reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

Tikanis he he sorki faktycznie malo skaldnie napisalam, ale syn mnie absorbowal, ale wiesz ze mialam na mysli zebys bezbolowo dotrwala. Myslalam ze w poniedzialek idziesz z ta szyja do lekarza. Nie doczytalam wstecz wszystkiego wiec moze cos mi sie pokrecilo. Leczenia kanalowego nigdy nie mialam, ale wiem ze to nic przyjemnego, wiec trzymaj sie.
Myszelina witaj w gronie stsraczek
Netgirl to lap fluidki od Rudki! oby wyszly II

reklama
witajcie.
Dziekuje kochane za mile slowa pocieszenia :tak::-D
wiem ze kolejny cykl staranek przedemna, ale tak jakos cieszko mi sie pozbierac :zawstydzona/y:
Poprostu myslalam ze nie bedzie mozliwosci zeby sie nie udalo a jednak :szok: nie udalo sie :wściekła/y: A przeciez wszystko poszlo zgodnie z planem- pecherzyk urosl do 24 mm dostalam az dwie kaspolki Pregnylu, gdyby pecherzyk nie chcial sobie samoistnie peknac, byly przytulanki az 6 dni z kolei, i co... :no::no::no: ( nie ma dzidzi )
Teraz to juz mam mieszane uczucia, czy ja kiedys bede nosic fasolke pod serduszkiem !? Juz nie wiem co myslec, z cyklu na cykl trace bardziej nadzieje :szok::-:)zawstydzona/y: hmmmm...
Pozdrawiam dziewczynki...

tikanis dla ciebie i wszystkich chetnych najmocniejsze bo poranne fuidki, no teraz to tu musi sie zrobic tłum fasolinek:tak::)~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

a co do pizzy ponoc zachcianki trzeba spelniac kazde:) bo widocznie cos tam jest co twoj organizm potzrebuje lub potrzebuje dzidzia:) no i prosze o przeslanie fluidkow dla mnie:):-p
masz racje z tymi zachciankami,dopiero co magdus pisala ze moze wezmie magnez a najadła sie czekolady:) a mnie niestety ominely smaczne kalorie z pizzy i zrobiłam zdrową kolacje ale jak juz z rana znowu o tym mysle..:wściekła/y: to chyba dzis ją zamówie:-D
tikanis co do moich cykli to sama nie wiem, przez pol roku bralam tabletki anty... po miesiacu od odstawienia sie postaralismy jak sie okres skonczyl... czyli ze niby w standardowe dni plodne regularnego cyklu, i mamy sliczna dziewuszke, a teraz to w ogole nie wiem jak to sie dzieje, poki co nawet nie zglebiam tajnikow mierzenia temp i sprawdzania sluzu, cos przeczytalam sie obejrzalam i akurat bylo ze niby plodne dni.. ale tak na prawde to po prostu na luzie kiedy sie zlozy to dzialamy, poki co przewiduje ze moglabym byc w ciazy tylko poki co czekam z testem...
trzymm kciuki
Cześć,

Od roku staramy się o powiększenie naszej rodzinki ale niestety z marnym skutkiem.. Z czasem może opowiem o naszych przejściach, obecnie chciałam wszystkie Was przywitać i powiedzieć WITAJCIE
witaj serdecznie:)
witajcie.
Dziekuje kochane za mile slowa pocieszenia :tak::-D
wiem ze kolejny cykl staranek przedemna, ale tak jakos cieszko mi sie pozbierac :zawstydzona/y:
Poprostu myslalam ze nie bedzie mozliwosci zeby sie nie udalo a jednak :szok: nie udalo sie :wściekła/y: A przeciez wszystko poszlo zgodnie z planem- pecherzyk urosl do 24 mm dostalam az dwie kaspolki Pregnylu, gdyby pecherzyk nie chcial sobie samoistnie peknac, byly przytulanki az 6 dni z kolei, i co... :no::no::no: ( nie ma dzidzi )
Teraz to juz mam mieszane uczucia, czy ja kiedys bede nosic fasolke pod serduszkiem !? Juz nie wiem co myslec, z cyklu na cykl trace bardziej nadzieje :szok::-:)zawstydzona/y: hmmmm...
Pozdrawiam dziewczynki...
a moze by staranka co dwa dni prowadzic to chlopaki beda silniejsze?:confused: a dzidzia na pewno bedzie,tylko czeka na TEN własciwy moment:tak:

a moze by staranka co dwa dni prowadzic to chlopaki beda silniejsze?:confused: a dzidzia na pewno bedzie,tylko czeka na TEN własciwy moment:tak:

