reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starające się 2008

W sumie ja tez miałam nadzieje po tym tescie owu pozytywnym...nadal nie wiem dlaczego wyszedł pozytywny...ja to w ogole jakas anomalia jestem :-) w sumie to rodzinne u nas...ciocia przy obu ciazach miała normalnie okres do 3 miesiaca...moja mama zaciążyła ze mna pomimo spiralki...a menopauze w mojej rodzinie przechodzi sie ok 33-36 roku życia...kosmici :-D

ale za to jacy wspaniali ci kosmici bynajmiej w twoim wydaniu adiva :-D a co do menopałzy to wszystkie bez wyjatku i proszesie zemna nie sprzeczac bo wam nie wolno sie sprzeczac z ciezarówkami :-D mamy po 18 lat wiec gdzie jeszcse do menopałzy :-):-D

reklama
Moje Drogie Staraczki, może Wy mi odpowiecie jako najbardziej osoby w temacie bo nurtuje mnie jedna sprawa: co robicie w przypadku przeziębienia albo gdy boli Was głowa, czy bierzecie wtedy jakieś lekarstwa czy kurujecie się tzw. domowymi sprosobami? bo jeżeli nie było jeszcze @ to zawsze trzeba mieć nadzieję że w danym cylku zaczęła rozwijać się fasolka i co zrobić żeby jej nie zaszkodzić :-(

Tak samo jak nie wiem co z alkoholem.... Nie chodzi mi tu o jakieś straszne ilości ale co np gdy jesteśmy na imprezie np urodzinowej i propopnują winko lub Redd'sa (ja najczęściej to piłam) Mam mętlik bo z jednej strony nie chcialabym zaszkodzić a z drugiej przecież nie wiadomo czy uda mi się w danym cyklu, kolejnym czy np dopiero za rok :-(

Spodziewam się @ w najbliższych dniach a w tej chwili męczy mnie trochę katar ale póki co piję tylko herbatę z cytryną lub sokiem malinowym. Nie wem tylko jak długo tak jeszcze wytrzymam bo narazie nic nie przechdzi.
Wizytę u gina mam dopieor na początku kwietnia chyba że coś się będzie działo dlatego Was proszę o pomoc...

Hej Maniola...Co do alkoholu to z tego co mi wiadomo Red's nie powinien zaszkodzić...ani lampka wina też...Owszem kobieta w ciąży musi unikać alkoholu ale mówimy tu o duzych ilościach a nie symbolicznym piwku...Pozatym na obecnym etapie wydaje mi sie że nie wiele jestes w stanie zdziałać jesli chodzi o zagnieżdżenie sie fasolki...na wszelki wypadek uważaj na siebie ale też nie przesadnie...nie stresuj sie tak tym bo nic z tego nie wyjdzie...pozwól naturze działac teraz :-)

A co do lekarstw to wiem że kobiety w ciąży nie mogą zażywac tabletek przeciwbólowych...moja bratowa w ciąży miała pozwolenie na wziecie połowy tabletki Apapu...bo miała bardzo silne bóle głowy w ciąży...Skoro masz katar przejdz sie do apteki i powiedz farmaceucie że podejżewasz że jestes w ciazy a bierze cie grypa...Nie boj sie bedzie wiedział co podać...

Jeśli zaś chodzi o domowe sposoby to ja polecam wodzionke...lub syrop cebulowy....na katar dobrym sposobem ktory sama stosuje jest...Maść WickVaporub....i gorąca herbata koniecznie malinowa...duuużo ciepła....przez kilka minut rób sobie inhalacje tą maścia(tylko nie smaruj sobie noska bo ona rozgrzewa)....i pij dużo herbatki...i trzymaj ciepło...2 dni i powinno ci już spokojnie przejść...sama to stosuje..bo często mam przy katarze zatoki chore (pozostałość po wyrywaniu zęba) i nie wolno mi kropli do nosa stosować...

Mam nadzieje że cos pomogłam :-) trzymaj sie i zdrowiej

Maniola ja polecam syrop z buraków, robi sie tak samo jak z cebuli, tylko o wiele smaczniejszy, no i oczywiście zupa ogorkowa albo kapusniak, tez pomagaja :) Pozdrawiam

reklama
Pewnie że sie uda nie ma innej opcji :-D :-D :-D

ja to sie chyba nigdy z optymizmu nie wylecze...;-)
Adiva skąd u Ciebie tyle optymizmu, podam Ci adres wyślij mi go trochę.

:szok::szok::szok::szok::szok::szok:

O kurna, to może ja też już przekwitam????:-)

O nie Klaudio, to stanowisko jest już obstawione, znajdz sobie inne hehe. Od przekwitania to ja tutaj jestem. I to potwierdzone badaniami, (FSH+16,2, przy normie do 10), jest to menopauza tylko teraz ładniej to nazywają "zespół przedwszczesnego wygaszania czynności jajników", właśnie jestem na etapie obalania tej teorii hihi, dlatego zapisałam się na grudzień z fasolką
jeeeeej hurrrraaaaaa dostałam @ :-D...dawno sie już tak z niej nie cieszyłam :-)
Uf, to mi ulżyło. Bo ja już zaczęłam się zastanawiać co się dzieje, test ujemny, @ nie widać. Dobrze, że nie wiesz co ja sobie juz nawymyślałam. I już prawie listę badań miałam dla Ciebie przygotowaną hihi

Do góry