reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

adiva oczywiscie ze dam znac, trzymaj kciukasy:) Loretko no ja o synku marze:tak: ale mi narobilyscie nadzieji hehe i po tym smutnym dniu usmiecham sie wreszcie dzieki Wam. a z ta dietka Loretko nie przesadzaj bo wiesz jak to bywa stopniowo i zwlaszcza unikaj tych smakowitych slodyczy co jest najgorsze;-)ale powodzenia:tak:

reklama
Iwonaka trzymam mocniutko kciuki:tak:oby we wtorek byly 2 piekne kreseczki:-)
musi nas w koncu ktos pozarazac bo ostatnio nie ma fluidkow do łapania;-)
Migotko ja tez jestem najedzona ... ehh ostatnio schudłam ale przez te święta to chyba wróce do wczesniejszej wagi ;-)i znów steperek:tak:
adiva odetchnełam :tak::tak:Kochana a moze dzidzius wam zrobi psikusa i szybciej do was wpadnie;-):tak:

Kasiu pewnie ze bym Was pozarazala a co;-) Dziekuje za kciuki i wsparcie:-)
A to swiateczne objadanko jest okropne chociaz takie pyszniutkie:-D
adiva moze rzeczywiscie Kasia ma racje i niespodziewanie @ sie nie pojawi:-)

Oj zaniedbałam Was, ale ząbkowanie połączone ze świętami daje mi ostro popalić. Przesyłam Wam serdeczne życzenia wesołych Świąt :-).
Nie nadrabiam zaległości bo zmęczona jestem, a jeszcze muszę T. do pracy na jutro wyszykować.
Jakaś dziwna jestem ostatnio, najpierw agresorek mi się włączył, ale jaki! I bez płaksowania jak na @, tylko sam, jak by mi ktoś wjechał w kuper jak robiłam zakupy to bym pomordowała :confused2:. Nawet buszowanie w ciuchlandzie nie uspokoiło go :confused:. Do tego dochodzą strasznie suche dłonie, więc może znów tarczyca coś wykręca, choć nie są zimne. :eek:

Kluliczku witaj, co Ty spać nie możesz? hihi
A może ta choroba to ciąża sie nazywa, który masz dzień cyklu?

A dorwałam się do gry i tak wyprawy sobie czenie, jedna to 5 minut, a ja cała w skowronkach bo wszyscy trzej panowie chrapią :-). Do tego czekam na wolną kuchnię, a moja mama cos dziś nocne zycie prowadzi :-).
Nie ciąża, 15 dzień cyklu. I nie ewolucja, tej spodziewam się najwcześniej za 1,5 tygodnia. Zobaczymy za diablatko mi za skórę wlazło :-p.

To ja Ci opowiem jak było to u mnie, miałam cykle 28 dniowe i w 29 dniu zrobiłam teścik, wyszła 1 kreseczka, powtórzyłam w 33dniu i wtedy były juz dwie, i teraz mam pięknego prawie 5 letniego synka, aco do testów to istnieje taka teoria, że przy dziewczynkach szybciej i więcej produkuje się hormonu ciążowego HCG i wcześniej można zobaczyć 2 kreseczkę a u chłopców później i mniej na początku sie produkuje tego hormonu i dlatego teścik wychodzi później dodatni, więc jeśli jesteś w ciąży i ta teoria się sprawdzi to będziesz miała synka:-)

A tak w ogóle coś tu wyczytałam o dietach, a więc ja też się twardo biorę do pracy nad sobą od wtorku, teraz ważę 61.5 kg, zobaczymy za 2 tygodnie, będę ćwiczyć, postaram się nie jeść za dużo chleba (zamienię na WAZA) i ziemniaków i po 18:00 już nic do ust nie wezmę i będę pić czerwoną herbatkę i nie będę jeść słodyczy............ jej, zabrzmiało to jak spowiedź (ale najgorzej będzie z tymi słodyczami bo ja straszny łasuch jestem)

Loretko z tym testem i chlopczykiem to u ciebie sie sprawdzilo hi hi :-D.
A ja jakos od poczatku ciazy mysle ze to bedzie dziewczynka sama nie wiem
dlaczego tak mysle :tak: ale teraz po twoich slowach jeszcze bardziej sie utrwalam ze to moze byc dziewczynka bo ja przy cyklach od 30 do 33 dni na tescie
2 kreseczki zobaczylam w 29 dniu cyklu wiec wczesnie i to moze znaczyc na
dziewczynke :-D:-D:-D

Teraz sie z wami witam dziewczynki i zycze mokrego dyngusa ale nie poprzeziebiajcie sie
:-) bo jest zimno nie wiem jak u was ale u mnie w nocy snieg spadl :-( a wczoraj tak
ladnie bylo i sloneczko swiecilo :-)
IWONAKA 3 mam kciuki za fasolke :-)
A ja sie tez wczoraj objadalam ale nie bede po swietach przechodzic na diete hi hi .
Troche mnie mdlilo wczoraj ale bylo spokojnie i kilka razy mialam sporkanie z kibelkiem
ale daje rady hi hi :-)

reklama
Witajcie Kochane
Gwizdeczko Iwonaka to trzymam kciuki za testowanko ,aby bylo pozytywne:tak:to byscie fluidkow poprzesylaly:tak:
Jezeli chodzi o diety to ja w sumie caly czas jestem na diecie a tak dokladniej 5 lat temu wazylam 98 kilo przy wzroscie 1.73,od 2 lat waze 62 moja dieta trwala 3 lata i schudlam 36 kilo czyli 1 kg. na miesiac.Teraz od 2 lat utrzymuje moja wage 62 kg.i dobrze mi z tym .Zmienilam calkowicie sposob odzywiania sie ,ale nie zaluje czuje sie o wiele lepiej.A i nieraz pozwalam sobie na grzeszki ale wszystko z umiarem ,bo niestety mam tendencje do tycia :eek:
Milego dnia:-D:-)

Do góry