reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się od jesieni choć wiosna już nas zastała :)

Limonka może na test za wcześnie. .... ja nadal będę trzymać kciuki a po za tym to nie z porannego moczu zapewne teścik był? I na pewno zajdziesz w ciaze:tak:

reklama
Iza, kochanie, moze to nie @.. Będe trzymać kciuki&&& Nie chce żebyś odeszła, nawet na chwile.. Nie odzywałaś się jak byłaś w Polsce to mi tęskno za Tobą było... nie che i tyle...

Edzia, jak i tak już jest pozamiatane jeśli chodzi o cykl to weź go przetrzymaj. Pokaż mu, że Tobie też jest przykro że tak cie traktuje, w końcu ty nie masz na czole napisane kura domowa. Ja uważam że każdej kobiecie należy się od czasu do czasu jakieś odstresowanie. Skoro facet może to czemu nie my? Troche to feministycznie zabrzmiało;p

Limonka, poczekaj jeszcze, a może to za wcześnie było? Może właśnie za kilka dni będzie pozytywny..

Mam wrażenie,że za chwile rozejdą się nasze drogi.. Stare forum podupadło, tu też bez szału.. Źle się dzieje:(

Hello:)

Iza
Czekam na dobre wieści, że nie ma @ :-D Mocno trzymam kciuki...

Karola
Feministycznie nie znaczy, że źle:) Ja zawsze myślałam, że jestem feministką, a tu okazuje się, że czasami jak babuszka stuletnia myślę:)
Też widzę, że wszystko podupada:( Nadzieją byłoby jakbyśmy wszystkie zaciążyły i mogły rozmawiać o ciąży już:)
A tak kibicuję Wam, mającym szansę w tym cyklu:)
Może akurat wszystkim się uda:):-)

Limonka
Ale nie z porannego moczu! Może za wcześnie? Nie wiesz kiedy ovu miałaś... Dalej trzymam kciuki:)

Luśka, Kaska
Odzywać się!:-D

Jugosława
Co się dzieje, że tak umilkłaś?:confused:

Oj mało nas dziewczyny, mało... co to, wszystkie już zaciążone i żadna się nie stara?:happy2::-D

Cześć dziewczyny,

edita: już jestem jestem :) Mam ostatnio jakoś więcej roboty, nie mam na nic czasu. Już powoli wracam do żywych :D Trochę się zasmuciłam moim niskim progesteronem ostatnio :( No ale i tak widać, że z cyklu na cykl jest lepiej...Tak trudno czasem sobie wytłumaczyć, że w końcu będzie dobrze :)

iza: eh :( Jak sytuacja? Nie wiem jak u ciebie, ale ja takie dziwne akcje z cyklami miałam, kiedy moje hormony szalały...badałaś sobie ostatnio FSH, LH, estradiol, prolaktynę i progesteron? Rozumiem, że chcesz odpocząć. Mam nadzieję, że szybko wrócisz naładowana energią i pozytywnym myśleniem :) Chociaż mam nadzieję, że to jednak nie @ i zostaniesz :D:D:D

limonka: ja też się ostatnio podłamałam i potrzebowałam wytchnienia, na szczęścia w tym czasie złapała mnie robota intensywna, więc już powoli wracam :) Wizyta u gina dobry pomysł. Badasz regularnie hormony? Poza tym po ciąży czasem organizm potrzebuje więcej czasu na dojście do siebie. U niektórych to kilka miesięcy, a u niektórych dużo dłużej...

karola: jak samopoczucie dzisiaj? Już wracam wracam :) Ogier powiadasz? hyhy to w zasadzie nie musisz wiedzieć, kiedy owu a kiedy nie :D I tak intensywnie :D

Już wracam :) Fajnie, że o mnie pytałyście ;) To miłe ;)
U mnie 25dc, czuję dosyć mocno podbrzusze, więc zapewne @ już się skrada! Wkurzyłam się tym, że w 20dc wyszedł mi progesteron na granicy normy :/ Czyli może owu była a może nie :/ Eh można się normalnie załamać :/ Niby pęcherzyk jest, pęka a na koniec dupa :/ No nic nie narzekam, bo i tak pocieszam się tym, że jeszcze w grudniu nie było pęcherzyka dominującego i nie miało co pękać, więc może i dojdziemy do tego ;)

Udanego dnia :)

