reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starające się 2008

reklama
rudka - dziekuje ci bardzoo za twoje slowa otuchy,, a my z mezem staramy sie dopiero 3 cykl.. teraz bedzie.. a ja tez chyba mam problemy hormonalne bo po odtsawinu tabsow diane znow pojawily sie syfy i to glownie na zuchwie a to swiadczy o problemach hormonalnych, teraz czekam na wyniki poziomu testosteronu... wiec nie do konca jest tak jak byc powinno.. mam nadzieje ze czerwiec bedzie owocny...
eve84- jejus jaka ty jestes fajna hehe :) od razu buzia mi sie smieje-- mamusiu dobrze juz dola zakopuje.. bedzie wszytsko dobrze... musi byc..:)
jednak gdzies tam sie troche martwie.. ale postanowilam ze tez pojde na monitornig mojej owulki i moich pecherzykow czy wogole je mam.. oby wszytsko bylo jak byc powinno... buziaki:/

Witam wszystkich ;-) nie było mnie tylko wczoraj a tu tyle się wydarzyło :tak: Jak dla mnie płynie z tond jedno przesłanie : że kobietki są twarde i stawią czoła wszelkim przeciwnością losu ! Czego się nie uda obejść to po prostu trzeba przeskoczyć . Wszystkie na swój sposób walczymy o swoje szczęście i wieżę że w końcu zwyciężymy :tak::tak::tak: . U mnie temperatura dziś o 4.00 była 37.2 - śluzu brak . Usg dziś ok.16.00 Dzień cyklu 23 . wreszcie czegoś się dowiem. Co zrobił mój pęcherzyk : pękł czy nie pękł - oto jest pytanie :crazy:

tikanis moje problemy wziely sie wlasnie po diane...bralam ją chyba za dlugo,bo kilka lat, i az sie dziwie ze w ciazy nie mam problemów z cerą,bo po odstawieniu diane cera robiła sie tragiczna....ale trafilam na swietnego endokrynologa,bede wieczorem to jeszcze napisze
ps. na zwiekszenie szans zajscia w ciaze (owu) bralam w drugiej czesci cyklu progesteron, tez bierzesz? papa

czesc kobitki!!!!!!!!!!!

no to wiadomosc numer jeden:w ciąży nie jestem, przyszla @ ale nie martwie sie tym wcale a powiem wam dlaczego I CHCE ABY TO WSZYSTKIE DZIEWCZYNY PRZRECZYTALY!!!!!!!!!!

Moja kolezanka Marysia, ktora ma slicznego synia Bartusia poszla 2 tyg.tem do lekarza gdyz pobolewal ja brzuch jak do okresu.Nie badala sie juz dosc dlugo bo ok.roku.(moze dla nas dlugo) z drugim dzieckiem chciala troszke poczekac bo nie czas,zamałe mieszkanie,nie taka praca.Okazalo sie, na wizycie, podczas USG że ma torbiel i niewielkiego guzka.Lekarz zadecydowal ze będzie operowana.Operacja byla w temtym tyg.Po otwarciu jamu brzysznej okazalo sie (czego nie bylo widac na zdjeciu) że wszystko jest oblepione jakims cholerstwem.
Wycieli jej wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nawet kawalek jelita.Będzie miala chemie.Nie obędzie sie bez tego.

Miala plany, a teraz juz po drugim dzieku moze zapomniec, modlic sie trzeba aby bylo wszystko dobrze, żeby chemia dala jakis wynik!!!!!!!!! i tak to jest z tym odkladaniem-nigdy nie jest dobry momęt. A życie swoje ma plany.

Wiec dziewczyny badajmy sie, robmy cytologie,bo nawet czasem USG nic nie pokazuje.A przedewszystkim cieszmy sie że mamy macice!!!!!!!!!i reszte(moze zabrzmialo to tak dziwnie)ale to jest wazne.I NIE ZAŁAMUJMY SIE, BO INNI MAJA GORZEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A wiecie ile ma lat?????????? 27!!!!!!!!!!!!!!!! Musialam to wam powiedziec.

