reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

reklama
moniusia: kciuki za jutrzejszą bete! :)

jazza: uwielbiam nadziewane warzywka :D papryki szczególnie :D Mam nadzieję, że znajdziesz swój rozmiar kiecki i będzie w dobrym stanie. Człowiek sobie coś upatrzy a tu jeszcze schody czekają...przecież taka kiecka powinna wisieć i czekać na ciebie :D

lux: za mną chodzą knedle ze śliwką i bułeczką...ale chyba najwcześniej w sobotę spełnię to kulinarne życzenie :D A co do spania w staniku i odparzeń to bardzo możliwe, że to od tego.

aschlee: u mnie wieczór przynajmniej chłodny. Przyjemnie powdychać świeże powietrze :)

Kolorowych snów dziewczyny, do jutra :)

dobry, nocka koszmarna :no: chcialam na ip jechac, tak bolal zoladek, tak dusilo w klatce piersiowej, jakis koszmar :no: wzielam yabletki na uspokojenie i jakims cudem zasnelam... dzis jade po kase do tej suczy pieprzonej wrrr​

reklama
Hej hej:-)

Misia a wiec te papryki nadziewane.
Nadzienie:
Cebula pokrojona w kostke
Czosnek przecisniety przez praske 3 zabki
Podsmazam je na niewielkiej ilości oleju, potem dodaje mieso mielone, miałam sporo papryk, wiec dalam niecaly 1 kg, potem puszka rozdrobnionych pomidorow, bazylia i oregano, sol i pieprz, wszystko razem dusimy.
Potem dodaje do tego miesia dwie torebki ugotowanego ryzu i mieszam.
W garnku zagotowuje 2 szklanki wody, dodaje kostke rosolowa warzywna i słoiczek sredni koncentratu pomidorowego.
Papryki ; odkrajam kapelusiki w calosci, wydrazam srodki i myje, faszeruje i układam w brytfance, potem wlewam pomidorowy sos, musi być do polowy papryk, wiec jak za mało to t rzeba wlac trochę przegotowanej wody, posypuje papryki startym zoltym serem i do piekranika. Około 45 minut w 200 stopniach bez termoobiegu.
Kapelusiki podsmażam na patelni z obu stron i odrobine sole. Potem układam je na paprykach i voile :-D

Moniusia trzymam kciuki za bete kochana z calych sil:tak:

Jugoslawa wlasnie kochana, ta kiecka powinna wisieć i czekac na mnie, ale jestem cierpliwa może jeszcze będzie mój rozmiar, wczoraj bylam to były wszystkie w rozmiarach za dużych, ale co się odwlecze..:-)

Lux dbaj o siebie kochana i powodzenia dzis:tak:

U nas dzis kolejny uplany dzien, popijam kawke i biore sie za prace;-)

Milego dzionka:-)

Do góry