reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

Lux, i jak wyniki?

jazza, właśnie jak tam? co nie piszesz nam tu nic :)?

Ja zajadam mandarynki i jaram się na wątku o in vitro, bo nasza forumowiczka zaszła naturalnie w ciążę jak czekała na @, żeby mieć criotransfer :) Mówię Wam czad :) tyle lat nie mogła zajść w ciążę, raz się przytuliła i już.. lekarze nazywali ją ciężkim przypadkiem-4 razy podchodziła do ivf;D mówię Wam czad, wszystkie tak się cieszymy ;)))

Aj cuda się jednak zdarzają:)) choć podejrzewam, że to odpowiedni protokół ivf ją rozbujał jakoś została jedna komóra, nie wszystko zauważyli chyba przy punkcji i jest cud :))))

reklama
hej mam wyniki, sa o dziwo w normie, ale tsh mi wzroslo, mialam 1,76, mam 3,07, jednak nadal w normie, nigdy nie chorowalam na tarczyce i mam sie martwic, ze sie podnioslo? norma wedlug lab to 4,2

Lux, i jak wyniki?

jazza, właśnie jak tam? co nie piszesz nam tu nic :)?

Ja zajadam mandarynki i jaram się na wątku o in vitro, bo nasza forumowiczka zaszła naturalnie w ciążę jak czekała na @, żeby mieć criotransfer :) Mówię Wam czad :) tyle lat nie mogła zajść w ciążę, raz się przytuliła i już.. lekarze nazywali ją ciężkim przypadkiem-4 razy podchodziła do ivf;D mówię Wam czad, wszystkie tak się cieszymy ;)))

Aj cuda się jednak zdarzają:)) choć podejrzewam, że to odpowiedni protokół ivf ją rozbujał jakoś została jedna komóra, nie wszystko zauważyli chyba przy punkcji i jest cud :))))
czytalam o niej, dla mnie to cud :biggrin2:

Cud, cud ;))) A sobie pomyślałam ostatnio, że jak jej się uda to mi też, no i masz :p oby to był dobry znak hehe:)

O widzisz. Jeśli chodzi o tsh to zdania są podzielone.. jednak teraz zaczynasz sie starać i powinno być ok 1.. każdy endokrynolog Ci to powie. Więc decyzja należy do Ciebie :)) tsh jako tako samo z siebie nie wpływa na zajście w ciążę, ale może rozregulować cykl, ewentualnie później przyczynić się do poronienia:) Zrób kontrolne po dwóch tygodniach, jeśli nie spadnie idź do endokrynologa po receptę :)

Cud, cud ;))) A sobie pomyślałam ostatnio, że jak jej się uda to mi też, no i masz :p oby to był dobry znak hehe:)

O widzisz. Jeśli chodzi o tsh to zdania są podzielone.. jednak teraz zaczynasz sie starać i powinno być ok 1.. każdy endokrynolog Ci to powie. Więc decyzja należy do Ciebie :)) tsh jako tako samo z siebie nie wpływa na zajście w ciążę, ale może rozregulować cykl, ewentualnie później przyczynić się do poronienia:) Zrób kontrolne po dwóch tygodniach, jeśli nie spadnie idź do endokrynologa po receptę :)
a mozliwe, ze sie podnioslo, bo przytylam? bo mialam nerwy, czy to ma jakis wplyw?

Tak, na pewno :) Także zrób sobie za 2 tyg to zobaczysz :) Ja bym nie ruszała jak będziesz miała mniej niż 2,5, bo gdy zaczniesz brać leki to już do końca życia:)

Lux tsh niestety moze wzrastac...tycie moze oznaczac problemy z tarczyca...
Na starania o dziecko to niestety za duzo....zrob tak jak Moniusia mowi, jesli bedzie tak wysoko to do endokrynologa musialabys odwiedzic.

Moniusia to piekne wiesci

lux: wzrost tsh może też być związany z nerwicą, nerwica ze wzrostem tsh i koło się zamyka. Poza tym różne stany zapalne mają wpływ na to co się dzieje z tarczycą, a ty teraz borykasz się z bólami głowy, więc może mieć to bezpośredni związek. A badałaś kiedyś anty-TPO ? Tak czy inaczej trzeba by skonsultować z lekarzem, który spojrzy całościowo na wyniki badań.

moniusia: czytałam też wątek o in vitro, więc też jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona, że się koleżance forumowej udało :) Warto czekać i wierzyć, że cud się zdarzy :) I to w momencie w którym wcale się go nie spodziewamy :) Super informacja :)

Z tym tsh to też różnie jest, bo to zależy od lekarza. Jedni mówią, że jak się ma 2 to lepiej zbić, a inni zostawiają jak jest 2,5 :) I bądź tu mądry :D

reklama
Do góry