologia nie ma co się przejmować dużo mężczyzn ma słabą a miała nawet starajaca się parę gdzie u męża wyszło że ma tylko jednego plemnika w calej spermie oddanej do badania i już zalamali się że nic nie wyjdzie i po 3 tygodniach dziewczyna była w ciąży także jeden plemnik dał radę :-)O proszę to super[emoji5]
Tak czytalam ze nie polecają in vitro w Lublinie, i nie wiem czy podchodzic tam do inseminacji gdyby sie nadal nie udawalo naturalnie?[emoji19]
1
185097
Gość
Dobrze ze u Was duza ilosc, u nas malutko jest [emoji19]Też najbliżej mam do Lublina ale w tej kwestii jeszcze nie myślałam ani nie czytałam żadnych opinii, cały czas wierzymy że uda się naturalnie.... Teraz 12cs leci dziś 22dc mąż drugi miesiąc bierze witaminy bo miał słabą morfologie i ruchliwość plemników.... Ale moja gin powiedziała że jest duża ilość to morfologia nie ma co się przejmować dużo mężczyzn ma słabą a miała nawet starajaca się parę gdzie u męża wyszło że ma tylko jednego plemnika w calej spermie oddanej do badania i już zalamali się że nic nie wyjdzie i po 3 tygodniach dziewczyna była w ciąży także jeden plemnik dał radę :-)
Dżasta :)
Mnie juz brzuch pobolewa czyli ze okres nadchodzi [emoji19]
Nie dobrze
Ja dzis randke mam z mezem,dziecko do tesciowej a my jakis obiadek spacerek,sklepiki sam wymyslil i zorganizowal brawo dla niego
O jak super , że randka po sklepach
Mój normalnie nie lubi chodzić po sklepach i wiecznie się wścieka jak za długo mi się schodzi :/ nawet w spożywczym
Ja dziś dokupiłam sobie kwas foliowy , żeby dalej go brać - myślałam nad tym co pisałyście pregna plus chyba , ale pytałam w aptece co lepiej czy sam kwas foliowy czy coś innego z dodatkami to Pani powiedziała , że sam kwas foliowy ma najwyższą dawkę a w innych z innymi składnikami jest tylko dodatkiem i nie ma takiej wartości jak sam kwas foliowy
reklama
Slyszalyscie o tym ataku na 10 miesieczne dziecko w Strzelcach Opolskich?[emoji17] aż mnie ciarki przeszły...
Nie, ja nie słyszałam ... Matko boska , zeby takie durne pomysły ludziom do głowy przychodziły