reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

reklama
Otoz 23 lipca robilam test ciazowy bo spozniala mi sie miesiaczka juz okolo 10 dni i wynik wyszedl pozytywny:-D

wielkie gratulacje, marcowe dzieciaczki sa bardzo fajne, :tak::-D:tak:

narazie czekam z niecierpliwoscia na 12 sierpnia to za 3 tygodnie... 30 lipca mam 2 zastrzyk szczepionka przeciw zoltaczce..:/ jednym slowem nie mam najlepszego humorku dzis:/

ja tez myslę, że nie ma innej opcji, ja szybka ciąża po laparo, wiec głowa do góry, wszystko bedzie dobrze .....:tak::tak::tak:

Dziewczyny poradzcie.. jezeli mi sie zmienila dlugosc cyklu na 28 dni to owulacja w ktorym dniu cyklu powinna sie zjawic?? w 16??:confused: dziekuje za rade z gory:-p buziaki owocnej nocki:-D

ja w cyklu 30 dniowym mam w 18 dc, a w 28 dniowym miałam właśnie w 16dc, więc wszystko mozliwe,że w 16 dc :tak::-D:tak:

Witajcie
Mam na imię Monika i mam 24 lata, od roku i dwóch miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia. Mam nadzieję że pozwolicie mi dołączyć do Waszego grona??Pozdrawiam

pozwolimy, pozwolimy ... witam serdecznie i życze szybkiego sukcesu II kreseczek :tak::-):tak:

A ja następne starania to nie wiem kiedy zacznę bo mój M wraca 16 sierpnia.A kiedy robi sie te testy owulacyjne ????

tak jak pisała Aidzicha, w testach jest szczegółowa ulotka co i jak :tak: pewnie jeszcze wszystko zależy czy znasz swój organizm i wiesz mniej więcej kiedy masz owulkę, ja bym robiła tak 2 dni przed terminem planowanej owulki, czyli u mnie na cykl 30 dniowy, owulka zregóły jest 18 dc, wiec test zaczęłabym robić 15-16 dc :tak::-)

witam Was sobotnio, i baaaaaaaaaaaaardzo słonecznie, my juz dzisiaj z małym zaliczyliśmy plażowanie i jeziorko, teraz lekas w chłodnej chatce i na BB ;-):-):tak:

pozdrawiam i życze przyjemnej soboty :cool2:

rudka- no mam nadzieje ze laparo pomoze..:) sliczniutkiego masz synka :)
jarzebinka dziekuje za slowa otuchy:-D

a ja narazie czekam wicaz na 12 i na laparo.. narazie u mnie bez zmian..:dry:

Witam Staraczki, jestem także starająca się o dzidziusia, "walczymy" od marca, niestety mizerny skutek, choć moje pragnienie nie raz mówiło mi, że to już jest fasolka i przychodziła @ a z nią rozczarowanie, smutek i :wściekła/y:. W marcu wyjęłam wkładkę cykl 24dni, zaraz potem zachorowałam na różyczkę i cykl 28 dni. Potem 24 dni. Aż do ostatniego cyklu, gdzie już na 99,99999% myślałam, że to fasolka, plamienie (wydawało mi się, że implantacyjne) a to @ po 21 dniach.
We wtorek gin stwierdził, że mam bardzo krótką fazę lutealną i przepisał mnie duphaston. Biorę go od czwartku. Nadmienie, że w tym cuklu zaczęłam mierzyć temp, wykres jak pasmo górskie od 36,4 do 37,6, słowem góry i doliny:confused:. Czy któraś z Was ma doświadczenie z tym lekiem? A może miała podobną sytuację. Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
witam, ale weekendowa posucha .......... :szok:

a pogoda była śliczna, zresztą nadal jest, ja spędziłam te dwa dni nad jeziorkiem, dzisiaj czuje każdy centymetr ciała, ale za to jaka opalenizna ...... :tak::-D:tak:

i mam pytanie, któraś pisała,że ma problemy i objawiały sie one nadmiernymi syfkami, mam pytanie, która, będzie mi prościej wrócić do wcześniejszych postów, jak będę wiedziała czyje czytać, bo na wszystkie to brak czasu ......... a nie wiem czy nie będę musiała zrobić sobie tych samych badań ( jak nic w najbliższej przysłości się nie wydarzy pozytywnego), bo ja zawsze w terminie @ miałam kilka syfków i koniec, a teraz mam non stop, może to być wpływ pogody, tzn. dużo słoneczka ale i niekoniecznie .....:szok:

pozdrawiam...miłego :cool2:

Hej witam poweekendowo :-) Wczoraj obchodzilismy 50-kę mojego taty więc objadłam się rozmaitych pyszności mniam :-p

Otoz 23 lipca robilam test ciazowy bo spozniala mi sie miesiaczka juz okolo 10 dni i wynik wyszedl pozytywny:-D:-D
Test powtorzylam na drugi dzien rano bo nie wierzylam oczom hihi ale wyszlo to samo:tak:

Super!!! Gratuluję!!!!!!!!

Witajcie
Mam na imię Monika i mam 24 lata, od roku i dwóch miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia. Mam nadzieję że pozwolicie mi dołączyć do Waszego grona??Pozdrawiam

Witam Staraczki, jestem także starająca się o dzidziusia, "walczymy" od marca, niestety mizerny skutek, choć moje pragnienie nie raz mówiło mi, że to już jest fasolka i przychodziła @ a z nią rozczarowanie, smutek i :wściekła/y:.

Witam serdecznie nowe staraczki :-)

Beatka, Aidzicha - jak tam sytuacja na froncie? ;-) @ nie przyszła mam nadzieję..

Cześć dziewczyny
no ja już na 98% dostanę okres, tempka mi zaczyna spadać, chyba za bardzo chcę i powoli zaczyna być tak, że tylko o tym myślę, a niestety nie wiem jak się wyluzować:(
Beatko, magdaim co tam u was mam nadzieję, że chociaż wam się udało.
Smutno mi dzisiaj, aż łezka mi się w oku kręci:-(ale muszę odpędzać od siebie te złe nastroje bo mojemu mężusiowi jest przykro jak jestem taka smutna.
Znacie może jakieś sposoby na wyluzowanie;-)żeby nie mieć takiego ciśnienia na bobaska?

reklama
Cześć dziewczyny
no ja już na 98% dostanę okres, tempka mi zaczyna spadać, chyba za bardzo chcę i powoli zaczyna być tak, że tylko o tym myślę, a niestety nie wiem jak się wyluzować:(
Beatko, magdaim co tam u was mam nadzieję, że chociaż wam się udało.
Smutno mi dzisiaj, aż łezka mi się w oku kręci:-(ale muszę odpędzać od siebie te złe nastroje bo mojemu mężusiowi jest przykro jak jestem taka smutna.
Znacie może jakieś sposoby na wyluzowanie;-)żeby nie mieć takiego ciśnienia na bobaska?

Główka do góry! Jak nie teraz to w nastepnym cyklu :tak:. A co do wyluzowania....hmm cudownych sposobów nie ma chyba ale może spróbuj znaleźć sobie jakieś hobby, coś co Cię wciągnie, zainteresuje, pozwoli myślom uciec od tematu dzidziusiowego. Wyznacz sobie może jakiś cel - może zrobienie prawka, może jakiś kurs A może urlop?

aaa i polecam zaprzestanie mierzenia tempki, prowadzenia obserwacji, trafiania w "te" dni. U mnie właśnie to zadziałało przy D.

Do góry