reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

marzenixx ale sie usmiałam:) no to masz szefa...tylko pogratulowac jego zonie.:)
a mi przyszedl na mysl przyklad mandaryny, nazwałą dzieci etienne i vivienne-vienne czy jakos tak:-) a dam sobie reke uciac ze nie ma tego w polskim spisie imion,wiec moze to tez jakis argument ze inni mogą to my tez!!

reklama
asus, pixella77 - tescik zrobie ale tylko dla pewnosci choc wiem ze nie jestem ale na wszelki wypadek i sprobuje sie juz nie meczyc, a tempke mierze kochana na dole :);-) zawsze o 5.40 rano przed wstaniem z lozka:) ok 5 min
marzenixx - to chyba i tobie udzielila sie taka dziwaczna@ :-D
nienius- dziekuje za wspracie :tak:
lilu19- napisalam do tych dominikanek i zobaczymy kiedy mi odpisza.. i czy wogole mi odpisza..??:confused:
jarzebinka - wiesiolek sobie kupie i od dzis zaczne brac..:)
nienus- zgadzam sie ze takie wyciszenie jest swietne ale jak to osiagnac ujak tu bardzo sie chce,, nie umiem po prostu wyluzowac.. i tak juz uwazam wyluzoalam bo wkolko juz o fasolce nie mowie i nie mysle...:happy:

a ja trwam w moich postanowieniach czyli dzis kupuje wiesiolka i do owulki go biore.. pozatym obserwacja swojego organizmu.. testy owulacyjnei dzialanie z mezem co drugi dzien zaraz po @..:):-)

ja tez z bliżniąt a wazyłam 1500g, wczesniakiem bylam...siostra była wieksza i jak to sie mowi wykopała mnie:) bo rodziła sie potem nóżkami:-) lekarze mowili ze nic juz ze mnie nie bedzie.

Ojjj to ty dopiero bylas malutka :confused:
ja urodzilam sie w terminie ( w sumie tydzien wczesniej, ale to jeszcze w normie) i urodzilam sie druga po rownej godzinie od wyjscia brata ,poprostu nie spieszylo mi sie :-p
Mi lekarze tez dawali marne szanse na przezycie, poniewaz nie utrzymywalam temperatury ciala i zaskakujaco szybko styglam ale dzielnie walczylam i 2 miesieczna walka w inkubatorze pomogla noi wyroslo ze mnie 21 letnie dziewuszysko :-p:laugh2:

magdaim83- ja obserwuję swój cykl dopiero drugi miesiąc więc tylko na podstawie tego moge coś wywnioskować, cykle mam 28-30 dni, ok. 16-17 dc odczuwam około 2-4 h ból w dole brzucha, jeden jajnik prawy (zawsze z tej samej strony). W tym cyklu robiłam testy owu by wyznaczyc termin owulacji, miałam 2 silne paski w środę 11.06, sporo przeźroczystego śluzu ok 22, przytulalam się z mezusiem rano po 8 h od paseczków i po jakiejs godzinie max dwóch wyladowałam pod przysznicem z potwornym bólem podbrzusza, 2 przeciwbólowe-rozkurczowe bym mogła pojechac do pracy. Jeśli to nie jajeczko, to nie wiem co....
Ale jesli to jajeczko to i tak pewnie się tym razem nie udało. Mierzyłam tempkę i miałam niby wtedy skok z 36,5 do 36,8; teraz tak jak powinno byc mam 37,0, boli mnie brzuch, jajniki i czekam na @ i to tyle na temat bóli owulacyjnych, i tak sie cieszę, że czuje cokolwiek :-)

rudka- ja jestem Maura i nie miałam nigdy z tym problemu :tak: chociaż niektóre dzieci mówiły Maura umarła, albo wręcz nie potrafiły wymówić i było Marła :-D ale będę uważała z imieniem, bo nawet jak dla mnie Żyraf to przesada :blink:

