reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

Ze mna byla przyjaciolka ktora jak sie okazalo ze tez jest w ciazy;-) bedzie rodzic w paro dniowym odstepie! No ale kurcze u niej nieciekawie wyszlo ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok!!!! Prosze trzymajcie za Nia i mnie kciuki

Może powtórzy się u was historia moja i mojej koleżanki. Znamy się od zerówki, w tym samym dniu brałyśmy ślub kościelny. Gdy postanowiłyśmy obwieścić sobie wzajemnie o ciąży okazało się, że obie jesteśmy w 13 tyg. Ja miałam termin na 02.10 a ona na 05.10. W ostateczności wyszło tak, że obie urodziłyśmy w tym samym dniu 10.10 :-) Historia jak z filmu a jednak prawdziwa. Emilka i Błażej zachowują się jak rodzeństwo tyle, że są dla siebie obcy :-p Dlatego trzymam kciuki za ciebie i twoją przyjaciółkę :)

Pysia
ja też mierzę temperaturę, ale teraz to już tylko po to, żeby wiedzieć kiedy okres dostanę ;/

Kamcia, z tą sodą to na spokojnie do tego sobie podejdź, bo to żarty :) Trzymamy &&& oby @ nie przychodziła :)

Dziewczyny, ja się boję, że pokażę szefowi zwolnienie z kodem B i będzie wiedział, że coś kombinuję z ciążą. A nie daj Boże coś pójdzie nie tak i stracę ją, wtedy mój wredo-szef mi tak da popalić, że mi się odechce.
Myślę czy urlopu nie wziąć..

Teraz rozumiem twoją decyzję. Powiem szczerze, że ja też mam pewne obawy i po mimo tego, że obecnie jestem na wychowawczym to lekarza poprosiłabym o ewentualne L4 dopiero od drugiego trymestru. W poprzedniej ciąży cieszyłam się jak głupia, że utrzymałam ją do 12 tyg. i mogę być spokojna. Do głowy by mi nie przyszło, że po wizycie będzie tragedia:-(

madziolina
to dobre wieści z tymi umowami:) Ja mam wychowawczy do marca 2018:) A jeśli chodzi o wizytę to spokojnie. To są dopiero pierwsze tygodnie a beta ładnie rośnie. Nie stresuj się niepotrzebnie. Zobaczysz, że za 2 tyg. będziesz widziała serduszko :-D

moniusia
dobrze, że zrobiliście te badania. Przynajmniej nie będziecie zadręczać się pytaniami co jest grane. Mam nadzieję, że in vitro wam pomoże :tak: Jeśli chodzi o jakość nasienia to twój men musi zmienić dietę pod tym kontem. Na prawdę odpowiednia dieta działa cuda. Jest załamany bo wie, że grozi wam bezpłodność a tobie strasznie zależy na dziecku. Nie dziw się mu... to jest bardzo trudna do przetrawienia wiadomość. Wiem, że Tomek też się kiedyś tym stresował, ale nie pamiętam co w tedy jadł.

reklama
Kamcia, co wprowadzę rano temperaturę to ovufriends zmienia interpretację ;). 4 czerwca jest impreza u mojej mamy i musialabym wiedzieć czy cos soe tam u mnie dzieje czy mogę sie wina napic

Ten lekarz byl mily bardzo, ale troche dziwny. Nie zapytal, ktore to dziecko, pow, ze nie bedzie mnie badal na fotelu, bo nic nie stwierdzi. Usg w 4 tyg i 1 dniu zrobił. Zapytal o termin ost miesiaczki, ale nie nie zapytal ilu dniowe mam cykle i tak wyliczyl termin.
Robiac usg stwierdzil, ze mam krotka szyjke i endometrium 15mm i to wskazuje jak bym miala @ dostac, ale zaraz pow, ze we wczesnej ciazy tez takie jest i to nie do rozpoznania. Na koncu nie mogl znalezc lewego jajnika ale po kilkunastu sek go znalazl mowiac: o to chyba to...

Tinuś, dzięki za takie słowa, zawsze to się inaczej podchodzi jak ktoś tak miał i się udało i to jeszcze naturalnie.. :) ja też mu tłumaczę, że wystarczy jeden plemnik.. a jak in vitro to na pewno je wyłapią. On ma prawie 18 to chyba milionów tak? z tego 1% ma prawidłową budowę, a zliczono 2 o tym najlepszym ruchu i 10 o tym też dobrym, ale nie, aż tak.. ale jeśli chodzi o normy to wszystko ma dużo ponizej..

Nie wiem co robić czy jeszcze poczekać, może teraz się udało jakimś cudem.. poczytam o jakiś witaminach na te nasienie, niech bierze.. zaraz odwołuję wizytę u gina i chyba się umówię do kliniki, może po długim weekendzie, wtedy będę wiedzieć czy się udało czy nie..

madziolina, nic się nie martw! U mnie na wizycie było bardzo podobnie ( a mamy jeden dzień różnicy pomiędzy terminami). Lekarz powiedział, że badania ginekologicznego nie będzie robił, bo na tak wczesnym etapie nie będzie w stanie nic wyczuć. Zrobił tylko usg i znalazł "pierścionek" co może świadczyc o ciąży, ale powiedział, że nie da sobie głowy uciąć ;) nie dziwie się, na tak wczesnym etapie to ciężko powiedzieć coś na pewno. Trzeba czekać, nic więcej nie da się zrobić. Ale skoro nie ma okresu, jest nadzieja :) Za 2 tygodnie pójdę znowu na wizytę z sercem na ramieniu.
Betę masz piękną, okresu brak, usg też potwierdziło zmiany, a Twoje łzy też mogą świadczyć o burzy hormonalnej :)
Jak chcesz wstawię zdjęcie z usg, gdzie strzałką zaznaczony jest ten "pierścionek", w którym nic nie widać...

moniusia, natura potrafi zaskoczyć, tak że nie składajcie broni. Myślę, że to dobry pomysł z tą kliniką, na pewno Wam podpowiedzą jak wzmocnić plemniki. Może to będzie prostsze niż myślicie :)

A ja dzisiaj mam wolne, życie jest piękne :)

Witajcie.
Madzia to jak lekarz taki ciapowaty to tym bardziej się nie martw.

Moniusia dzwon szybciutko do kliniki. Moze dzięki leczeniu uda się bez in vitro.

Ja dzis ostatni dzień pracy. W weekend szef wstawil mi offy a od poniedzialku holiday ;)

Zadzwoniłam, 8.06 wizyta darmowa :) Będzie dobrze ;)))

Dodatkowo okazało się, że lekarz do którego mnie umówiono jest też endokrynologiem - także pięknie :) szukałam takiego i trafiłam :)

reklama
Do góry