reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

reklama
w każdym razie oznajmiam wszem i wobec że mój wynik betki to 350!!! także jakiś 3-4 tydzień z fasoleczką w brzuszku :tak: jesteśmy z mężem przeszczęśliwi :laugh2::laugh2::laugh2:przesyłam Wam jeszcze fluidki na dobranoc ~ ~ ~
Gratuluje i życzę spokojnych 9 miesięcy :-):-):-)

Ja dziś biorę 3 dzień clo po dwie tabletki i jakoś średnio się czuje ale muszę wytrzymać...

Ja dziś biorę 3 dzień clo po dwie tabletki i jakoś średnio się czuje ale muszę wytrzymać...

Oj to nie dobrze kingus :-( ale podobno w kazdymn cyklu inaczej sie reaguje na Clo :dry:

dzisiaj twemperatura u mnie 36.4 wiec pozostalo mi tylko czekanie na @ o ile zeche sie pojawic, bo duphastonu mam nie brac, pani doktor bardzo sie uparla na samoistna @ a nie wywolana przez duphaston :baffled::dry: no coz pozostalo mi tylko czekac :zawstydzona/y: ale mam nadzieje ze szybko przyjdzie i bede mogla zaczasc CZWARTY i tym razem juz napewno ostatni cykl z Clo :baffled: pozniej tylko Hsg Hsg i Hsg !!! :szok:

Lilu przykro mi że to jeszcze nie tym razem . Trzymam kciuki za Ciebie , Kinguś i Tikanis . Jakoś tak Was szczególnie mam na sercu i w pamięci . Wierzę że w końcu wszystkim Wam się uda i będę Wam po kolei gratulować . Nie załamuj się , nie wiem co to za badanie masz robić , ale może ono coś wyjaśni , a może nie będzie potrzebne . Trzymam za to mocno kciuki . Na pewno Ci się uda :tak:

Kochana- przez badanie HSG sprawdzaja droznosc jajowodow ( bo jak ktorys jest nie drozny ale nawet dwa, to sa problemy z zajsciem w ciaze bo jajeczko nie wydostaje sie do macicy, tylko zostaje w jajowodzie) przez niedrozne jajaowody czest o zdazaja sie ciaze pozamaciczne, a tego bardzo bym nie chciala:no:
wielu kobieta udaje sie udraznic jajowody wlasnie przez HSG....
badanie wykonuje sie do 10 dc, po zakonczeniu @ wpuszczaja tz. cien przez macice do jajowodow i jajnikow, robia zdjecia tam w srodku i oceniaja stan wewnetrzny narzadow kobiecych.... badanie pobodno nie jest takie straszne, ale jest czesto bolesne :baffled:

Dobry wieczór wszystkim. ;-) Melduje sie tak szybciutko bo nie mam dostępu do neta na urlopie :-D w każdym razie oznajmiam wszem i wobec że mój wynik betki to 350!!! także jakiś 3-4 tydzień z fasoleczką w brzuszku :tak: jesteśmy z mężem przeszczęśliwi :laugh2::laugh2::laugh2:przesyłam Wam jeszcze fluidki na dobranoc ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~;-) spokojnej nocki!

Macie racje. Przedostatni lekarz prawie mnie skreslił i nie dał nadzieji. Mam wrażenie że to sen , z którego zaraz się obudze:-(. Nie moge uwierzyć że tak szybko się udało:laugh2:. Bardzo wam dziękuje za słowa otuchy;-). Teraz mam super lekarza, jeżeli któras jest z łodzi to moge polecić. Gorąco pozdrawiam.
megi i basias mocno wam gratuluje!!! a czy bierzecie kwas foliowy????:tak:
Rudka-A jak ty sie czujesz Mamusiu??? Jak twoje malenstwo?
Daj znac co u Ciebie:D
ja już "brykam":-) pogoda nieciekawa ale trzeba na spacerek sie wybrac tylko przedtem zmienimy pieluszke bo na pewno juz pełno:-p tydzien sie u mnie zapowiada nieciekawy bo w piątek i sobote mąż pracuje a mama jest chora wiec nikt mi nie pomoze w opiece nad małym aczasem są takie dni że padam na twarz,cały dzień chodze w piżamie,w domu bajzel,także taka ze mnie zorganizowana Mama:)mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej jak juz pierwszy najgorszy miesiąc minąl.Pozdrawiam

reklama
Lilu dzięki za wyjaśnienie . No to słuchaj : żona brata mojego męża zaszła w ciąże w 1 cyklu po ślubie , zrobiła test , wyszły II , pełnia szczęścia , minęło 6 tygodni ( to było 11 lat temu i wtedy tak od razu nie szło się do gina no i ona nawet chyba była ale usg nie robili) no i nagle krwotok . Okazało się że to ciąża pozamaciczna , która pękła i rozerwała jajowód . Wyczyścili jej to ale część jajowodu przepadła . Odczekała chyba 2-3 lata bo się bała . A potem znowu II - ale tym razem nie czekała i od razu do lekarza i na usg i okazało się że jest ciąża .......... ale znów pozamaciczna po drugiej stronie . Tym razem wyłuskali to od razu i udało się uratować jajowód . Ona jak się okazało miała zrosty i potem miała robione właśnie to badanie które opisałaś . Mówiła wtedy że nie wie jak boli poród ale to badanie boli bardziej ( to było ok. 5-6 lat temu) a potem zaszła w ciążę i było ok. Ciąża bez żadnych powikłań i córka która ma dziś 4 latka a rok temu szczęśliwie urodziła synka . Nie piszę tego żeby straszyć Ciebie lub kogokolwiek innego , ale żeby powiedzieć że trzeba walczyć i nie poddawać się . Ona zawsze mówiła : Boże kiedy ja ? podziwiałam ją za tą walkę i wygrała mimo tylu przeciwności losu . Wam wszystkim też się uda , po prostu trzeba poczekać na Wasz , odpowiedni czas . Trzymam kciuki za wszystkie starające się :tak:

Do góry