reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

Witajcie :) Mam na imię Aneta mam 29 lat i chciałabym dołączyć do Waszego grona :) Jestem mamą 7 letniego synka Filipa i teraz postanowiliśmy z mężem by powiększyć Naszą rodzinę. Będzie to nasze wspólne dziecko. Mój syn jest z pierwszego małżeństwa , mój mąż ma dwóch synów również z pierwszego małżeństwa . Chłopcy są w podobnym wieku i są bardzo z sobą zżyci . Mamy cichą nadzieję na córkę ;) Półtora roku temu miałam operację usunięcia dużej torbieli na jajniku. Boję się, że może nam się nie udać :( Odkładaliśmy 3 lata decyzję o dziecku. Starania zaczelismy od 28 sierpnia , wczoraj robilam test i negatywny . ( Może jeszcze za wczesnie?) Kupiliśmy kocyk dla maleństwa , na szczęście :) Trzymam za Was kciuki a ja proszę trzymajcie za Nas :)

czesc, witamy i zyczymy powodzenia :-)

reklama
Hej kochane:-)

Lux sliczny pokoik, bardzo mi się podoba:-)

Moniusia kochana ja wierze, ze Wam się uda i słuchaj swojego M, bo nadzieja umiera ostatnia pamiętaj kochana:tak:

Aschlee kochana dziś by mi się przydalo słoneczko, bo leje u nas i jest okropnie heh:sorry:

Lux a z tym, ze faceci brudza bardzo to ja tez cos wiem heh:sorry:

Anetkadg witaj:-)

Wpadam na chwilke, bo od rana w ruchu. Poweekendowo i deszczowo u nas, ja juz za latem tesknie hehe. W weekend robilam nalesniki z kurczakiem, pieczarkami, papryka oraz porem z serem zoltym zapiekane mniam mniam, zajadam teraz w przerwie lunchowej:-). I szarlotke robilam z wlasnych jablek pycha:-D

Milego dzionka:-)

Hej kochane:-)

Lux sliczny pokoik, bardzo mi się podoba:-)

Moniusia kochana ja wierze, ze Wam się uda i słuchaj swojego M, bo nadzieja umiera ostatnia pamiętaj kochana:tak:

Aschlee kochana dziś by mi się przydalo słoneczko, bo leje u nas i jest okropnie heh:sorry:

Lux a z tym, ze faceci brudza bardzo to ja tez cos wiem heh:sorry:

Anetkadg witaj:-)

Wpadam na chwilke, bo od rana w ruchu. Poweekendowo i deszczowo u nas, ja juz za latem tesknie hehe. W weekend robilam nalesniki z kurczakiem, pieczarkami, papryka oraz porem z serem zoltym zapiekane mniam mniam, zajadam teraz w przerwie lunchowej:-). I szarlotke robilam z wlasnych jablek pycha:-D

Milego dzionka:-)

szarlotke, zrobilas szarlotke?! dawaj!

Jazza ja mam ostatnio fazę odkurzacza w wciągnęła bym i naleśniki i szarlotka. Pozarlam dziś już dwie kanapki z bułki (tzn dwie były z wędliny i pomidorem) snikersa i pół czekolady. To chyba ze stresu bycia bezrobotnym. Wiecie na kiedy up wyznaczył mi spotkanie - na styczeń, nic dla mnie nie mają i mieć nie będą. Hehe. Szukam w necie. Na razie wysłałam 7 cv z czego 3 dzisiaj- jeszcze ze 4 dzisiaj się postaram.

Jazza ja mam ostatnio fazę odkurzacza w wciągnęła bym i naleśniki i szarlotka. Pozarlam dziś już dwie kanapki z bułki (tzn dwie były z wędliny i pomidorem) snikersa i pół czekolady. To chyba ze stresu bycia bezrobotnym. Wiecie na kiedy up wyznaczył mi spotkanie - na styczeń, nic dla mnie nie mają i mieć nie będą. Hehe. Szukam w necie. Na razie wysłałam 7 cv z czego 3 dzisiaj- jeszcze ze 4 dzisiaj się postaram.

ja mam juz na pazdziernika lub listopada, musze znalezc ta kartke, ale do tego czasu bede juz pracowac hihi

Cześć dziewczyny,

anetka: witaj nowa koleżanko :) Hihihi w zasadzie w pełni uzuasadnione marzenie o córeczce :D Powodzenia życzę :) A co do starań, testów i terminów to wszystko zależy od tego jak długie cykle masz. A dopóki nie ma @ jest nadzieja :D

moniusia: co tam u ciebie? Jak się czujesz?

jazza: łooooo szarlotka jest przepyszna! A jeszcze z własnych jabłuszek mniam mniam :D

misia: eh nasze urzędy pracy to więcej szkodzą niż pomagają :/ Skoro masz na co odpowiadać to znaczy, że ruch jest w twojej branży i szansa, że coś znajdziesz wzrasta. A kiedy ten konkurs o stanowisko? Wypadł mi termin z głowy :/ Ja dzisiaj też sporo zjadłam :-O

julia: hej :) Jak tam powrót do pracy? Jak pierwsze wrażenia z zerówki u córki?

