reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki Weteranki...

Zuzanka! Łow, coś mi tu pachnie ciążą! Brak ciąży od 0 do 5 a tu 12, no, no, no. Teraz tylko sprawdzać, czy dobrze przyrasta :)

Zaraz zaraz a może ty piszesz, że wyniki o 12-tej? No to i tak wykrakałam :)

reklama
zuzanka, jeszcze godzinka do 12, damy radę :tak:
zjolka, pewnie że potrzymam!!!! A 27.10 macie wyniki kariotypów, tak? a 25.10? Ja 25.10 mam połówkowe i chcę, koniecznie chcę poznac płeć!

Kahaka - 25 będę mieć mniej więcej dni płodne, no i nigdy nic nie wiadomo, bo już możemy ruszać do boju, a 27 mamy wizytę u gina i wtedy dowiemy się wyników naszych wszystkich badań łącznie z kariotypami. Robiłam jeszcze rezerwę jajnikową, przeciwciała atomowe i antykoagulant toczniowy, no i M musi zrobić badanie wojska.
No i oczywiście kciuki za połówkowe &&&

Zuzanka - kariotyp, to badanie czy nie ma się jakiejś wady genetycznej. Jak mamy coś nie halo z DNA, to może to być sprawcą nieudanej ciąży. Nasze dwie kruszynki obumarły i szukamy przyczyny. Być może któreś z nas ma jakąś mutację genu. Oby się okazało, że przyczyna jest inna.

o kurcze to faktycznie nie fajnie by było,a może to inna przyczyna .....a w mocno zaawansowanej ciąży byłaś?jeśli nie chcesz kochana to nie pisz...zrozumiem.
kahaka już mniej tylko 45 min

Zuzanko - raz ciąża obumarła w 7 raz w 6 tygodniu. Z pierwszym mężem mam syna i obawiamy się, że problem nie leży po mojej stronie tylko po stronie mojego drugiego męża. Dodam, ze on nie ma dzieci.

no to faktycznie tak może być,że może coś on ma ...ale bądżmy dobrej myśli ;-) współczuje utraty aniołków ,ja miała pozamaciczną 2 lata temu i w 6 tygodniu miałam usuwaną ciążę......

Najbardziej bym się ucieszyła, gdyby się okazało, że mam przeciwciała jądrowe. One też powodują obumieranie ciąży można temu zapobiegać zastrzykami. Jeszcze 3 tygodnie i czegoś się dowiemy.
No a ty masz jeszcze 20 min! Napisz zaraz, co i jak.

reklama
Zuzanko jeszcze 20 minut :) ale sie niecierpliwie :)
a ja jeszcze 6 godzin i 20 minut i bede juz w klinice na IUI...
Kaha a ja wiem ze dziecko to szczescie ogolnie ale liczysz na jakas plec? ja jak bylam mala zawsze mowilam sobie ze najpierw chlopiec.. bo bedzie bronic mlodszej siostry... nie mialam rodzenswa a chcialam miec zawsze straszego brata... ale teraz to nie ma znaczenia chce miec choc jedno.. zeby sie udalo..

Do góry