Jugosława
Witaj z powrotem:)
Brzuch boli też we wczesnej ciąży, wiec nie ma co się na razie nastawiać na @ :happy2: Ovu była, a to najważniejsze! Pęcherzyk pękł - jest dobrze! :tak:
Nie wiem jak niektóre kboiety to robią, że zaskakują do 3 cykli:-D Przecież nie wszystkie starające sie dłużej niż pół roku mają coś nie tak z hormonami czy z ovu czy czymkolwiek innym. Są zdrowe kobiity, które zaskakują za pierwszym razem i zdrowe zaskakujące za 11 cyklem... Dlaczego tak?:-p
Jak pomyślę, że o pierwsze w ogóle się nie starałam i nie wiem jakim cudem plemniior się dostał do jajeczka, a tu teraz taki Zonk...:szok:

Limonka
Ale czy rodziłaś SN czy CC to chyba nie ma znaczenia czy zachodzeniu w druga ciążę... Nie słyszałam o czymś takim? Myślę, że prędzej, jak Jugosława pisała - organizm dochodzi do siebie, w końcu i ciąża i poród to SZOK hormonalny dla organizmu kobiety, nie ma co się oszukiwać :nerd:
Wiecie, że np.krew można oddawać dopiero rok po porodzie? Czyli to nie jest jakiś wymysł...Będzie dobrze:)
A test robi się z sikańca rano!!!:tak::-D

Hej kochane moje:-) a więc jeszcze nie odchodzę bo @ nie dostałam .... nie wiem co to miało znaczyc:baffled: najpierw śluz kawa z mlekiem w ciągu dnia. Wieczorem zrobił się przejrzysty coś w stylu płodne go ale w nim były nitki krwi:szok: co to było? Bo dziś nic.... cisza i tyle. Nie mam zielonego pojęcia co to..... Jogusia fajnie ze jestes:-) mam nadzieje ze pęcherzyka pękł i się miło zaskoczysz :tak: ja wyniki mam ok bo robiłam ich mnóstwo w lutym gin. Mi powiedziała ze tylko działać bo zdrowa jestem. Edzia kochana co u Ciebie? Karola dziękuję za otuche ;-) jak u Ciebie?

Iza
Super, że małpy nie ma!:tak: Odganiam ją swoją miotła! Sio!:-p
U mnie jako tako:) czas leci, myślę o wakacjach:) Nie mogę się już doczekać:) U nas niby słoneczko jest, ale podwieczory i ranki ZIMNE masakra... Dziś było -6 na termometrze...Brrr!! A w dzień jak pięknie, słoneczko świeci:)
A jak Twoja praca? I cel?:-):happy2::-D

Edzia u nas tez jest taka pogoda ranki i wieczory zimne a w ciągu jest slicznie:-) zonkile pięknie zakwitly ;-) ojjjjjj tez bym ch igła wakacje bo pojedziemy do moich rodziców i mamy w planie rozbić namiot w ogrodzie hehe:-D pracy dużo od rana do wieczora ale przynajmniej czas szybko leci;-) a za moim celem juz się powoli rozgladam;-) mam nadzieje ze nic nie stanie mi na przeszkodzie żeby go w końcu kupic:tak: a jak tam Michałek???

Iza
Hehee, rozumiem, że pytałaś o Jasia:) Michałek u Ani jest:)
Młody rośnie, buzia mu się nie zamyka, a jak pyskuje, a ja mu tłumaczę to mówi: Nie mów już, nie mów już! :cool2:Albo pokazuje mi palcem: Ty, Ty, co zrobiłaś? Co zrobiłaś? (np, wyłączyłam bajeczkę:happy2:). A wczoraj biegał po domu i śpiewał jakieś dzwięki, na końcu wyśpiewał: Mówisz i masz:) Ale i tak nic nie pobije jego tekstu jak coś chce mi udowodnić, i na końcu stwierdza: A nie mówiłem?:cool2::-D
Czyli cel to jest coś do kupienia.... hm... Coś dla kobiety tylko czy dla każdego?? Funkcjonalnego czy gadżet?

reklama
edita: no wiem wiem. Dopóki @ nie ma jest nadzieja :) Ja tez się nad tym zastanawiam :D A sa przeciez i takie co zaskakują już w pierwszym cyklu :D Ale dobrze, że sa i niespodzianki, cuda małe, bo to pozwala wierzyć :) Niezły ten twój Jaś :D Mały spryciarz ;)

iza: no to jak wszystko dobrze z hormonami to w końcu zadziała wszystko tak jak powinno i będą dwie kreseczki u ciebie :D Tak pytam, nie doczytałam waszego wcześniejszego wątku :( I nie wiem tyle ile wy juz o sobie wiecie ;) Wszystko z czasem ;) Też jestem ciekawa co to za cel :D Może jakaś podpowiedź? :> Tyci tyci :> ;)

Do góry