Marzenixx- hehe to nie złego masz szefa, ale miał facet racje, nie wiem nikogo się nie obraża tym imieniem ani nic więc nie widzę problemu. Oj niektóre panie w urzędach potrafią być prawdziwymi potworkami ;-)hehe będę musiała się przejść do nas do urzędu zobaczyć kto siedzi... ;-)

rudka- no właśnie ale ten cholera wiśniewski ma obywatelstwo niemieckie więc dlatego takie imiona może sobie wymyślać... chociaż jak dla mnie to też przesada bo nie wiadomo do końca jak to czytać :-D

Lilu19, rudka- moje małe wcześniaczki :blink:dobrze że wyrosłyście i że udało wam się przetrwać i jesteście z nami

tikanis- 3mam kciuki :tak: My też już pracujemy nad małym conieco ;-)

lilu19- napisalam do tych dominikanek i zobaczymy kiedy mi odpisza.. i czy wogole mi odpisza..??:confused:

Ja wsumie wyslalam dwa listy,
pierwsz jak wyslalam sprawdzilam poczte po ok 2 godz. noi nie bylo odpowiedzi wiec wyslalam jeszcze raz dla pewnoscie ze napewno dotarl, noi dostalam odpowiedz...
moze tez wyslij dwa razy list , tak dla pewnosci :tak:;-)

rudka :-) masz rację, właśnie a co to ,jakieś gwiazdy ze spalonego teatru to moga sobie nadawac co chcą a my szaraczki to juz nie? phi! trzeba walczyc o swoje!!:-D a szef rzeczywiscie ewenement :-D nic nie odpusci a jak jeszcze ktos sie wykłuca to koniec hihi:-)
tikanis słoneczko no widzisz u mnie jakies dziwy sie dzieja ale zobaczymy przy kolejnej @:-) a ty łykaj wiesiołka i do roboty:laugh2:

marzenixx- moja kochana to nie tylko u ciebie bo u mnie tez 2 dni okres i po okresie jeheheh:) jaja jak nie wiem..:)
lilu19- wyslalam drugi mail gdzie opisalam jak to jest ze mna.. zobaczymy kiedy odpisza..:confused:
konkretna to witaj w klubie kochana - oby nam sie udalo w tym cyklu:happy:

ale moja mama ponoc probowala dzien w dzien dzialali z tata i dopiero w 3 cyklu zafasolkowala.. szok codzienndzie dszialanie.?? az takiego duzego temperametu nie mamy z moim mezusiem hehe:)
a ja przyszlam na swiat z swoja siostra blizniaczka jednojajowa w 7mc.. moja siostra zmarla po 3 dniach, nie wyksztalcil sie przewod pokarmowy i wszytsko zwracala. a ja bylam slabsza i dawali mi tylko 4 punkty w skali tam jakiejs.. i male szanse.. ale jednak przezylam... jedynie co zostalo to chore oko, jestem jednoczona,, wade mam -7,5 a na drugim -0,5.. przypuszczamy ze to od inkubatora , jedno oko mialam zakryte a drugie odkryte i tak inkubator mi je zniszczyl.. teraz dziecom oczy zaslaniaja..:baffled:

rudka- ja jestem Maura i nie miałam nigdy z tym problemu :tak: chociaż niektóre dzieci mówiły Maura umarła, albo wręcz nie potrafiły wymówić i było Marła :-D

No to masz niespotykane imie :tak: pierwszy raz slysze :tak:;-)
moj siostrzeniec nie umie wypowiedziec MARCIN wiec wola JEPIN :laugh2::laugh2::laugh2: jak uslyszalam to pierwszy raz z jego ust, myslalam ze sie posikam ze smiechu :tak::-D

reklama
No to masz niespotykane imie :tak: pierwszy raz slysze :tak:;-)
moj siostrzeniec nie umie wypowiedziec MARCIN wiec wola JEPIN :laugh2::laugh2::laugh2: jak uslyszalam to pierwszy raz z jego ust, myslalam ze sie posikam ze smiechu :tak::-D

hehe dzieci poprostu świetnie sobie ułatwiaja, moja młodsza siostra mówiła na mnie Majla :-D każdy radzi sobie jak może;-)

tikanis- oj to smutne z Twoja siostrzyczka, przykro mi. Ale widzisz Ty dałaś radę, oczka pewnie, że byłoby lepiej jakby były zdrowe, ale najważniejsze że jesteś - buziak

Do góry