reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki ze stażem ponad rok

Witaj! Fajnie, ze wracasz do staranek! Oby wkrótce kreseczki były! [emoji1307]

Ja wcześniej nie miałam owulacji moja ginekolog stwierdziła że pęcherzyki nie pękają,w tym miesiącu robiłam testy owulacyjne i wynik był pozytywny,w marcu zaczynam monitorowanie cyklu.Dobry pomysł z tymi badaniami przed owulacją ale ja niestety nie dam rady przez pracę.

Może poszukaj w szpitalach jakiegoś całodobowego laba? I po pracy byś mogła zrobić?

reklama
Witaj! Fajnie, ze wracasz do staranek! Oby wkrótce kreseczki były! [emoji1307]

Może poszukaj w szpitalach jakiegoś całodobowego laba? I po pracy byś mogła zrobić?
Niby tak ale powinnam być na czczo i do badania prolaktyny trzeba być wypoczętym,także niestety muszę chyba wziąć dzień wolnego ale dopiero co zmieniłam pracę i nie chce zaczynać od wolnych dni.

Niby tak ale powinnam być na czczo i do badania prolaktyny trzeba być wypoczętym,także niestety muszę chyba wziąć dzień wolnego ale dopiero co zmieniłam pracę i nie chce zaczynać od wolnych dni.
Pierwsze słyszę o takich wymaganiach, że na czczo... Nie ma to żadnego znaczenia wg mojej endo, a o wypoczeciu nigdy nie mówiła mi. Ja nawet jak śpię mam wysoki poziom stresu więc może dlatego :p

Ostatnia edycja:
Pierwsze słyszę o takich wymaganiach, że na czczo... Nie ma to żadnego znaczenia wg mojej endo, a o wypoczeciu nigdy nie mówiła mi. Ja nawet jak śpię mam wysoki poziom stresu więc może dlatego :p
Każdy wysiłek fizyczny,stres i jedzenie może powodować wzrost prolaktyny dlatego ja zawsze badam ją rano.

Ja też rano zawsze, bo tak mi łatwiej :D ale powiem Ci, że moja endo mi powiedziała żeby się tak nie spinać mocno przy tych badaniach bo samo to, że się nimi przejmujesz też może powodować wzrosty, więc poprostu jak mam 8 dzień cyklu zjadłam śniadanie i idę do pracy po drodze zachodzą na pobrano i już :) obecnie wszystko mam w normie. Tfu tfu... A u Ciebie Jk wyglądają obecne wyniki?

A jeśli chodzi o prolaktynę, to wam powiem tak: jak robiłam pierwszy raz to się naczytałam właśnie, ze trzeba być wypoczętym, nie bzykać ze trzy dni wcześniej i różne takie pierdoly, wiec tak właśnie zrobiłam i wyszła mi leciuteńko ponad normę, ale dosłownie piczy kłak ;) lekarz to w ogóle olał, a jak badałam drugi raz, to już miałam wszystko gdzieś i tak złamałam wszystkie zasady... poszłam po imprezie, spałam ze 3h, wypiłam wieczorem butelkę wina i jeszcze zakończyliśmy imprezkę seksami i co!? Prolaktyna wyszła IDEALNIE! [emoji23] także moje zdanie jest takie, ze nie ma co się za bardzo przejmować i iść na luzie, bo jeśli wszystko jest Ok to tak pozostanie, a jak ma być coś nie tak to na pewno nie przez to, ze się raz nie wyspałaś, czy nie wiem... zjadłaś za dużo cukru :) tylko spokój może nas uratować ;)

reklama
@O'Hara może i ujowe okoliczności, ale o tej prolaktynie to masz rację. Choruje już długo.. I tak szczerze to im bardziej mam wywalone tym wyniki lepsze :D po za tym nie chce mi się już nad tym jakoś spuszczac... No matko, mam problemy hormonalne.. No jakoś się z tym pogodził am.

Do góry