reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Już gotowa a nawet zjedzona :)
IMG_20181117_133942.jpeg

Załączniki

• IMG_20181117_133942.jpeg
    IMG_20181117_133942.jpeg
    99,9 KB · Wyświetleń: 342
reklama
A żeby podejść do takiej inseminacji na NFZ to jak długo muszą nie wychodzić starania albo jaki jest wogole wyznacznik tego żeby można było mieć na NFZ inseminację ? Zawsze się zastanawiałam jak długo człowiek musi się starać żeby móc skorzystać z takiej opcji
Pozniej podpytam koleżanki.
Ale skierowanie na inseminacje daje chyba ginekolog. Sam zabieg jest na nfz, ale za leki lub jakieś dodatkowe badania trzeba juz samemu płacić. I chyba trzeba miec zrobioną drożność ale tutaj tez pewnosci nie mam

A przypomnij na co robilas?progresteron czy tsh?bo to tutaj popularne badania na forum;)
Cały zestaw tarczycowy bo mam niedoczynność :( + prolaktyna + cukier dorzuciłam do tego. Proga raz badałam i też nie miałam jakiś extra wyników.
Trzymam kciuki żebyś nie miała większych problemów z tarczyca :) ja mam wrażenie że jak już zaczęły wychodzić problemy u mnie to jeden ciągnie drugi zastanawiam się co jeszcze stanie mi na drodze ;P ten rok zaczynam stawiać w grupie pechowych
Dzięki, łudzę się nadzieją, że teraz wyjdzie nieco lepiej! Czyli u Ciebie wyszło coś poza hashimoto jeszcze? Ja zbadałam dziś jeszcze prl bo miałam fatalny wynik ostatnio chociaż przy takim tsh to nie dziwne + cukier bo mam jakieś przeczucie, że coś może tu nie grać.

O proszę to super[emoji5]
Tak czytalam ze nie polecają in vitro w Lublinie, i nie wiem czy podchodzic tam do inseminacji gdyby sie nadal nie udawalo naturalnie?[emoji19]
Też najbliżej mam do Lublina ale w tej kwestii jeszcze nie myślałam ani nie czytałam żadnych opinii, cały czas wierzymy że uda się naturalnie.... Teraz 12cs leci dziś 22dc mąż drugi miesiąc bierze witaminy bo miał słabą morfologie i ruchliwość plemników.... Ale moja gin powiedziała że jest duża ilość to morfologia nie ma co się przejmować dużo mężczyzn ma słabą a miała nawet starajaca się parę gdzie u męża wyszło że ma tylko jednego plemnika w calej spermie oddanej do badania i już zalamali się że nic nie wyjdzie i po 3 tygodniach dziewczyna była w ciąży także jeden plemnik dał radę :-)

Też najbliżej mam do Lublina ale w tej kwestii jeszcze nie myślałam ani nie czytałam żadnych opinii, cały czas wierzymy że uda się naturalnie.... Teraz 12cs leci dziś 22dc mąż drugi miesiąc bierze witaminy bo miał słabą morfologie i ruchliwość plemników.... Ale moja gin powiedziała że jest duża ilość to morfologia nie ma co się przejmować dużo mężczyzn ma słabą a miała nawet starajaca się parę gdzie u męża wyszło że ma tylko jednego plemnika w calej spermie oddanej do badania i już zalamali się że nic nie wyjdzie i po 3 tygodniach dziewczyna była w ciąży także jeden plemnik dał radę :-)
Dobrze ze u Was duza ilosc, u nas malutko jest [emoji19]

Ja dziś dokupiłam sobie kwas foliowy , żeby dalej go brać - myślałam nad tym co pisałyście pregna plus chyba , ale pytałam w aptece co lepiej czy sam kwas foliowy czy coś innego z dodatkami to Pani powiedziała , że sam kwas foliowy ma najwyższą dawkę a w innych z innymi składnikami jest tylko dodatkiem i nie ma takiej wartości jak sam kwas foliowy ;)

reklama
Do góry