reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się o rodzeństwo 2021

O ktore rodzeństwo sie starasz?

• 2

• 3

• 4

• 5 i wiecej

Wyniki ankiety będą widoczne dopiero po oddaniu głosu.
Mi paradoksalnie teraz jest ciężej, może nie tyle zdecydować się co oswoić się z myślą i zaplanować tą trzecią ciążę, niż z drugą ciąża gdzie miedzy dziećmi jest bardzo mała różnica wieku, wtedy jakoś to dla mnie było bardziej naturalne i oczywiste niż teraz. Nie wiem od czego to zależy... Dziewczyny to która teraz pierwsza testuje?

Ja też tak mam. Wtedy to wszystko było dla mnie naturalne i spontaniczne. A teraz dzieci trochę odchowane, życie poszło na inne tory i jakoś tak chyba się jeszcze bardziej będę martwić ciążą, a potem o maluszka.

reklama
Hejka [emoji6] od czasu do czasu będę do Was zaglądać [emoji38] zamarzyło nam się drugie dziecko. Mój synek właśnie zaczął 11 miesięcy i z mezem postanowiliśmy że nie ma co zwlekać tylko chyc od razu drugi maluch. Jesteśmy raczej z tych słabo płodnych więc nie nastawiamy się specjalnie na szybkie efekty. Jak się nie uda to będziemy rozpieszczać naszego małego łobuziaka [emoji16] - chociaz chyba to niezbyt wychowawcze [emoji1] Mam 28 lat i 2 miesiące [emoji16] aktualnie jest to nasz 1 cykl starań, za tydzień @ [emoji16] mój mąż twierdzi że udało się , bo jestem nieznośna [emoji85][emoji13] z jednej strony to chciałabym zobaczyć II kreski, ale mam też jakieś obawy..[emoji18]

Mi paradoksalnie teraz jest ciężej, może nie tyle zdecydować się co oswoić się z myślą i zaplanować tą trzecią ciążę, niż z drugą ciąża gdzie miedzy dziećmi jest bardzo mała różnica wieku, wtedy jakoś to dla mnie było bardziej naturalne i oczywiste niż teraz. Nie wiem od czego to zależy... Dziewczyny to która teraz pierwsza testuje?
Ja 27😉

Hejka [emoji6] od czasu do czasu będę do Was zaglądać [emoji38] zamarzyło nam się drugie dziecko. Mój synek właśnie zaczął 11 miesięcy i z mezem postanowiliśmy że nie ma co zwlekać tylko chyc od razu drugi maluch. Jesteśmy raczej z tych słabo płodnych więc nie nastawiamy się specjalnie na szybkie efekty. Jak się nie uda to będziemy rozpieszczać naszego małego łobuziaka [emoji16] - chociaz chyba to niezbyt wychowawcze [emoji1] Mam 28 lat i 2 miesiące [emoji16] aktualnie jest to nasz 1 cykl starań, za tydzień @ [emoji16] mój mąż twierdzi że udało się , bo jestem nieznośna [emoji85][emoji13] z jednej strony to chciałabym zobaczyć II kreski, ale mam też jakieś obawy..[emoji18]
Ja też wszystkich wkurzam i brzuch mnie cały czas boli jak na@

Ja w dniu 28 urodzin dowiedziałam się oficjalnie o drugiej ciąży, a też na nic nie liczyłam, bo byłam przekonana, że się nie uda jeszcze długo. Także kciuki za to, byś szybko zobaczyła dwie kreski. 👍

Cześć dziewczyny! Chyba Was zszokuję ale mam za chwile 42 lata i od roku staram się bezskutecznie o kolejne dziecko. Mam w domu już piątkę 😃: 19, 18, 15, 10 i 6. Myślałam ze już mnie więcej instynkt macierzyński nie dopadnie ale dopadł.... niestety rezerwa jajnikowa juz słaba.. choć owulacje mam, wykresy dwufazowe, ból owulacyjny, fsh wyszło w normie, ten cykl mam monitoring, dziś / jutro powinnam mieć owulacje... już tracę powoli nadzieję... Pierwsza trójka była za pierwszym razem potem starliśmy się Ok pół roku a teraz już 14 miesiąc... zawsze chcialam być ginekologiem choć zostałam ortodonka i chyba stad ten niedosyt dziecięcy 🤣

Cześć dziewczyny! Chyba Was zszokuję ale mam za chwile 42 lata i od roku staram się bezskutecznie o kolejne dziecko. Mam w domu już piątkę 😃: 19, 18, 15, 10 i 6. Myślałam ze już mnie więcej instynkt macierzyński nie dopadnie ale dopadł.... niestety rezerwa jajnikowa juz słaba.. choć owulacje mam, wykresy dwufazowe, ból owulacyjny, fsh wyszło w normie, ten cykl mam monitoring, dziś / jutro powinnam mieć owulacje... już tracę powoli nadzieję... Pierwsza trójka była za pierwszym razem potem starliśmy się Ok pół roku a teraz już 14 miesiąc... zawsze chcialam być ginekologiem choć zostałam ortodonka i chyba stad ten niedosyt dziecięcy 🤣
Szalona ale to dobrze:)
Jeśli tylko czujesz się na siłach to 5czy 6 nie ma znaczenia:) więcej poprostu do całowania:*

reklama

Super. Wcale nie szokujesz. Bardzo Ci pozytywnie zazdroszczę. Mi też marzy się więcej dzieci, ale los pokaże. I na pewno się uda, może wystarczy tylko trochę więcej czasu.

Do góry