U mnie od rana leje. Zmienia się tylko intensywność, bo czasem leje, a czasem bardzo leje :) W zasadzie to dobrze, bo susza była okropna. Może się chociaż to poprawi. Co prawda nie zwróci to uschniętych plonów, ale zawsze poprawi warunki glebowe.
Na obiad miałam makaron z warzywami. A przed obiadem i po to wciągnęłam tyle niezdrowego żarcia, że sama się nie mogę nadziwić :p Ale to wszystko przez pogodę :p

Cześć dziewczyny,

anetka: witaj nowa koleżanko :) Hihihi w zasadzie w pełni uzuasadnione marzenie o córeczce :D Powodzenia życzę :) A co do starań, testów i terminów to wszystko zależy od tego jak długie cykle masz. A dopóki nie ma @ jest nadzieja :D

moniusia: co tam u ciebie? Jak się czujesz?

jazza: łooooo szarlotka jest przepyszna! A jeszcze z własnych jabłuszek mniam mniam :D

misia: eh nasze urzędy pracy to więcej szkodzą niż pomagają :/ Skoro masz na co odpowiadać to znaczy, że ruch jest w twojej branży i szansa, że coś znajdziesz wzrasta. A kiedy ten konkurs o stanowisko? Wypadł mi termin z głowy :/ Ja dzisiaj też sporo zjadłam :-O

julia: hej :) Jak tam powrót do pracy? Jak pierwsze wrażenia z zerówki u córki?

U mnie od rana leje. Zmienia się tylko intensywność, bo czasem leje, a czasem bardzo leje :) W zasadzie to dobrze, bo susza była okropna. Może się chociaż to poprawi. Co prawda nie zwróci to uschniętych plonów, ale zawsze poprawi warunki glebowe.
Na obiad miałam makaron z warzywami. A przed obiadem i po to wciągnęłam tyle niezdrowego żarcia, że sama się nie mogę nadziwić :p Ale to wszystko przez pogodę :p

a u mnie brak apetytu :sorry:

lux: zazdroszczę braku apetytu :D

Widziałam lux, że pytałaś o okres wypowiedzenia umowy najmu. Kochana, zależy co masz w umowie napisane. Zawartą macie na czas oznaczony tj. do końca 2016 i teraz pytanie czy wpisany jest okres wypowiedzenia i ewentualne warunki, kiedy strony mogą wypowiedzieć umowę przed okresem jej zakończenia zgodnie z kodeksem cywilnym (art. 673 kc § 3 "Jeżeli czas trwania najmu jest oznaczony, zarówno wynajmujący, jak i najemca mogą wypowiedzieć najem w wypadkach określonych w umowie"). A jeśli w umowie nic nie ma to możecie rozwiązać wcześniej za porozumieniem stron, to się chyba nazywa swoboda umów czy jakoś tak.

Ostatnia edycja:
lux: zazdroszczę braku apetytu :D

Widziałam lux, że pytałaś o okres wypowiedzenia umowy najmu. Kochana, zależy co masz w umowie napisane. Zawartą macie na czas oznaczony tj. do końca 2016 i teraz pytanie czy wpisany jest okres wypowiedzenia i ewentualne warunki, kiedy strony mogą wypowiedzieć umowę przed okresem jej zakończenia zgodnie z kodeksem cywilnym (art. 673 kc § 3 "Jeżeli czas trwania najmu jest oznaczony, zarówno wynajmujący, jak i najemca mogą wypowiedzieć najem w wypadkach określonych w umowie"). A jeśli w umowie nic nie ma to możecie rozwiązać wcześniej za porozumieniem stron, to się chyba nazywa swoboda umów czy jakoś tak.

w starej umowie mialam okres wypowiedzenia umowy 3miesieczny, w tej mam 1miesieczny, ale ona chcialaby wczesniej wiedziec, kiedy sie wyprowadze, a skad mam to wiedziec?! nie znajde mieszkania w tydzien, rece opadaja

reklama
lux: no to w takim razie zależy to od ciebie. Tak czy inaczej od strony prawnej masz 1 miesiąc. Wiadomo, że każdy chciałby wiedzieć wcześniej, ale 7 miesięcy to przesada i to ogromna :/ Zawsze można próbować się dogadać, że powie się najwcześniej jak się da i tyle.

Do góry