Nigdy nie mozna byc czegos pewnym....

dziewczyny nadzieje na dziecko mozna stracic tylko w takiej sytuacji!!!

bablyss 1) mimo wszystko szkoda ze @ przyszla, 2) dziekuje ci ze to napisalas, ja coprawda nie wiem czy jestem w ciazy czy nie, ale juz zaczynalam miec watpliwosci, ze moze poczekac ze dopiero do pracy wrocilam, ze nas nie stac ze to ze tamto, a teraz juz wiem ze nie ma co czekac. 3) przykro mi z powodu tego co spotkalo twoja kolezanke, dobrze ze ma jedno dziecko.

rudka- nie narazie niczego nie biore, ja tez bralam diane i to sporo bo chyba 8 lat...z drobnymi przerwami,, po czym po tabsach zaraz wystapilo jednodniowe plamienie z 5 dniami opoznienia,, a teraz @ przyszla po 35 dniach ale na szczescie trwala normalnie bo 5 dni i wygladala normalnie.. oczywiscie cera jest tragiczna - normlanie strach wychodzic i ludziom sie pokazywac.. no i przytylam ok 3 kg - nie duzo ale jednak widac ze cos sie zaokraglilam...
teraz mam robione testy na poziom testosteronu bo widocznie chyba mam go za wysoki skoro syfy na buzi wrocily, a diane wlasnie zaczelam brac z tego wzgledu z powodu cery ... wiec moja dzina powiedziala ze skoro tak na mnie swietnie dziala to zrobi mi badania na poziom testosteronu.. teraz czekam na wyniki... ide w piatek teraz wiec zobaczymy co i jak i jakie beda wyniki i co mi powie....napewno bede chciala zeby monitorowac teraz cykl zeby sprawdzic czy pojawiaja mi sie pehcerzyki i czy rosna...wsytzko zalezy od wynikow teraz poziomu testosteronu jesli bedzie za wysoki napewno cos dostane na zredukowanie go, a do endokrynologa tez juz jestem zapisana ale dopiero wizyte mam 30 czerwca takie sa u nas kolejki - masakra..:// wiec podobnie jak u ciebie.. i mam nadzieje ze u mnie tez tak dobrze jak u ciebie sie to skoczny i mam nadzieje ze jeszcze w tym roku..

bablyss- kochanie szkoda ze to nie fasoleczka ale next cyklu sie uda napewno, badzy pelne wiary

Bablyss serdecznie współczuję twojej koleżance . Dobrze że ma chociaż jedno dziecko . Teraz jej zdrowie jest najważniejsze. Miejmy nadzieję że uda jej się wygrać z tym paskudztwem , musi być dzielna i walczyć !.............. A u mnie jednak pękł ! nie wiem kiedy ale na usg wyszła woda w jakiejś tam zatoce a to znaczy że owulka była !!! Teraz mam spokojnie czekać . Jeśli @ przyjdzie kolejne usg monitorujące ok.10dc a jeśli @ nie przyjdzie wizyta zaraz po pozytywnym teście ciążowym . Wszystko będzie jasne ok 5 czerwca. Jak ja to wytrzymam? to tak daleko!!!

asus w zatoce Dauglasa...No nie ma rady, musi Ci sie udac!!!

tikanis no pewnie ze szkoda, wczoraj mnie dopadł dołek, ale na szczęscie moj Małż był kolo mnie.No trudno....ale zobacz jakie inni maja problemy....

Niczka ja mysle ze ty jednak jestes zafasolkowana!!!chyba zawczesnie ten test zrobilas!Nie zwlekaj z drugim maluszkiem...zawsze jest "nie czas"...ciągle cos jeszcze i jeszcze....Apotem jeden dzien moze wszystko zmienic...i krach.I juz nic sie nie będzie dalo zrobic.Wszystkiego nie da sie zaplanowac.Skoro zajdziesz, to będzie znaczylo że tak ma byc, dziecko samo czas wybiera, a ty mu jedynie co miesiac zaproszenie wysyłasz....

reklama
asus a widzisz. A to nie3 woda, tylko płyn w zatoca daglasa (niewiem jak to sie pisze). Też miałam to stwierdzone, dzięki czemu wiem mniej więcej kiedy była owulacja. No i po stwierdzeniu tego pani doktor kazała nam sie przytulić po powrocie do domku.

Edit
:-p, pisałysmy równocześnie bablyss

Do góry