reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

reklama
Carolaa narazie mysśl pozytywnie -przez te 3 cykle może sie uadć więc nie ma co wybiegać do przodu i się dołować ..

Lopop jak nastawienie ??działacie czy narazie czekasz na wyniki badań?

Witam Was Dziewczynki!!! Nie wiem czy mogę dołączyć jeszcze do forum? Jeśli mogę to w skrócie opiszę swoją sytuację.
Z mężem staram się o dziecko od jakiś 2 lat. Od roku się leczę, tzn. zrobiłam praktycznie wszystkie badania hormonów, miałam też robione badanie na drożność jajowodów. Wszystko wyszło ok (hormony i drożność), chodziłam 4 miesiące na monitoring cyklu, tu też wszystko ok. Mąż robił badania-niestety, wyszło że ma mało plemników. Brał selen i cynk. Niby wszystko ok, ale ja dalej mam nieregularne miesiączki. Mój lekarz stwierdził, że nic na to nie poradzi i muszę zacząć leczyć się w klinice leczenia niepłodności. No więc na 2 miesiące odpuściliśmy, nie chodziłam nigdzie, starałam się nie myśleć o dziecku i nic, nie udało się. Zmieniłam lekarza, po kolejnych badaniach okazało się, że mam chorobę Hashimoto. Mąż zrobił badanie ponownie-wynik w normie. Trzy cykle stosowałam Clostilbegyt, Duphaston i 2 razy dostałam zastrzyk Pregnylu. To też nic nie dało. Jestem pod opieką endokrynologa i wiem, że muszę obniżyć TSH do poziomu ok. 1 żeby zajść w ciążę. W lutym ide na badania hormonów TSH i FT4 i na wizytę do endokrynologa, sprawdzić czy dawka leku jest odpowiednia. W związku z tym mam pytanie. Powiedzcie mi dziewczyny czy dalej mam się leczyć u ginekologa czy odpuścić i doprowadzić poziom TSH do odpowiedniej wartości i dalej stymulować owulację lekami? Mam nadzieję, że nie zanudziłam Was moją historią??? Proszę o odpowiedź.

Ewcia uważam,że powinnaś zostać pod opieką ginekologa jeżeli chcesz się stymulować.
Moją tarczycą zajmuje się ginek.

Cześć Weteranki :-)
Witam po popołudniowej drzemce, wieeeem przeciągnęła mi się trochę ;-)

Witaj Evcia, rozgość się. Ja też mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto. Napisz jakie masz aktualnie wyniki i jaką dawkę leków. Nie martw się, Hashi zazwyczaj nie przeszkadza zajść w ciążę (w baaardzo rzadkich przypadkach współistnieje z innymi chorobami autoimmunologicznymi co może powodować poronienia ale to na prawdę niezwykle rzadkie przypadki). Sama obecność przeciwciał przeciwtarczycowych nie ma znaczenia dla cyklu. Za to znaczny wpływ ma niedobór hormonów tarczycy. Nie zgodzę się z Carolą. Jestem zdania, a znam to z własnego doświadczenia, że należy najpierw ustabilizować tarczycę a później szukać innych przyczyn jeśli się nadal nie będzie udawać. Więc szkoda kasy na wizyty i ginekologa, monitoringi itd. No chyba że Twój gin jest endokrynologiem, to wtedy jasne - dobrze to połączyć. Jeszcze jedno. Czy badałaś poziom prolaktyny? Często niedoczynności towarzyszy podniesiony poziom prl i dopóki tego nie wyleczysz szkoda sobie robić nadzieję co miesiąc, bo nic z tego nie będzie.

witam was

lopop &&&& za cykl :) do marca fajnie jak by się udało prawda :tak:
carola nie dołuj się tak i starajcie się poprostu dalej. bedzie dobrze!
wikula jak u ciebie? jak sie czujesz?

a u mnie średnio bo syn się rozchorował :////

reklama
u mnie tez @ sie konczy

agusia witam milo ze wpadlas do nas
panienki ja zastanawiam sie czy nie wybrac sie na badanie prolaktyny w sumie oststnio badałam ja w maju a mamy styczen juz tylko w ktorym dniu najlepiej??? oststnio robilamw 8dc ale u mnie robia tylko bez obciążenia

Ostatnia edycja:
Do góry