reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

Filip lepiej.. gorączkował nad ranem jeszcze ale już po 8 zbiłam mu temp. narazie jest ok bawi się. zjadł umył się. Nie jest źle. Jestem dobrej myśli. Wykuruję go do balu karnawałowego! :tak:

Krzysia a jak u ciebie???

reklama
Hej. Dzięki Carolineee i Bree za odpowiedź.

Bree
prosiłaś mnie o wyniki.

Już podaję: T3 - 2,16, T4 - 6,8 (robiłam w październiku),
Progesteron - 18,73 ( faza lutealna, robiłam w marcu 2011),
FSH - 5,70 i LH - 6,02 ( obie wartości faza folikularna, robione w listopadzie),
TSH - 4, 236 (robione w lutym 2011) i TSH robione w październiku - 2,402,
p/c anty TPO > 1300,00 też robione w październiku.
Aha, pytałaś jeszcze o prolaktynę. Robiłam badanie w lutym 2011 r. i wynik to 11,94. Od tamtej pory nie powtarzałam.

Niestety mój ginekolog nie jest endokrynologiem. Byłam pierwszy raz na wizycie i endokrynologa w listopadzie i po zrobieniu USG tarczycy dostałam Euthyrox w dawce 25 mg. W lutym mam powtórzyć badanie TSH i tym razem jeszcze fT4 i wtedy endokrynolog stwierdzi czy dawka jest odpowiednia. Chociaz wydaje mi sie za mała, bo ciągle jestem zmęczona i nic mi się nie chce.
Bree, myślisz że skoro wszystko jest ok, to uda mi się zajść w ciążę po uregulowaniu TSH?

Hej Weteranki.
Mama witaj, u mnie oki. Wpieprzam tylko nieprzyzwoite ilości wszystkiego co kwaśne i pikantne. Chyba nie ma co liczyć na dziewczynkę ;-)
Palu witaj, na INV się nie znam więc nie pomogę, ale wydaje mi się że nie ma co przesadzać. Już niewiele mozesz zrobić w tydzień a lepiej nie przyjmować żadnych specyfików żeby nie zaszkodzić. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Caro, śliczny kolorek na grzywce widać ale faktycznie zdjęcie trochę ciemne. Mina... zabójcza ;-)

Evcia - mam pewne wątpliwości. Po pierwsze: robiłaś T3 i T4 czy FT3 i FT4? Podaj normy do wyników, bo T4 wydaje mi się być wysokie. Rozumiem, że wyniki z października są bez Euthyroxu?
Bierzesz Euthyrox od listopada? Idź sobie prywatnie zbadaj FT4 i TSH, już będzie widać czy dawka jest ok. Powinnaś zbić TSH do wartości około 1, jeśli chodzi o samopoczucie to wyniki hormonów są kwestią indywidualną. Ja np najlepiej się czuję przy wartościach hormonów tarczycy co najmniej 60 % normy. A TSH mam wtedy poniżej 0,5 (norma od około 0,3 do 4,4). I przy takiej wartości udało mi się zajść w ciążę. Hormony mam teraz w ciąży wysokie, w górnej granicy normy mimo to jestem zmęczona i ospała (ciąża). Ale muszę utrzymywać hormony w górnej granicy żeby nie utyć jak prosiaczek.
Po drugie powtórzyłabym przy okazji prolaktynę. To cholerstwo jest podstępne i może mieszać.
Poza tym nie chodziłabym na monitoring, chociażby dlatego że przy niedoczynności tarczycy nawet jak masz owu to jest ona tak licha że i tak nie dochodzi do zapłodnienia. A co Ci wychodziło na monitoringu? Miałaś owu normalnie?

mamita hej, ja wstalam dopiero :p hehe ide sniadanie zrobic i zjesc :D
o kurcze zamiast do kuchni to ja najpierw na forum.. co Wy mi z glowa zrobiliscie :szok::laugh2:
ja sie czuje dalej rewelacyjnie :tak: i tak juz chyba zostanie bo koncze niebawem 1 trymestr...:-) czuje sie troszke bezpieczniej.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ poranne głodne fluidki :p ide na sniadanie :)

Bree a ja bede miala obojniaka, raz jem slodkie a raz slone.. organizm sie domaga tego czego potrzebuje wiec wiesz :p

Dziewczyny mam pytanie: Co mozna kupic 10-letniemu chlopcu jako prezent. Czym sie bawia chlopcy w tym wieku?? Prezent moze byc tani badz drogi, tylko podsuncie jakis pomysl, please........ Ja pojecia nie mam!!!!

lopop jakies linki mile widziane bo ja nie wiem o czym ty mowisz :zawstydzona/y::confused2::sorry:

A dobra znalazlam ta wyrzutnie, a teraz mi powiedz gzdie sie to kupuje???????????? W Polsce??? W sklepach??? Czy tylko wysylkowo jakos?? A 10latek nie bedzie za stary na to????

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry