reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się o rodzeństwo 2021

O ktore rodzeństwo sie starasz?

• 2

• 3

• 4

• 5 i wiecej

Wyniki ankiety będą widoczne dopiero po oddaniu głosu.
Hej hej witajcie!
Mogę tu z Wami "posiedzieć" 🙂?
Mam 35 lat i dwójkę wesołych dzieciaków - rocznikowo 9 i 6 lat. Sama jestem jedynaczką, ale zawsze chciałam mieć więcej dzieci 😏. Od sierpnia staramy się o 3 malucha. Biorąc pod uwagę, że pierwsza dwójka zrobiona raz dwa, to teraz już trochę długo to trwa 🤔... 27 powinnam mieć miesiączkę, więc może jutro rano spróbuję zrobić test 🤫
Cześć :) również jestem jedynaczką ! I nie chciałam mieć więcej dzieci .. córka w marcu kończy 10 lat , a ja 28 stycznia 33 , teraz od stycznia staramy się o drugie dziecko .. mąż walczył pare dobrych lat aby mnie przekonać ... w końcu mu się udało i 5 stycznia pojechaliśmy wyciągnąć spirale , od razu dostaliśmy zielone światło ☺️ Pierwsze poszło hop siup , z drugim zobaczymy ... za dwa dni powinnam dostać @ nie wiem sama jak się czuje bo przy spirali plamilam półtorej tygodnia przed miesiączka a teraz nie ma totalnie nic ... przy spirali nie bolały mnie piersi , a teraz bolą , pieką , swędzą ... Jestem takim kłębuszkiem niepokoju , nerwów ... marzeń i myśli aby mieć prezent na 33 urodzony ale czy się uda ? Mówię mojemu mężowi że byśmy było naprawdę szczęściarzami ! Biorąc pod uwagę że on pracuje za granicą i przyjeżdża co 3-4 tygodnie ...

reklama
Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży pamiętacie jak to było?
Ja nie pamietam nic z takich jakiś bolesności , pamietam tylko że pewnego dnia poczułam się jakbym miała grypę .. a pamietam ze było juz bardzo ciepło i było to dla mnie dziwne ... bardziej dla zabawy zrobiłam test a tam dwie krechy ! Było to dla Nas zaskoczenie ! Tym bardziej że mój wtedy jeszcze nie mąż był u mnie dwa dni ... przyjechał z pracy po miesiącu na dwa dni i pojechał .. i twych dwóch dniach się udało .. Pamietam że miałam dwa razy poranne mdłości i to w zasadzie wszystko z nieprzyjemnych objawów .. do końca ciąży biegałam jak motorek :) miałam wtedy 22 lata

Hej! Jetem mamą 10-miesięcznego malucha. Razem z mężem marzy Nam się kolejne bobo. Staramy się 3 cykle, na razie bezowocnie. Jest to dla mnie trudne przeżycie, bo pierworodny był jednym złotym strzałem. Zaraz zaczynamy 4 cykl starań. Wydaje mi się, że dopiero schodzi ze mnie ciśnienie, że to musi byc teraz, że coś z Nami jest nie tak. Serio, jest to jedno z trudniejszych stanów emocjonalnych jakie miała. I tak wiem, niektórzy starają się lata i nic. Piszę to, bo może znajdzie się mama, która stara się miesiąc,a ma podobne odczucia. I MAMO STARACZKO - to jest normalne, to jest ok :)

Trzymajcie za Nas kciuki dziewczyny! W weekend mam owulacje, ale już nie będę strofować starego, że musimy się gzić codziennie, nalepiej 2 razy dziennie, szczególnie w owu. Teraz już LUZ, czuje się z tym świetnie! :)
I proszę o dzielenie się dobrymi nowinami (II). Dla mnie jest to mega budujące <3
Powodzenia Mmusie!

Nooooo to muszę się pochwalić 😊!!!! Dwie kreski z dzisiejszego poranka!

Załączniki

• 16116552462025683522244290269617.jpg
    16116552462025683522244290269617.jpg
    948,6 KB · Wyświetleń: 84
Ja nie pamietam nic z takich jakiś bolesności , pamietam tylko że pewnego dnia poczułam się jakbym miała grypę .. a pamietam ze było juz bardzo ciepło i było to dla mnie dziwne ... bardziej dla zabawy zrobiłam test a tam dwie krechy ! Było to dla Nas zaskoczenie ! Tym bardziej że mój wtedy jeszcze nie mąż był u mnie dwa dni ... przyjechał z pracy po miesiącu na dwa dni i pojechał .. i twych dwóch dniach się udało .. Pamietam że miałam dwa razy poranne mdłości i to w zasadzie wszystko z nieprzyjemnych objawów .. do końca ciąży biegałam jak motorek :) miałam wtedy 22 lata
ja żadnych zupełnie

A ja dzisiaj podminowana. Testuje teraz apke ovufriend. Pokazywała mi do wczoraj owulację na środę więc czekałam na tę środę jak na zbawienie. Na luzie z seksem. A dzisiaj rano patrzę a ta Cholera mi pokazuje że dzisiaj dzień niepłodny i owulacja była w niedzielę. Myślałam że się rozpłaczę. Wiem że to tylko przewidywania ale na psychikę podziałało. Dlatego odpuszczam sobie głupie apki i lecę na spontana 🙄
Ta apka tak ma... Próbowałam z niej korzystać, ale to nie było na moje nerwy 🤦‍♀️. Wpiszesz jakiś objaw jeden, który nie pasuje do algorytmu i zmienia prognozy o 180 stopni....

reklama
Do góry