Witajcie dziewuszki :-)
Rudka wiesz co moze i masz racje z tym co drugi dzien, tylko ze jak pani doktor zalecila " ile sie da " no to bylo ile sie da :-D:zawstydzona/y: no trudno, stwierdzilam ze sprobuje jeszcze 2 cykle, jak sie nie uda to pomysle i Inseminacji, czytalam ze wiele kobiety z PCO wlasnie dopiero przez inseminacje zaszly w ciaze oczywiscie bez meskich problemow zdecydowaly sie na ten zabieg....
Niczka: Dziekuje, juz sie nie bede smutasic :tak::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Zycze milej i spokojnej niedzieli.... ja zaraz biore sie za rosolek,mniammmmm :-p:-)

Hello wszystkim :happy:

Rudka kochana widze ze spac nie mozesz o 3 przed kompem :-D
Lilu glowa i nozki do gory i zobaczysz ze sie uda :tak:
Myszelina witaj!!! dla ciebie ta sama rada jak powyzej ;-)
Tikanis u mnie juz prawie po kaszelku, a usg 3 lipca dopiero :baffled:

magdus1983 eh mielismy dzis w nocy awaryjną sprawe i maż musiał po brata jechac o 2giej a ze ja juz sie odzwyczaiłam od bycia samą w nocy to jakos sie zaczełam bac (od dziecka mam lęki nocne:)) i najpierw była tv a potem forum, o piatej dopiero zasnełam:baffled:

lilu19 czy 19 to ilosc twoich wiosen?:) ja tez mam PCO i tez starałam sie długo,brałam tabsy na owu,ale mi endokrynolog kazała sie starac co 2 dni, moze lekarze mają różne doświadczenia i swoje opinie na ten temat,nie zaszkodzi sprobowac inaczej w nastepnym cyklu,a czy mąż tez sie badał?

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki :-):-):-)
Lilu nie martw się , wiem że to trudno się pozbierać kolejny raz ale trzeba wierzyć i mieć nadzieje że to już tym razem się uda . Mój gin zalecił starania CO DWA DNI i się udało . Nie ilość ale jakość plemniczków się liczy . Trzymam kciuki :tak:
Myszelina witaj i powodzenia :-)
Marzenixx o monitoringu wiem coś nie coś więc służę moim doświadczeniem . Po 4-5 cyklach starań w 2001 roku w listopadzie zdecydowałam się na monitoring .Na jednym z usg usłyszałam że owulacja będzie w ciągu 24h. i żeby sobie ,,przypilnować,,. Przypilnowaliśmy i w sierpniu 2002 roku na świat przyszła Kasia :-D Teraz zaczeliśmy starania w kwietniu i nie udało się , dlatego prowadzona doświadczeniem postawiłam znów na monitoring . W maju miesiączka była od 4 . Pierwsze usg miałam w 12dc. , Drugie w 16 dc. i lekarz zalecił starania od 18dc. CO DRUGI DZIEŃ . Usg zrobione w 23 dc. pokazało że jest już po owulacji i miałam spokojnie czekać na wyniki . Test zrobiony 1 czerwca pokazał II kreseczki :-D Tak żre jak widzisz w moim przypadku monitoring skutkuje w 100% , dlatego wieżę że jest to najskuteczniejsza metoda i wszystkim ją polecam :tak: Udanej niedzieli :-D:-D:-D

Z tym monitoringiem to u kazdego jest inaczej. Ja byłam monitorowana 4 razy w tym 2 razy ze stymulacją owulacji i niestety ciągle nic. Następne stymulacje mnie czekają w sierpniu jeśli do tego czasu nam się nie uda..

Dzięki za miłe przywitanie

reklama
lilu19 czy 19 to ilosc twoich wiosen?:) ja tez mam PCO i tez starałam sie długo,brałam tabsy na owu,ale mi endokrynolog kazała sie starac co 2 dni, moze lekarze mają różne doświadczenia i swoje opinie na ten temat,nie zaszkodzi sprobowac inaczej w nastepnym cyklu,a czy mąż tez sie badał?

Hehe nie kochana 19 to nie ilosc moich wiosen bo ich mam juz za soba 21 , poprostu wiek 19 lat byl dla mnie najlepszym wiekiem w moim zyciu, i tak sie przyjelo ze zawsze pisze 19 :-p:-D
Macie racje i sprobuje w tym cylku co drugi dzien, nawet jak pani doktor powie " ile sie da " :tak::laugh2:
Co do plemnieczkow mojego lubego, to nie badal sie :zawstydzona/y:
Ale zdradze wam pewna tajemniece:tak::zawstydzona/y: Trzy lata temu jak jeszcze sie nie znalismy, moj M... mial wpadke ( tylko raz sie niezabezpieczyli) z jakas tam kobieta (nauczycielka) a ze wzgledu na to ze dlugo sie nie znali ona postanowila usunac ciaze:wściekła/y:, i
moj M... zostawil ja... Takie to przykreee :zawstydzona/y: wiec co to jego chlopakow to raczej nie ma sie co przyczepiac....chociaz moze go namowie na badania zeby miec 100% penosci ze wszysko jest jeszcze z nim ok....

Do góry