Hej hej:-)
Misia a wiec te papryki nadziewane.
Nadzienie:
Cebula pokrojona w kostke
Czosnek przecisniety przez praske 3 zabki
Podsmazam je na niewielkiej ilości oleju, potem dodaje mieso mielone, miałam sporo papryk, wiec dalam niecaly 1 kg, potem puszka rozdrobnionych pomidorow, bazylia i oregano, sol i pieprz, wszystko razem dusimy.
Potem dodaje do tego miesia dwie torebki ugotowanego ryzu i mieszam.
W garnku zagotowuje 2 szklanki wody, dodaje kostke rosolowa warzywna i słoiczek sredni koncentratu pomidorowego.
Papryki ; odkrajam kapelusiki w calosci, wydrazam srodki i myje, faszeruje i układam w brytfance, potem wlewam pomidorowy sos, musi być do polowy papryk, wiec jak za mało to t rzeba wlac trochę przegotowanej wody, posypuje papryki startym zoltym serem i do piekranika. Około 45 minut w 200 stopniach bez termoobiegu.
Kapelusiki podsmażam na patelni z obu stron i odrobine sole. Potem układam je na paprykach i voile
Moniusia trzymam kciuki za bete kochana z calych sil
Jugoslawa wlasnie kochana, ta kiecka powinna wisieć i czekac na mnie, ale jestem cierpliwa może jeszcze będzie mój rozmiar, wczoraj bylam to były wszystkie w rozmiarach za dużych, ale co się odwlecze..:-)
Lux dbaj o siebie kochana i powodzenia dzis
U nas dzis kolejny uplany dzien, popijam kawke i biore sie za prace;-)
Milego dzionka:-)