z nia sie nie dogadasz, to ciezki przypadek, jeszcze mi po zlosci kaucji nie odda jak z ta stara kaucja zrobila dzwonilam do taty i on nam pomoze znalezc mieszkanie i finansowo tez pomoze, dobrze miec takie wsparcie, bo problemy sa przez tesciowa, gdyby ona podpisala ta umowe egzekucyjna na Tomka to by nie bylo afery, moj tata sie wsciekl jak sie dowiedzial, co tesciowa odwalila
reklama
Jugosława
Fanka BB :)
lux: kiedyś moja koleżanka miała tak, że właściciel poleciał w kulki i nie chciał oddać kaucji. Nie miał do tego żadnych podstaw, bo mieszkanie ani sprzęty nie były zniszczone. Koleżanka wystosowała formalne pismo i chciała dokładnego spisu szkód, które chce spłacić z tej kaucji i właściciel się wystraszył i oddał kaucję Ludzie są różni, więc dużo zależy od tego jak się człowiek dogada z drugą stroną. Mam nadzieję, że nie będzie u was tak źle i odda wam kaucję Pewnie, że dobrze mieć wsparcie
tamta kaucja to bylo 300 zl i na nie chce jej oddac, bo sa lekko uszkodzone drzwi od lazienki, brudne meble w kuchni, ktore okleilam i to za niemale pieniadze i panele niby jej zarysowalam a tego nie widac, takze jedynie za te drzwi by mogla wolac, a my malowalismy mieszkanie za te szkody i klapa w wc wymieniana na nasz koszt byla, do niej to nie dociera a za 300 zl po sadach sie ciagnac nie bede, ale jak mi potem tych 600 nie odda to spotkamy sie w sadzie
Ostatnia edycja:
Jugosława
lux: a pewnie, że wszystko zależy od wysokości kwoty Nam kiedyś babka odliczyła z kaucji 300 zł za odświeżenie mieszkania, które chciała zrobić po naszej wyprowadzce, bo niby tak jej ściany zapuściliśmy...a co się okazało? Wcale nie robiła malowania, tylko od razu wynajęła innym :/
lux: a pewnie, że wszystko zależy od wysokości kwoty Nam kiedyś babka odliczyła z kaucji 300 zł za odświeżenie mieszkania, które chciała zrobić po naszej wyprowadzce, bo niby tak jej ściany zapuściliśmy...a co się okazało? Wcale nie robiła malowania, tylko od razu wynajęła innym :/
my tu na wsi mamy male kaucje, jak pojdziemy do miasta to musimy szykowac 1000-2000 kaucji, a nasza nam powytykala to i owo a dbamy o mieszkanie dobrze
jazza
Hej hej:-)
Luxi już pakuje i wysylam, uwielbiam szarlotke z takich swiezych jabłuszek:-)
Misia na pewno takie napady głodu (zwłaszcza słodycze ) to ze stresu, ale będzie dobrze. Powodzenia w wysylaniu CV, ja swego czasu wyszukiwałam instytucje i slalam im CV a noz kogos potrzebują, to tez ma sens
Jugoslawa kochana ja wczoraj wsunelam dwa pyszne paczki z nita smietana i sliwka, kolezanka przyniosła
Wczoraj przemoklam i przemrzlam, ze szkoda gadac brrr. Dzisiaj nie pada, ale zimno, ja chce lata;-), przeleciało, ze szok i jeszcze urlopu nie było to już w ogole cale lato mi smignelo tylko i nie pouzywalam go nawet.
Teraz kawka i do roboty;-)
Milego dzionka
Misia na pewno takie napady głodu (zwłaszcza słodycze ) to ze stresu, ale będzie dobrze. Powodzenia w wysylaniu CV, ja swego czasu wyszukiwałam instytucje i slalam im CV a noz kogos potrzebują, to tez ma sens
Jugoslawa kochana ja wczoraj wsunelam dwa pyszne paczki z nita smietana i sliwka, kolezanka przyniosła
Wczoraj przemoklam i przemrzlam, ze szkoda gadac brrr. Dzisiaj nie pada, ale zimno, ja chce lata;-), przeleciało, ze szok i jeszcze urlopu nie było to już w ogole cale lato mi smignelo tylko i nie pouzywalam go nawet.
Milego dzionka
czesc, ktos dzwonil do nas do drzwi po 8-ej, ale nie otworzylam, bo nie chcialo mi sie wstac
nie wiem kto to byl, otworzylam balkon i co i typowa jesien, kocham jesien
jestem ogolnie nie do zycia, bo na dzis lub jutro mam dostac @, zle spalam w nocy, bo zoladek mnie bolal
Hej hej:-)
Milego dzionka
ja tez nie mialam nic z lata, bo cale spedzilam z diablami, malo na dworze,bo one na slonce nie, na spacer nie i bla bla bla, az zal tego lata tyle co w weekend se gdzies pojechalam
reklama
mowilam tesciowej, ze na przyszly rok zmieniamy mieszkanie, ale mialam do sluchania, ze na drozsze chcemy isc, itp, rece opadaja, uwaza, ze mamy sie gniezdzic na tym jednym pokoju i to potem z dzieckiem, nie rozumie, ze bede miec blizej do pracy itp, no nie przetłumaczysz babie
Podziel się: